Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A.............A

Nie ochrzczę dziecka, bo

Polecane posty

do olga.m nie rozbrajaj mnie kobieto :/ miałam przez 2 semestry studiów przedmiot "prawo kanoniczne" jestem po teologii więc chyba wiem co mówię :P a jak mieli ci napisać że dwoje chrzestnych :/ kurde mieli pisać dwoje chrzestnych lub dwóch chrzestnych lub dwie chrzestne???? weź mnie nie rozśmieszaj :/ znam przypadki dwóch matek nawet moja córa miała tak mieć bo w ostatniej chwili wystąpił problem z ojcem chrzestnym i na szybko musiałam kogoś szukać :)

Dobra nie chce mi się z Tobą spierać ,jak jesteś po teologii to powinnaś bardziej się orientować a nie kopiować z pierwszej lepszej strony kawałki z prawa kanonicznego .............

Tak jak dziewczyna przed Tobą napisała że potrzebna jest zgoda ,więc nie można iść sobie tak do księdza i podać dwóch Zenków dla przykładu na ojców chrzestnych ,na to trzeba zgody wiec coś cienka ta wiedza o kościele katolickim .

Gość Ciocia dobra rada xx
A po huj chrzcisz dziecko? Po smierci i tak nic nie ma, wiec luz.

do ciocia- wyrażaj się! dziewczyna sie pyta o chrzestnych a nie o to czy po h..chrzcić dziecko! nie chcesz sobie to nie chrzcij a jak ktoś chce to czego ma tego nie zrobić! dziwne rady dajesz więc sie lepiej nie wypowiadaj!!!

Gość gość
Nie róbcie dziecku problemu i nie każcie mu samemu się chrzcić w dorosłym wieku. Dorosły człowiek musi takie cuda wymyśłać o swoim uwierzeniu i swojej miłości do Boga, że kto jak kto, ale ja nie dałabym rady

Gość gość
Ja chrzciłam w zeszłym roku w Boże Narodzenie. Dziecko miało mieć też tylko chrzestną, chociaż ksiądz mówił, że mogą być 2 chrzestne. Podobno to, że jest mężczyzna i kobieta jako chrzestni to jest tylko zwyczaj. Bo może być 1 chrzestny lub 2 tej samej płci. U mnie na ostatnią chwile bo dosłownie 3 dni przed wyszło, że jednak będzie dwójka chrzestnych.

Gość gość
Chrzest może odbyć się bez rodziców chrzestnych na 100 %.

Gość gość
My mamy taką sytuację że i ja i mój mąż mamy tylko braci. Na szczęście jego bliski kolega ma dziewczynę, która bardzo lubimy i ona będzie matka chrzestna naszego malca :) jeśli to prawda, że może być chrzest bez chrzestnych to super. Bywa i tak, że naprawdę nie ma kogo wybrać.