Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raz w roku?

jak czesto robicie dzieciom badanie krwi?

Polecane posty

laura nie przesadzaj teraz Ty ja robię tylko morfologię dziecku, czy to aż tak nadto? sobie to różne wykonuję z racji wieku, ale to inna historia nie latam po lekarzach wcale, chyba, ze jest gorączka u młodego, jak coś sie dzieje to na telefon też można

Przykro mi, ale jak was czytam to właśnie tak to wygląda :o

ale co wygląda morfologia raz do roku to przesada? no błagam Cię uśedniamy ten czas ja np. zrobię za 15 miesięcy teraz od ostatniej przecież nie idziesz równo z datą i godziną od ostatniej zreszta koniec tłumaczeń w tym temacie

Gość 1x w roku
z rozmazem

Gość ghuyfgvuyghji
Jakw temacie ,plus mam pytanie czy wy swim dzieciom balansujece diee tak by było w niej wszystko ze składników odżywczych? Wymyslnie gotujecie,ryba 2-3 razy w tyg,nabiał,dajecie rózne rodzaje mięs? Zupy codziennie?

Gość huihure
trzepac jezorami to trzepoczą pseudomamusie ale juz zdrowiem dziecka sie zajac nie ma czasu...

Gość pyrtkaaa
Moja corka ma 20 miesiecy, krew miala badana tylko raz, jak lekarz mial podejrzenie zoltaczki

15:44 [zgłoś do usunięcia] ghuyfgvuyghji Jakw temacie ,plus mam pytanie czy wy swim dzieciom balansujece diee tak by było w niej wszystko ze składników odżywczych? Wymyslnie gotujecie,ryba 2-3 razy w tyg,nabiał,dajecie rózne rodzaje mięs? Zupy codziennie? wymyślne gotowanie nie jest niezbędne do właściwej diety, może nawet wręcz przeciwnie;) staram się, żeby ryba była na obiad raz w tygodniu, czasem jest dwa razy, czasem na kanapce, czy ze śmietaną na śniadanie, raz w tyg. wołowina, dwa razy zupa, dwa razy jarskie jedzenie, najtrudniej 'upilować' warzyw, bo starsze dziecko nie za bardzo, więc trzeba kombinować, no i jajko też musze 'przemycać', ale od czasu do czasu daję tez parówkę, coś słodkiego... nie robię regularnie badań krwi, nawet jak byłam zaniepokojona stanem syna w ub. roku to nie udało mi się wydębić skierowania:( ale póki co wszystko gra:)

Gość joanna Bajk, mama amelki
Przypadkowo trafiłam na ten wątek i aż się we mnie zagotowalo. Wybrać dobrego pediatre dziecku. Jasne. Amelka nie chorowała, wcale! Po prostu pewnego dnia zagoraczkowala, miała 19 mc. Pediatrów było 4!!! Dwóch prywatnych (ktoś tu zarzucał oszczędzanie na dziecku), plus dodatkowo zastępca ordynatora szpitala który widział tą fatalną morfologię!. Odesłali nas do domu. Tylko dzięki znajomościom trafiliśmy do szpitala. Udało nam się na czas. Nie udało się rodzicom małego Bolka, który zmarł niedawno w, Białymstoku. Nie udało się bo trafili na idiotę, a nie lekarza. Białaczka ostra rozgrywa się w ciągu kilku dni. Ilu lekarzy przejmie się jednodniową gorączką? Ilu będzie czekać? Badania też robiliśmy prywatnie bo paniom laborantkom rozbiła się probówka z krwią do badania crp! Dziewczyny, myślcie co piszecie