Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemama

Rozczarowanie płcią dziecka

Polecane posty

Gość niemama

Dlaczego kobieta nie ma prawa mówić, że nie chce dziecka konkretnej płci a jak facet chce syna a rodzi się córka to może się czuć niezadowolony?? Ja nie chce mieć syna i nie będę się cieszyć z takiego dziecka, niech mąż się nim zajmuje, skoro tak bardzo chciał, ja wrócę do pracy jak tylko będę mogła.

Gość nimmu
to powiedz to męzowi a nie nam

Gość młoda_0
ciesz się jak bedzie zdrowe a nie wielka księżniczka będzie rozczarowana płcia;/ nie daj Może jak Ci się chora córka urodzi to co wtedy?

Gość młoda_0
popieram!!!!

Gość chdhhd
Autorko, widocznie nie dojrzałaś do macierzyństwa.

Gość wdwww
kup lalke, debilko

Gość dfvfvvdsvvsdf
ciesz sie, ze bedziesz matką, żeby bylo zdrowe, ja sie urodziłam w 6 miesiacu i całe życie choroby się za mną ciągną

Gość mozliwe to??
zeby ludzie mieli tylko takie problemy,to se wyskrob i probuj az zajdziesz w ciaze plci zenskiej, debilka z ciebie,ja cala ciaze przelezalam modlac sie o chociaz jeden tydzien dluzej,o to zeby dziecku nic nie bylo od tych lekow ktorymi mnie faszerowano,a ty rozczarowana bo bedzie syn nie cora naprawde wstydz sie kobieto,to nie bedziesz go kochac?

Gość brak słow na takie
Ja nie chce mieć syna i nie będę się cieszyć z takiego dziecka :O:O:O to oddaj wiele kobiet by chcialo zaadoptowac uwierz!!!!!!!

Gość Frankosława
Z jednej strony rozumiem autorkę,bo fajnie jest mieć córeczkę :) a syn to tak bardziej dla faceta(tak mi się wydaje) mecze z synem i te sprawy :) no ale nie wybiera się płci,sa kobiety jak np.moja tesciowa bardzo chciała miec córeczkę a urodziła pięcioro synów i nie miała na to wpływu a teraz z wnuków to najbardziej ważni dla niej sa chłopcy nie dziewczynki,kocha ale bardziej szaleje za wnukami chłopakami.Autorka z pewnością jeszcze zmieni zdanie po urodzeniu,może nawet oszaleć na punkcie tego dziecka,że nie będzie chciała sie nim dzielić i bedzie taki synuś mamusi :)

Gość martyna243
znajomy chcial bardzo syna, cala ciaze zony chodzil i gadal ze jak sie urodzi corka to bedzie zly i rozczarowany. No i Urodzil mu sie upragniony syn ale z zespolem downa. Teraz placze i wini sie za to ze tak gadal. Pomyslalas kobieto o takiej tragedii? plec tu nie ma zadnego znaczenia ;-0

Gość niemama
A z kim mam o tym rozmawiać jak wszyscy klepia w kółko to samo, ze najważniejsze że zdrowe, że inni nie moga miec dzieci. Dlaczego jako kobieta nie mam prawa wyrazić niezadowoloenia z powodu płci dziecka, dlaczego?? Jak wasi faceci sie krzywili na córkę to było ok???

Mojemu mężowi i całej rodzinie oraz mnie jest obojętne, ważne aby zdrowe było i dobrze się chowało. Jesteśmy przygotowani na jedno i drugie, a poza tym zajmowałam się i chłopcami i dziewczynkami, więc mi bez różnicy. Chore podejście... szkoda dziecka:(

Gość :;;;;;;;;;;;hmmm
no nie powiem też chciałam mieć córeczkę i odetchnęłam z ulgą jak na usg okazało się, że to córcia. Niby płeć nie ma znaczenia ale czuję, że jak bym się dowiedziała że to syn to pewnie też bylabym rozczarowana. Inna sprawa, że pewnie po urodzeniu by mi się odmieniło :)

Gość kaśka z małą córcią
Moi znajomi marzyli o synku, a urodziły się im dziewczynki - blizniaczki :) Nie można w życiu wszystkiego zaplanować! Inni znajomi tez marzyli o synku, a urodziła się dziewczynka z zespołem downa:( Trzeba się cieszyć, jak dziecko urodzi sie całe i zdrowe, a nie wybrzydzać. Ludzie latami straja się o dziecko, czekają na adpopcję. Trochę więcej pokory życzę.

