Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość exżoneczkaaaaa

Czy można w 2 mies po porodzie zajśc w ciążę ??

Polecane posty

Gość exżoneczkaaaaa

jw

Gość exżoneczkaaaaa
prosze baaardzo o odowiedz

Gość jasne.........................
ze tak. A jak myslisz skad sie biora roznice miedzy rodzenstwem o rok :P:P:P:P:P

Gość Podobnie
Oczywiście że można

Gość Kiedyś używałam dla
Do kilku miesięcy a nawet roku po porodzie jest własnie największe prawdopodobieństwo ;D. Póki organizm nie dojdzie całkiem do siebie , układ hormonalny pracuje inaczej i ciąża wtedy jest tak prawdopodobna jak mało co :)

Gość exżoneczkaaaaa
urodziłam syna w styczniu, teraz podejrzewam ciążę kolejna....

Gość naim
to zrób test

Gość exżoneczkaaaaa
test jest pozytywny ale nie moge w to uwierzyc :( karmie piersia

a nie moglas wziasc tabletki 72h po? Byloby prosciej niz teraz rozmyslac :P A karmisz piersia? Jesli nie mialas owulacji to luuuz tyko nigdy nie masz pewnosci czy owulacja byla :P

Gość Podobnie
No to co że karmisz piersią. Ja karmiłam wyłącznie piersią a pierwszy okres miałam jeszcze w połogu.

Gość jak to nie możesz
w to uwierzyć? nie wiesz skąd się dzieci biorą? to jakim cudem pierwszego zmajstrowaliście?

Gość exżoneczkaaaaa
ale po czym mialas wziac ta tabletke, jak w ogole nie zabezpieczalismy sie, odbyliśmy kilka stosunkow od czasu porodu nie wiem kiedy to sie stalo.

Gość exżoneczkaaaaa
Położna która przychodzi do mojego dziecka powiedziała mi, że póki karmię piersia nie zajde w ciąże. O pierwsze dziecko staralismy sie 7 miesiecy, nie sadzilam ze tak szybko zajdę.

Gość mamama2728
no gratuluje - to załapiesz się jeszcze na grudzień - prawie jak bliźniaki będą..

To mamy wyksztalcona kadre medyczna..nie ma co. :o Dla pewnosci mozesz zrobic test z krwi, ale w ciaze jak najbardziej moglas zajsc. Mam koleanke co ma 11 miesiecy mlodsza siostre ;)

Gość Podobnie
Nie wierzę że położna Ci tak powiedziała, zalatuje mi tu prowo.

Gość jak to nie możesz
dziwne że położna takich głupot ci nagadała - możesz mieć do niej pretensje.

Gość pole a ppole
to nie wiem co to za polozna Ci tak powiedziala, skoro kazdy lekarz ci powie, ze karmienie piersia nie jest srodkiem antykoncepcji!!!

Gość exżoneczkaaaaa
w sumie chcielismy drugie dziecko tak po roku dwoch, ale tak szybko... Boje sie czy sobie poradzę

nie zabezpieczasz sie i zdziwiona jestes, ze w ciazy jestes? A polozna, to rozumiem, ze pod wiek emerytalny sie zbliza? Bo kiedys bylo przekonanie, ze jak karmisz to nie zajdziesz w ciaze, tylko nikt nie uswiadomil Cie chyba, ze najpierw jest owulacja, a dopiero pozniej okres - a to, ze karmisz piersia - nie znaczy, ze nie dostaniesz okresu, bo mozna karmic i okres miec - a zatem i normalna owulacje:P

Gość naim
seks bez zabezpieczeń i się dziwisz że jest ciąża? karmienie to nie antykoncepcja. :O

Gość exżoneczkaaaaa
Tak mi pwiedziala, jak Boga kocham.... Nie zmyślam, po co miałabym to robic.

Gość naim
"Nie wolno liczyć na niepłodność laktacyjna jako metodę zapobiegania następnej ciąży. Może się zdarzyć, że zajdziesz znowu w ciążę, nie doczekawszy się pierwszej poporodowej miesiączki. Nie wiadomo bowiem, kiedy nastąpi pierwsza poporodowa miesiączka, jak również, co ważniejsze, kiedy wystąpi poprzedzająca ją owulacja, która czyni Cię znowu płodną."

Gość exżoneczkaaaaa
No tak troche mnie to zaskoczylo, bo kochalismy sie tylko kilka razy a o pierwsze dziecko staralismy sie dlugo.

Gość alebezedura
leć do ginekologa, bo Twój organizm jest za słaby na drugą ciążę... masz duże ryzyko poronienia...

nie wiem czy to prowo, ale wierze że połozna tak powiedziała. Moja też miala przedpotopowe poglądy. Zrób jeszcze betę bo moze test sie pomylił? Troche przewalone jak jedno dziecko takie malutkie a tu drugie potrzebuje cie non stop... ale wiesz co, mysle że jesli bedzie to bedziesz je kochac dokładnie tak samo jak to pierwsze... choc jest nieplanowane. A w końcu mamy 5 raczków też sobie jakos daja radę :)

Gość exżoneczkaaaaa
Dzięki, właśnie zamierzam iśc na bete, a potem do lekarza. Test robiłam dzisiaj i są wyraźne dwie kreski. Trudno, jakoś będziemy musieli sobie poradzic.

Gość Podobnie
A co skłoniło Cię do zrobienia testu?

Gość exżoneczkaaaaa
rano wymiotowałam, a miałam jeszcze testy z okresu staran o pierwsze dziecko i coś mnie tknęło

nie żartuj nawet, ze myslałaś ze karmienie piersia chroni przed ciąża ?? przeciez ciazgle i wszędzie o tym mówią, ze to nieprawda ale roznica miedzy dziecmi bedzie fajna, beda mialy kiedys ze soba swietny kontakt :) gratuluje:)