Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mamaa

Wlasnie obejrzalam filmik z porodu - mam dosc.

Polecane posty

Gość przyszla mamaa

Czy to normalne, ze jak wyjdzie glowka to pozniej ciagna za ta glowke jakby chcieli ja urwac? W ogole straszny widok. Po co ja to ogladalam :(

tak ciągną, ale w odpowiednim momencie - czyli jak przesz... nie wiem po co to oglądałaś, ale masa dzieci tak się dotąd urodziła, nie boj nic!

Gość moja córka
ale po co oglądałaś? przecież ty tego tak nie będziesz widzieć...

Gość nimmu
nie ma co ogladać. :O i tak swojego porodu z tej perspektywy nie będziesz widzieć. nie rozumiem takiego oglądactwa -boisz się porodu to po kiego filmy oglądasz? co myślałaś że będzie tak pięknie jak w filmach? wyluzuj to zupełnie inaczej jest gdy się rodzi.

Właśnie, w filmach zaczyna się nagle a kobieta 10 min. później rodzi dziecko :D

Hej a masz linka do tego filmu? Ja przed porodem tez oglądałam - przez te oglądanie bałam się na masakre, ale szczerze powiem że to co oglądałam to przy tym co ja przeżyłam to było nic... U mnie był krzyk, płacz , mnóstwo krwi, za dużo osób bo 2 lekarzy, 6 pielęgniarek i położnych - za każdym razem pamiętam jak mówili że jeszcze tylko 2 skurcze i będzie po sprawie a tak naprawdę było ich ze 20 :) W efekcie końcowym lekarz i tak mi dzieco sam wycisnął z brzucha :D

Gość przyszla mamaa
No wlasnie nie wiem po co ogladalam. Moze zeby sie przygotowac psychicznie :O Ale skoro porody z filmikow sa szybkie i latwe to ja nie wiem jak wyglada ciezki porod. Uwazam, ze to jakas masakra, i rzeznia jest. Zygac mi sie chce jak o tym pomysle. Bog sie chyba pomylil.

Gość już dwano mama
dokadnie takie miałam wspomnieniea z porodówki: RZEŹNIA Wszedzie było pełno mojej krwi (biegłam z bólu w kólko) a Pani z mopem próbowała dotrzymac mi kroku i to wycierac ;)

Gość Nha
Dziewczyny ja wole nie oglądać takich filmów bo się całkowicie zestesuje... a powiedzcie mi czy chcecie żeby Wasi mężowie/partnerzy byli przy Was w trakcie porodu????

Gość łańka
Ale Wy macie problemy, za wrażliwe jesteście, poród to poród, nie przesadzajcie, kazdy jest inny. A wierzcie mi w chwili skurczów i całej akcji porodowej najmniej będzie Was obchodzić, jak to wszystko wygląda " z drugiej strony".

Oj kochana :p powiem Ci że fragmenty które na filmach wydają sie masakrą w rzeczywistości są jednymi z lepszych momentów porodu, a juz na pewno tymi najmniej bolesnymi, więc się uspokój i nie oglądaj więcej filmików

Gość łańka
Poza tym kochająca się, dojrzała para nie widzi nic odrażającego w tym, że są razem przez cały poród. A w chwili rodzenia jedynie myśli się o skurczach, a nie o tym, jak co wygląda.

Gość łańka
Racja, moment wyjścia główki to już lajcik, już przestaje się odczuwac ból i przychodzi ukojenie, tak że to akurat przyjemniejsza część porodu.

Gość przyszla mamaa
Ja sie nie przejmuje tym jak to wszystko wyglada z przodu. Tylko chodzi mi o ten niesamowity bol, ktory trzeba przejsc, bo sadzac po widoku to bol jest ogromny. I nie kazdy ma podejscie typu "porod to porod, nie przesadzajcie". Czy ja przesadzam, ze boje sie bolu i tego co mnie czeka? Bo myslalam, ze to jest naturalny strach.

Gość malinka z krzaczka
aa tam sama sobie w pipe nie bedziesz zagladac przeciez...

Gość chyba zwariuje z niewyspania
kochana, ja jestem taka panikara, ze mdleje przy pobieraniu krwi :D jak odeszly mi wody, pojechalam do szpitala i na izbie przyjec wenflon mi wbijali, to musialam sie polozyc bo slabo mi sie robilo :D rodzilam 19 godzin, z tym ze bole mialam tylko 4 godziny :D jak ja dalam rade, to ty tez dasz ;)

przyszła mamo - pamiętaj że film przedstawia tylko medyczno-fizjologiczną stronę porodu ktory wszak jest wydarzeniem na które trzeba patrzeć tajkże od strony uczuciowo - emocjonalnej. Inaczej to wyglada okiem kamery, inaczej z pozycji rodzącej a jeszcze inaczej ojca uczestniczącego w porodzie (wiem bo to przeżywałęm :) ) Jeśli chodzi o emocję strachu przed bólem to jest ona naturalna i zrozumiała. Zamiast się katować fizjologią porodu z filmów poczytaj trochę w sieci o metodach łgodzenia bólu i wspólnie z położną i lekarzem wybrać odpowiadającą Tobie :) Poza tym pamietaj: ten ból mija a nagroda za trudne chwile - wspaniała! :D