Gość dvvvvvvvvvvv444
niemama A ja Cię autorko rozumiem, chciałam mieć synka, dowiedziałam się, że będzie córka.. nie byłam zadowolona.. po usg płakałam jak bóbr.., wszyscy się ze mnie śmiali.. ja przez kilka dni byłam załamana.. i potem coś mi dało do myślenia, że moje dziecko było takie ruchliwe i w ogóle, a po tej wiadomości wyciszyło się, mniej kopało itd. czuło, że coś jest nie tak.. głupio mi się przez to zrobiło i od tamtego momentu próbowałam się przyzwyczaić, że będzie córka - nie syn! Urodziłam.. i się zakochałam w niej!! Była prześliczna, nawet położna powiedziała sama z siebie jak mi ją dała tuż po porodzie, że jest ładna, jej tata był zachwycony jemu to było raczej obojętne byle zdrowe. Do dzisiaj mi niektórzy przytykają "przecież ty chciałaś syna" itd. strasznie mi głupio, że tak się zachowywałam, a córki nigdy bym nie zamieniła w tym momencie, kocham ją bardzo mocno i nie ukrywam, że bym chciała mieć parkę, ale jeśli urodzi się druga córka zaakceptuje to. Zobaczysz po porodzie wszystko się zmieni!!!!!!!!!!!

Gość nvjjjjddmqoqo
nie moge: corka dla mamy a synek dla taty? wez sie puknij w leb ! Dziecko jest wspolne, bez wzgledu na plec !!! A Ty nie doroslas do macierzynstwa, dziecko to nie laleczka a maly czlowiek, ktory potrzebuje milosci i opieki, bez wzgledu na swoja plec.

Gość kaśka z małą córcią
W Chinach i w Indiach można podobno dokonać aborcji, jesli płeć dziecka nie odpowiada rodzicom. Chore i smutne:(

moj maz chcial syna urodzila sie coreczka i teraz swiata po za nia niewidzi ma swira na jej punkcie dlatego nie jest to wazne co my chcemy bo i tak bedziemy je kochac ,wazne jest by bylo zdrowe i cale

Gość serce sie kraje na takie cos
niemama moze jak bys sei starala kilka lat to bys docenila to ze bedziesz miec to dziecko ja staram sie juz kilka lat i wszystko bym dala zeby w koncu sie udalo chcialabys latam misiac w miesac po lekarzach klinikach i sie leczyc??? nie sadze!!! wiec wlasnie wiecej pokory i docen to jakim wielkim darem jest dar macierzystwo bo gdybys sie starala kilka lat płec by ci byla zupelnie obojetna wiec zastanów sie nad tym co piszesz!!!!! no ale mówie SYTY GŁODNNEGO NIGDY NIE ZROZUMIE DOPÓKI NIE PRZEKONA SIE NA WŁASNEJ SKÓRZE TAKA JEST PRAWDA MOZE BY SIE SIE PRZYDALO TO BYS DOCENIALA TO CO MASZ

Gość dvvvvvvvvvvv444
pszczolka 33 Masz rację :) u mnie jest to samo, już w ciąży kupował miśki dla niej, a teraz idzie do sklepu zawsze coś jej kupuje, nawet ubranka czy zabawki sam z siebie, no cóż.. ;P

Gość niemama
Wiedziałam że tak będzie, od razu przykłady skrajności typu chore dziecko, niepłodność, wyzywanie od wariatek. Tego dziecka nie kocham, nie zamierzam karmić piersią po porodzie, nie chcę żeby po urodzeniu mi go kładli na brzuchu. Mąż się cieszy na syna, nie obchodza go moje płacze.

Gość smiesznaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
IDZ SIE LECZ nie dorosłas do roli matki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! oby bóg cie ukaral i nie pozwoli ci na posiadanie kolejnego dziecka

Gość smiesznaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
IDZ SIE LECZ nie dorosłas do roli matki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! oby bóg cie ukaral i nie pozwoli ci na posiadanie kolejnego dziecka

Gość kaśka z małą córcią
To pomyśl, że to działa w dwie strony. Twój mąż i dziecko też mogą się od Ciebie kiedyś odwrócić, za to, jak się zachowujesz. Dziecko to nie wybór marki samochodu czy koloru na ścianach :-0 Oj, żebyś Ty kiedyś nie płakała, przez te bzdury, które wypisujesz... Grzeszysz pychą i egoizmem :(

Aż mi się łza zakręciła w oku po przeczytaniu tego co napisałaś.Jak możesz pisać,że nie kochasz tego dziecka?Jesteś nieodpowiedzialna i tyle... A co byś zrobiła na moim i innych dziewczyn miejscu?!Już ponad rok się staram o dziecko...i nie mam.A Ty jesteś zadufaną w sobie laleczką!Co to za różnica jakiej płci?!Bo nie rozumiem... Zastanów się nad tym co piszesz! Jakie to życie jest niesprawiedliwe...jedne chcą mieć dziecko,a nie mogą. A inne są w ciąży i zamiast się cieszyć,to wybrzydzają co do płci...ehhh:/

Gość wąglik
KUP SOBIE ŚLISKI KOCYK !!