Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska33333

ile wasze dzieci najdłużej chodziły w pieluchach

Polecane posty

Gość mamuska33333

bo moja ma prawie 3 lata i jeszcze nosi pampersy:(

Gość mamuska33333
jak jestesmy w domu to chodzi bez pampersa jak wychodzimy gdzies to jej go zakłam

Gość hddshlds
3 lata i jeszcze w pieluszce????może jeszcze z cycka pije:/

A woła jak chce siku? Jak tak to po co jej ubierasz jak gdzieś wychodzicie?? Moja sikała w pieluchy do niecałych 2 lat

Mój dość szybko załapał. Jak miał 1,5 roku przestaliśmy używać pieluch, najpierw w ciągu dnia a po tygodniu nawet w nocy nie były potrzebne.

Gość poker137
moja najstarsza córka miała4 lata jak przestała sikać w pieluchy syn 2:5 roku a najmłodsza w maju kończy trzy i dopiero 3 dzień siada na nocnik to zalerzy od dziecka

Gość przede wszystkim ......
zalezy od rodzica . nauke mozna zaczac smiało odkad dziecko skonczy 18 miesiecy , ale trzeba byc konsekwentnym.

Gość realistka bez sciemy
moj mlodszy brat 4 lata

Gość beksalalala
Jasne, że zależy od dziecka, jego etapu rozwoju. Moje na przykład w dzień bez pieluchy elegancko lata a w nocy niestety zakładam młodemu pieluchę, chociaż ma ponad 4 latka. Zdarza mu się jeszcze zsiusiać ale wiem, że i to minie. Cierpliwość jest moją mocną stroną. :) I nie denerwuj się, że dziecko jeszcze chodzi w pieluszce czasami wydaje mi się, że co niektórzy rodzice więcej wymagają od 3-4latka niż siebie.

Moja córka za miesiąc będzie miała 2 lata . Wie do czego służy nocnik , ale nie lubi z niego korzystac . Jak biega po domu tylko w majteczkach to woła o ''pampejsia'' albo sika pod siebie . Na nocnik czy kibelek to usiądzie przy wielkiej okazji . Ale zauważyłam , że z dnia na dzień jest coraz lepiej więc nie chce na nia naciskać . Jak jej mówię : -Amelkoo pampersy nie są dla dużych dziewczynek -Mejka chopcik . -Jesteś dziewczynką -Majutka I tyle gadania .

Gość poker137
moja Sandra po zmianie nocnika zaczęła chodzić bez pieluchy ale tylko w dzień jeszcze jej się zdarzy że się obsika ale ja nawet nie krzyczę na nią bo nie chcę jej stresować mam koleżankę której córka ma 8 lat i zakłada jej pieluchę na noc bo potrafi się zesikać w łóżko

Gość grandawowa
Moja do 3 lat ale tylko na dłuższe wyjście,w domu bez pieluchy,no i cyc do 3 roku

Gość tratata2525
Zaczęłam uczyć koło roku a mniej więcej jak miała 1.5roku pieluchy nie były potrzebne.

Gość fjngdnvm
Moja od kiedy skończyła 1,5 roku nie używa w dzień pieluchy, za to w nocy do tej pory nie mogę jej oduczyć a ma 3,5:/

moja ma 2 lata i 2 miesiace, z nocnika korzysta od dawna tzn np dwa razy dziennie, a reszte leje w pieluche. kupilam nakladke na nocnik i byl szał, dwa dni z niego nie schodzila. i dalej jest tak ze jedno siku w pieluche, a za drugim razem sciaga spodnie i biegnie na kibelek. w domu jeszcze jako tako, gorzej w zlobku bo w ogole nie wola ze chce. najgorsze to jest to ze nienawidzi majtek. myslalam ze to przypadek ale ze cztery razy w róznych odstepach czasu nalozylam jej majteczki, nie narobila do nich tylko biegala do nocnika i za kazdym razem po kilku godzinach w majtkach miala odparzone, zywo czerwone wargi sromowe. i chyba dlatego nie chce ich nosic. tylko jakim cudem po calym dniu w pampersie tylek jest ładny, a po kilku godzinach w suchych majtkach odparzona pipka;/

