Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jazchecia

Co po śmierci?

Polecane posty

Gość jazchecia

Muszę to wiedzieć.

Gość Bóg !!!!!
po śmierci bezbrzeżna otchłań

Gość umano
Jeszcze nie miałam okazji sprawdzić :D A tak poważnie, ja wierzę że życie się nie kończy!

Jakby nie było śmierci jak czegoś ostatecznego, tylko wszyscy by wiedzieli że śmierć to takie wydarzenie jak grypa - to nikt by się nie starał wykorzystać życia. Jakbyś nie umierał, to po co się starać coś zrobić ... przecież zawsze jest jutro ...

Gość umano
No właśnie gdybym wiedziała, że życie to koniec, to bym chyba już dawno ze sobą skończyła. Nie byłoby sensu się starać. Fajnie gdy jest fajnie, gorzej jak trzeba iść pod górkę. A że wierzę, że jednak nie koniec, dlatego uważam, że warto się starać aby to życie wykorzystać jak najlepiej, aby potem było lepiej - na zawsze.

Gość Justyna, 8-------------
Uważam że NIC. Umieramy i nie ma nas, to koniec.

Gość gosia66
uważam że kolejne wcielenie się duszy

Gość umano
Gosia66 - no nie daj Boże. Non stop się męczyć na tym świecie, bądź co bądź coraz ciekawszym

Gość aaaaaaarwena
nie ma niczego :)

Gość umano
Jazchecia - jak widzisz zdania podzielone. Póki co, kwestia wiary po prostu :)

Gość nie wiem co jest
myślę,że reinkarnacja,ale ktoś dałby mi pewność,że nie ma niczego,nie chciałoby mi się zbytnio wielu znosić,nie jestem sado maso

Gość nie wiem co jest
nie mówię,że nie ma wielu fajnych chwil,ale w ogólnym bilansie nie chciałony mi się

Gość nie wiem co jest
natomiast ateistom,pewnym swoich przekonań,którzy mają przejebane, to się dziwię

Gość umano
nie wiem co jest - otóż to. Z tą tylko różnicą, że ja w reinkarnację nie wierzę i wcale nie chciałabym wierzyć. Co w tym fajnego...

Gość nie wiem co jest
jeżeli jakaś religia ma sens to raczej taka,że dusza ludzka ma doświadczyć różnych sytuacji,i się czegoś nauczyć,a nie iść do piekła za nie jedzenie co niedzielę opłatka w kościele c

Gość at3istka
Po śmierci nic nie ma. Nasz mózg i serce przestaje działać- umieramy. Nie ma zadnej duszy, nieba..:) nasze myslenie, idealy powstaja dzieki chemii i reakcjom w mozgu.

Gość jestem smutna
Ja bym chciała umrzeć.

Gość nie wiem co jest
jakbyś mi to jakoś udowodniła na 100 procent,to wielu stresów byś mi oszczędziła,

Gość at3istka
nie rozumiem? jakich stresów?

Gość Nic nie ma,umierasz i koniec.
BOGA też nie ma nie wierze.Mamy 21wiek najmądrzejsze umysły świata już dawno rozwiązały te zagadke,są na to dowody że był wielki wybuch a wszystko zawdzięczamy ewolucji. przepraszam jeśli kogoś uraże ale takie jest również moje zdanie. Po śmierci nie ma nic

Gość nie wiem co jest
jestem smutna ,jak jesteś ateistką i jesteś pewna swoich przekonań, to co za problem z tą śmiercią,wszystkie smutki mogą się bardzo prosto skończyć,

Gość umano
nie wiem co jest - ale do jakiego czasu? Tak w nieskończoność? A czy nie doświadczasz wielu sytuacji teraz, będąc człowiekiem? I tez wcale nie uważam, że człowiek będzie sądzony z chodzenia do kościoła, raczej po prostu z miłości - bo ona jest najważniejsza. To chodzenie do kościoła nie tyle Bogu jest potrzebne co nam, w zbudowaniu i zachowaniu relacji z NIm, w zachowaniu w końcu własnej równowagi wewnętrznej.

Gość vcxvcxvcx
po smierci jest to co było przed twoimi narodzinami

Gość nie wiem co jest
takich jakich składało i składa się życie,hipotezy co do powstania i i istoty Wszechświata są bardziej mętne niż wszelkie religie,nic się nie wyjaśniło,mówię,że gdybym miał pewność to mi by się nie chciało,nawet szkoda,że nie masz takiego dowodu,nikt nikogo nie uraża,dyskutujemy o faktach

Gość nie wiem co jest
o faktach jak kto postrzega rzeczywistość

Gość at3istka
to jest fakt, po smierci nic nie ma, po prostu umieramy, nasze serce przestaje bic. prosty fakt. to tylko ludzie wyobrazili sobie boga, niebo.. to jest bajka :) ktora przetrwala wieki

Gość nie wiem co jest
jak mi to jakoś udowodnisz,na razie to są słowa przeciw słowom,ale ktoś by to wykazał,dlatego uważam,że ateizm może mieć straszne konsekwencje społeczne,

Gość umano
at3istka - a czym udowodnisz, że to bajka? W ostateczności ja wole wierzyć - nic nie tracę, a mogę tylko zyskać.

Gość nie wiem co jest
dyskusja słowa przeciw słowom,opinia przeciw opinii nie ma żadnego sensu,chyba,że komuś się nudzi