Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cafissimoe

Czym zajmja sie Wasi mezowie?

Polecane posty

Gość gwoli scislosci_
mireczkowata - a Ty kim jestes z zawodu? Ja pracuje w mediach, ogolnikowo mowiac;) mam tutaj czarny nick i nie chce sie zdradzac zbytnio:)

Gość wreszciee wiosna
Mój mąż policjant :)

Gość japko-japko
Są tacy urzednicy, którzy nie konczą pracy o 16. ;) Są sektory, gdzie pracuje się inaczej, bardziej jak w komercji. Uwierz mi. Poza tym, ja pisze o takich sytuacjach awaryjnych jaką u Twego męża jest zatrzymane linii produkcyjnej. Awarie tego kalibru. A branie pracy do domu- zdarza sie częto. Ale i pieniadze za taką pracę są mocno ponadprzeciętne :) I inne korzyści :) Wiec jest to kwestia kalkulacji.

Gość mireczkowata
gwoli ścisłości- a ja inżynier :) Projektant instalacji. Japko- Tak, jak pisałam mąż nie ma w umowie pełnej dyspozycyjności więc uważam, że po pracy ma czas wolny. "Reżim" w domu wprowadziłam jakiś rok temu i sama się dziwię, ze jakoś telefonów mniej i to tylko w mega ważnych sprawach. Kasę zarabia naprawdę niezłą, ale też widzę ile z siebie daje. I tak naprawdę postawiłam go pod murem z troski o niego- ileż można żyć pracą?? Nawet niedawno mi za to podziękował więc jest ok:)

Gość rachunki:-)
A mój ma wykształcenie zasadnicze zawodowe-jest stolarzem mebli stylowych i nie narzekam za jedną nogę do stołu bierze 5 tysięcy.:) i nie zamieniłabym go na żadnego magistra. Ja obecnie robię doktorat,ale moja akademicka pensja jest śmieszna w porównaniu z zarobkami męża.

Mój Mąż jest zaopatrzeniowcem w firmie budowlanej. Zaopatruje budowy w towar ktory jest potrzebny "JUŻ" :) A własciwie to On tam jest "od wszystkiego". I trawe skosi jak nie ma roboty :)

Gość mireczkowata
rachunki- a Twój mąż nie ma jakis kompleksów, że Ty wyższe a on zasadnicze?

Gość -----------------------
a to co musi mieć kompleksy ? Musi miec lepsze wykształcenie od kobiety? Przeciez to indywidualna sprawa.. Nie dobiera sie kogos pod kątem wykształcenia jakie nabył w szkole i czy pasuje do mojego...

Jak patrzy na wysokość przelewu to kompleksy znikają ;) a tak poważnie przecież nikogo nie ocenia się po stopniu wykształcenia,tylko po tym jakim jest człowiekiem.

Gość mireczkowata
nie wiem, czy musi- pytam:)

Gość Teżmi problem
ciekawe tylko, ze potem same wpisy o zarobkach rzedy 1,5 - 2 tys zlotych i narzekanie na ciezka polska rzeczywistosc... Nikt normalny zarabiający 5000+ nie chwali się tym na kafeterii :P A narzekanie? Bo co, lekka jest?

Gość Breakleak
Informatyk w dużej firmie.

Gość jdpijid
pracuje w firmie kurierskiej na magazynie,po godzniach informatyyk-samouk.

Gość ollkafasolka
Lekarz specjalista.

Gość mireczkowata
rachunki- nie piszę o ocenianiu tylko o kompleksach. Faceci maja różne kompleksy względem swoich partnerek- a to zarobki, a to status w pracy a to właśnie wykształcenie. Dlatego pytam. Zreszta sama osobiscie uważam, ze jednak wykształcenie kształtuje pewien poziom obycia, patrzenia na świat, poglądy. Jak to jest u Was?

Gość ollkafasolka
To oczywiste.

