Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

diablica_88

nieregularny okres od zawsze

Polecane posty

Od zawsze mam nieregularny okres. Myślałam, że to się zmieni bo na początku tak bywa. Mijały lata i dalej tak jest. Mam 24 lata. W wieku 21 poszłam do lekarza przepisał luteinę i było ok. Potem miałam nadżerkę. wyleczyłam, zaczęłam współżyć z chłopakiem i brałam tabletki przez 10 miesięcy. We wrześniu u.r. odstawiłam. Okres był regularny przez październik, listopad i grudzień. Jest marzec a ja czekam i czekam i nic. Wykluczam ciąże, bo robiłam niedawno test i wyszedł NIE. Co ja mam zrobić? Jaka może być przyczyna? Czy któraś z Was ma podobny problem?

Często się zdarza, że po odstawieniu tabletek okres jest nieregularny i czasami w ogóle sam nie przychodzi i trzeba go wywoływać. Ale skoro wcześniej też miałaś nieregularnie miesiączki to trzeba znaleźć przyczynę tego. Zastanów się czy nie masz innych objawów-problemy z cerą, owłosieniem, wagą. Miałaś kiedykolwiek robione usg i jakiekolwiek badania hormonalne? Jeżeli poza nieregularną miesiączką zauważasz też inne problemy to warto byłoby się zgłosić do ginekologa-endokrynologa. A nawet jeśli poprzestaniesz na zwykłym ginekologu to nalegaj na zrobienie badań.

Gość agiew
Nie zawsze nieregularne metody muszą oznaczać jakąś poważną anomalię. Ja mam nieregularne cykle, a lekarz powiedział, ze taka jest moja uroda. Jedyne co robię to określam sobie poszczególne fazy cyklu, by wiedzieć kiedy mogę się spodziewać początku kolejnego cyklu. Stosuję afrodytę do tego celu