Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dietkkkkkkkkkkka

Chce przejść na diete niskowęglowodanową ...ale sie boje

Polecane posty

Gość dietkkkkkkkkkkka

ze wykituje na zawał albo udar albo hipoglikemie :O Moja kolezanka zaczela sie tak odzywiac i pozbyla sie w ten sposob tłustej cery ,zaskornikow , cera jak marzenie do tego schudla 4,5 kg... tez tak chce ale sie boje :(

Gość sisi91
I tak musisz zjadać chociaż minimum węglowodanów dziennie, bo inaczej taka dieta to codzienna walka ze sobą i ciągła ochota na słodycze, rozumiem, że zapewne chcesz zwięklszyć ilośc białka, zatem polecam około 1,5 g na 1kg masy ciała, do tego około 100 g węglowodanów, co któryś dzień możesz minimalnie zmniejszyć ilośc węgli, ale później wróć np na tydzień do tej samej ilośi.

Gość sisi91
na 1 dzień zwiększyć... tam miało być :) Najlepiej w tym dniu, w którym ochota na słodycze będzie najwyższa, polecam wtedy banana lub kiwi :)

Gość asdasd
100g weglowodanow to nie jest dieta niskoweglowodanowa tylko co najwyżej srednioweglowodanowa.

Gość sisi91
Napisałąm około, wiadomo, nie zawsze wyrobisz ustaloną przez siebie norme białka, węglowodany nie powinny stanowić mniej niż 30% diety, bo wtedy robi się ciężko, a bez sensu codziennie walczyć ze sobą. przy 1,5 g białka na kg masy ciała i tej ilości węgli , białko stanowi coś około 45% Moim zdaniem idealne rozplanowanie dla diety ok. 1000 kcal.

Gość DanusawAnusa
to nie rob tego, nie potrzebojesz tego swinstwa, je, ........ a 100 g weglowodanow to nie jest nie tylko dieta srednioweglowodanowa, czy niskoweglowodanowa, tylko dieta gownoweglowodanowa dla wrobli... 100 g wegli to pierdniecie i jak jest sie sznorasem, to moze i 100 g wegli dla kogos to srednio,.. ale to nie jest ani srednio, ani nisko, tylko gowno, zero nic. Srednio wegli to 200 250 g duzo, to 500 - 800 g malo to 100 - 150 g

Gość gjpagdpgja.
ja jem srednio 120-150 g weglowodanow i jakos zyje, mam sie dobrze :P

Gość sisi91
200 g węglowodanówm przy odchudzaniu ? Załóżmy, że tak miałoby być. 200 g węglowodanów to 800 kcal, niech ktoś waży nawet 53 kg powiedzmy, czyli białko, nawet przy 1,3 g/kg masy ciała stanowi około 70 gram co daje nam około 300 kalorii, no i oczywiście tłuszcze , powiedzmy 40 g czyli 360 kcal. razem daje nam to 1460 kcal, może być ale przy odchudzaniu to duuuużoooo, teraz zobaczymy jak to się ma w procentowym rozkłądzie: energia z węgli = prawie 55 % Jeżeli to ma być optymalne żywienie, które ma pomóc przy odchudzaniu, to życzę powodzenia, nawet nie musze liczyć udziału białka i tłuszczu...

Gość DanusawAnusa
jako kobieta... (ale i w ogole) nie potrzebujesz wiecej niz 1 g bialka na kg wagi ciala..... a co do tych kalorii to - trzeba poprostu zyc, ruszac sie chodzic, zalatwiac sprawy, stresowac sie problemami i wtedy 1400 kalorii to nie problem bo sie wypalaja. zeby nie moc przerobic 1400 kali dziennie to tzeba lezec na dupie i nic nie robic caly dzien chyba

Gość sisi91
Jest tu mowa o diecie niskowęglowodanowej... Więc zwiększenie ilości białka jest nieuniknione, za norme obecnie przyjmuje się 1g. Nie zwiększymy ilości tłuszów bo to by mijało się z celem. Zwiększenie jest również dobre jeżeli chce się szybciej wyrobić mięśnie.

Gość sisi91
Trenuje regularnie, stosowałąm tysiące diet, to co teraz pisze to z doświadczenia i na podstawie tego czego nauczyłąm się w szkole, a nie tego czego naczytałam się w internecie.

Gość gość
Hej :) Czytałam na tej stronie o diecie Atkinsa http://www.e-odchudzanie.com.pl/dieta-atkinsa .html i jakoś mnie do siebie nie przekonuje :/ To jest tak jakby z jednego problemu wchodzić w drugi. Jednak może się mylę.. Czy ktoś miał z taką dietą doświadczenie i może się wypowiedzieć?

Gość gość
Hej :) Czytałam na tej stronie o diecie Atkinsa http://www.e-odchudzanie.com.pl/dieta-atkinsa.html i jakoś mnie do siebie nie przekonuje :/ To jest tak jakby z jednego problemu wchodzić w drugi. Jednak może się mylę.. Czy ktoś miał z taką dietą doświadczenie i może się wypowiedzieć?