Gość fufla
Mój jest listonoszem:)

A czemu nie napisać prawdy? Co ktoś będzie mnie po IP szukał? Nikt mu go nie poda,bo nie złamałam prawa,więc administrator nie poda nikomu mojego IP,zresztą i tak piszę z pracy.:) więc jestem zupełnie anonimowa. A że są zarobki 1500 to wiem,sama mam raptem 2100brutto, więc się temu nie dziwię. A że mąż dobrze zarabia? Zdolny,zaradny, pracowity więc i zarabia. Poza tym ilu znacie stolarzy? Bo ja tylko męża i dwóch jego kolegów,a tak to wszyscy zajmują się czystą pracą biurową...a mąż urabia ręce po łokcie, nie raz przychodzi z bólem głowy po tym jak nawdycha się rozcieńczalników i lakierów.

nie znam stolarzy poza moim wujem i moge naet napisac, ze mąż jest ministrem jak zechcę co to komu da? ktoś zadał pytanie to odpowiadamy, ktoś jednak musi to robić o czym wcześniej piszemy

Mój mąż jest mężczyzną na poziomie, jest kulturalny i można z nim o wszystkim porozmawiać. Orientuje się w polityce, sprawach społecznych. Nigdy nie dał po sobie poznać,że czuje się gorszy, wspierał mnie w kształceniu się,jak nie miałam kasy na kursy językowe,to mąż brał dodatkowe zajęcia,żeby mi je opłacić.

Gość tuhu29
sami kierownicy i dyrektorzy :D heheheh

Gość mireczkowata
a ja znam stolarzy- zajmuejmy sie też realizacja wiec mamy kontakty z podwykonawcami- również stolarzami. Co więcej- znam gościa, który ostatnio za drzwi stylizowane na antyki skasował nas 12tysięcy netto!

Mój mąż jest technologiem/programistą CNC, czy jakoś tak. Nie jest kierownikiem ani dyrektorem, nie zarabiamy kokosów, ot zwykła, przeciętna, kafeteryjna rodzina;)

Gość co do tego, że studia
kształtują poziom obycia,poglądy itp. to niekoniecznie. jestem na 5 roku studiów dziennych i patrząc na niektórych moich kolegów z roku odczuwam zażenowanie. niektórzy oczywiście pracują już, jeden chłopak współpracuje nawet z laboratorium firmy kosmetycznej (chociaż studiujemy rolnictwo i zajęcia laboratoryjne były dość okrojone) i w jego przypadku studia naprawdę coś znaczą. ale jest dużo osób (i nie tylko facetów niestety) którzy mają zainteresowania i mentalność gimnazjalistów. w ich przypadku studia to tylko fuksem zdobyty dyplom bo mój mąż po zawodówce jest bardziej obyty niż oni, o dojrzałości już nie wspominając. niestety przez takich właśnie ludzi student jest nadal kojarzony jako wiecznie głodny, skacowany albo pijany, niewyżyty seksualnie imprezowicz. bo niektórzy faktycznie tacy są i to obycie i kultura są im całkowicie obce.

Gość wspominkinaszłymnie
avent, a czy Ty czasem nie mieszkasz w takim miasteczku o nazwie Paczków? byłam tam kiedyś ehhh.... wspomniałaś że na granicy opolsk i dolnos i od razu skojarzyło mi się z tym maluśkim romantycznym zakątkiem, okropnie ckliwe wspomnienia stamtąd mam:)

hm pracowałam z ludźmi z KSAP, mieli się za nie wiem co, ale zwykłego pisma sklecić nie potrafili do kogoś tam dzwonili z pogróżkami, masakra normalnie, wstyd, wstyd, wstyd

Nie, nie w Paczkowie ale na moim stałym forumie jest osoba z paczkowa, taki ten swiat mały :) ja jestem w brzegu opolskiego :) opowiedz o tych ckliwych wspomnieniach ;)

Gość wspominkinaszłymnie
ano mały mały:) a moje wspomnienia dotyczą wczesnych lat młodości, poznałam kiedyś nad jeziorem chłopca stamtąd, dzieciakami jeszcze byliśmy, raz tam do niego pojechałam stopem hihi i wszystko wtedy wydawało mi się tam takie romantyczne i w ogole, jakieś takie alejki, uliczki, ławeczki... urocze to było:)

Kasza-napiszesz jaki wydział lub katedrę?