Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość activelka

Duphaston,testy owulacyjne i oczekiwanie na ciążę.

Polecane posty

Gość zbycha
jeśli chodzi o testy o nie zawsze potwierdzą owulację, dobrze jest mierzyć temperaturę o tego tylko przy dupkach ten pomiar może być zakłócony. Co do objawów braku owulacji to na pewno brak miesiączki po 2 tygodniach, ale czasem może być krwawienie. Ale to tez przy duphastonie raczej odpada, bo jego odstawienie samo wywoła krwawienie. Więc zostaje tylko chyba monitoring w takiej sytuacji albo badanie progesteronu. Z tymi bliźniakami to akurat czytałam niedawno. Też się zastanawiałam nad tym czy mam szanse na bliźniaki. W mojej rodzinie były tylko 2 razy bliźniaki ale jednojajowe, siostra jednej babci i siostra drugiej babci. Czytałam właśnie że tylko w przypadku bliźniąt wielojajowych jest tylko dziedziczenie i tylko kobiety dziedziczą i ze strony matki tzw zdolność do wielokrotnej owulacji. Ale czasami też po pigułkach się zdarza.

Gość activelka
Zbycha,czyli,powiedzmy,jeśli zeszły cykl trwał 40 dni,to mogłam wcale nie mieć owulacji?

Gość activelka jak sie tak bedziesz
nakrecac to nigdy ci sie nie uda:O:O

Gość zbycha
z takimi daleko idącymi wnioskami nie będę wychodzić. Musiałabyś obserwować poprzedni cykl, czyli mierzyć temperaturę albo chociaż robić te testy żeby stwierdzić. Poza tym 40 dniowy cykl nie oznacza że nie ma owulacji tylko że mogła wystąpić koło dwudziestego któregoś dnia cyklu

Gość activelka
No własnie. Robiłam wtedy koło tego dnia testy owu i żaden nie był pozytywny,więc... W ogóle,po braniu 6 lat tabletet anty nie będę się spodziewac od razu rewelacji.

Activelka z synusiem super daje rady, od razu po macierzynskim wrocilam do pracy a synek do zlobka ale po pol roku go wypisalam bo mi chorowal czesto i moja mama sie nim opiekuje poki co a jak ma dyzur ( jest polozna ) to zostaje z niania. Zbycha to moze mam szanse na blizniaki bo to bylo ze strony mojej mamy blizniaki 2 jajowe i jescze ta luteinka:)

Gość gość
Od dwóch lat staram się z partnerem o dziecko,ostatnio już myśleliśmy że się udało bo okres mi się spóźniał ponad miesiąc natomiast testy i badania wykluczyły ciążę. Na wywołanie miesiączki dostałam duphaston i skierowanie na usg które wykazało zespół policystycznych jajników. Po duphaston dostałam miesiaczke 26 a dzisiaj niby dni płodne a jutro owulacja czy mogę zrobić test owulacyjny by sprawdzić czy owulacja się pojawi? Czy poczekać może jeszcze do następnego cyklu?