moja ma 2 lata i 2 miesiace, z nocnika korzysta od dawna tzn np dwa razy dziennie, a reszte leje w pieluche. kupilam nakladke na nocnik i byl szał, dwa dni z niego nie schodzila. i dalej jest tak ze jedno siku w pieluche, a za drugim razem sciaga spodnie i biegnie na kibelek. w domu jeszcze jako tako, gorzej w zlobku bo w ogole nie wola ze chce. najgorsze to jest to ze nienawidzi majtek. myslalam ze to przypadek ale ze cztery razy w róznych odstepach czasu nalozylam jej majteczki, nie narobila do nich tylko biegala do nocnika i za kazdym razem po kilku godzinach w majtkach miala odparzone, zywo czerwone wargi sromowe. i chyba dlatego nie chce ich nosic. tylko jakim cudem po calym dniu w pampersie tylek jest ładny, a po kilku godzinach w suchych majtkach odparzona pipka;/

Gość rerwrr
Moja córka ma 2 lata i 5 miesięcy. Przewijam ją wciąż jak niemowlę. Nie idzie nam nauka a ja mam dosyć. I jeszcze jak sobie pomyślę że nie wyjdę z nią normalnie gdy jest w pielusze i mam święty spokój, tylko będę ją musiała pytać czy wysadzić, szukać miejsca, podcierać, pilnować czy się nie zsikała.... to mi się niedobrze robi.

my nauke zaczelismy jak miała 18 mies. jak miała 20 mies na zawsze pożegnalismy pieluchę w dzień. na noc zakładałam do 2,5 rż

a to moja tez tak ma, siku na nocnik tak, a kupe to sie chowa za łózkiem zeby jej nikt nie widzial i robi do pieluchy

Gość hggyy
niedługo to do 18 rż będą w pieluchach łazić:/

Gość rerwrr
Ja zaczęłam małą uczyć gdy miała niecały rok. Siadała, wstrzymywała, potem na widok nocnika zaczynała płakać i chować się, potem były histerie, teraz znów siada na jakiś czas. Siknęła chyba tylko raz, z tego co pamiętam, przypadkiem. Wychwaliłam ją i nic to nie dało. Jest nastawiona na wstrzymywanie. Sadzanie lalek, czytanie książki o nocniku, obietnice nagród, zabawianie, zakup samodzielnie wybranej nakładki na sedes... to wszystko dało wynik zerowy.

Dziecko powinno się sadzać na nocnik jak już samo nauczy się siedzieć, ale jeszcze zanim nauczy się chodzić bo wtedy zafascynowane jest chodzeniem na dwóch nóżkach i ciężko jest mu wytrzymać na nocniku w pozycji siedzącej., Oczywiście to wymaga obserwacji dziecka, w jakich porach mniej więcej się załatwia. Im wcześniej dziecko zaczniemy zapoznawać z nocnikiem tym szybciej porzuci pieluchy.

Gość rerwrr
"niedługo to do 18 rż będą w pieluchach łazić:/" Skoro jednak nie "łażą", to kolejni też nie będą.

Gość nbdfhds
a jak nauczyć dziecko żeby nie sikało w nocy? to jest dla mnie największy ból.

Gość gość
Moja córeczka jest w drugiej klasie szkoły podstawowej i jeszcze siusia w pieluszki

Gość Justyna888
Ja mojego Synka zaczelam sadzac jak skonczyl 9 miesiecy,potrafil juz ladnie siedziec sam to chcialam sprawdzic jak bedzie z nocnikiem i ku mojemu zdziwieniu po chwili zrobil siku wiem ze to byl raczej przypadek ale od tamtego czasu do dzis a ma prawie 15 miesiecy ladnie robi sisi i kupke do nocnika:) oczywisice nie potrafi jeszcze wolac ale juz mnije wiecej wiem kiedy i co robi wiec go sadzam i robi;)juz nawet mu sie zdarzy samemu dam mi nocnik do pokoju to sadzam i robi:)wiec mam nadzieje ze jak tylko nauczy sie mowic albo jakos mi to pokazac ze chce to pojdzie nam calkiem sprawnie:)

Gość Justyna888
i zapomnialam napisac ze oczywiscie dalej chodzi w pampersach ale potrafi przez ponad pol dnia chodzic w jednym bo zalatwia sie do nocnika:)i mysle ze im szybciej sie zacznie sadzac dziecko na nocnik tym Ono sie szybciej przyzwyczaja i napewno jest latwiej i wygodniej:)