Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wariatka106

Dieta podczas karmienia piersia poczatek

Polecane posty

Witam serdecznie od dwoch i pol dni jestem szczesliwa mama, jedyne co mnie martwi to to co tak naprawde moge jesc :) Wiem dieta urozmaicona lekkostrawna... Tzn?? Jakie mozna jest owoce?? Jakie warzywa sa najlepsze gotowane?? A z jakich mozna zrobic surowke?? Jakie mozna pic soki? (np.Pomaranczowy bo cytrusow wiem ze sie nie powinno jesc) Bardzo prosze was drogie mamy o wasze menu jak kazda z was napisze co je przez caly dzien i poda przepis na obiad napewno urozmaice swoja diete ;) bardzo Wam wszystkim serdecznie dziekuje

byl juz dzis podobny temat ale powtorze Nie ma czegos takiego jak przymusowa dieta matki karmiacej. Owszem, zdarzaja sie przypadki gdy dziecko zle raguje na niektore produkty dlatego na wstepie polecilabym [po porostu unikania jedzenia smazonego i warzyw wzdymajacych (kapusta, kalafior). Polecam kupno parowara; ja karmiac i bedac zaraz po porodzie ciagle tego uzywalam i schudlam szybko przy okazji. Co konkretnie: marchew, buraki, brokula, kukurydza, papryka, zielona salata, ogorki malosolne, szpinak, ziemniaki, ryby, jajka, mieso (ale staraj sie zapiekac albo dusic- bo tak mimo wszystko zdrowiej), chleb, wedliny, sery , zupy na rosole, pierogi, makaron, ryz, kuskus, kasze, platki z mlekiem na sniadanie+ garsc orzechow i rodzynek ...i tak moge wyliczac i wyliczac. Gotowe sugestie: 1. Zrob sobie np zupe warzywna na miesie z kurczaka, dodaj troche ziemniakow i smietany na sam koniec. 2. Salatka z kuskusa- garsc tej kaszki do tego liscie salaty, kawalki kurczaka, papryka, oliwki, kukurydza , pomidory ; wszystko wymieszaj i polej do smaku oliwa z oliwek i dopraw cytryna mmmm pycha. 3. Podobnie mozesz z makaronem; dorzyc plastry wedzonego lososia, papryke, salate, warzywa jakie chcesz i np ser mozarelle i zrob do tego sos salatkowy. 5. Makaron ze szpinakiem: szpinak podgotu, dodaj serka philladelphia, troche smiatany, zoltego sera, oregano, pieprz. niech sie wszystko roztopi i zmieszaj z makaronem. 6. Rybe np pstraga posmaruj maslem, skrop cytryna, posyp suchym koprem zawin w folie i upiecz. Itd itp:-)

Gość surowizny niestety nei można
zatem surówki odpadają przynajmniej na początku karmienia z soków jedynie jabłkowy i to rozcieńczony, z owoców jabłko i mozesz spróbować pół banana niestety to tyle warzywa muszą być gotowane