Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 45623178654429282652443

Nie mogę znaleźć pracy w tym prorodzinnym kraju bo...

Polecane posty

Gość hanka z lublina
Jestem na urlopie wychowawczym i szukam pracy. Przed urodzeniem dziecka pracowałam "w zawodzie" (skończone 2 kierunki studiów humanistycznych) za 1400 zł. 7 lat pracy, jedna podwyżka - 60 zł :-0 Po urodzeniu dziecka poszłam na urlop, ponieważ niańka i dojaz do firmy kosztowałyby mnie tyle, że musiałabym dopłacać do tego interesu. Szukam parcy od roku czasu. PORAŻKA!!!! W ostateczności - wrócę "na stare śmieci", mam na szczęście taką szanę. Ale , Ludzie, praca za 1400 zł po studiach, po kursach, po szkoleniach - ręce opadają ...

Gość 45623178654429282652443
ta dyskryminacja jest najgorsza :( mnie np po pierwszym stażu nie zatrudniono, bo kierowniczka stwierdziła że jestem za młoda miałam 21 lat, miała gdzieś że sama przez pół roku pracowałam na tym stanowisku, i jeszcze pomagałam w sekretariacie i w innym referacie, mimo że mnie bardzo polecała sekretarka, ona stwierdziła że jestem za młoda i nie stabilna bo pewnie po studiach będę szukała lepszej posady a ona szuka pracownia na parę najbliższych lat, zatrudniła swoją znajomą mającą 57 lat :(

Gość tuskoland wita
Mamy przecież drugą Irlandię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Pracownik HR
Szanowni Państwo, w większości przypadków CV i LM są źle formatowane! Nie zapisywane w PDF! Ja jako rekruter nie ma czasu bawić się w szukanie odpowiedniego programu do odszyfrowania przesłanej aplikacji. Zdjęcia ? Nie są najistotniejsze ! Ale jeśli ktoś prześle skanowane i ot tak na odczep ... rozwiń całośćsię przyklejone do dokumentu , to na dzień dobry odpada! Tak jest wszędzie ! Nie dziwcie się , że aplikacje odpadają, to raz. Dwa. codziennie po ukazaniu się ogłoszenia hurtem CV są wysyłane, nie sformatowane. Nie dopuszczalnym jest pisanie w liście Witam, pozdrawiam. Gdy napisałem do kandydatki na sprzedawcę ile chce zarabiać? 2500 plus premia uznaniowa!! Na litość boska, kobieta miała swój sklep w ajencji, ale zrezygnowała tak wynikało z dokumentów. zaledwie 3 lata swoja firmę prowadziła. Rozumiem, że ma doświadczenie, ale na stanowisko sprzedawcy bym jej nie zatrudnił . Nie, że się wymądrzam, ale Drogie Panie, estetyka CV!! To naprawdę denerwuje mnie jak czytam niechlujne aplikacje! Kopiujecie od koleżanek LM i je na siebie przerabiacie, to idzie wyłapać!! Mężczyźni Was wyprzedzają!!! Choć też nie są najlepsi. Czytanie długich LM nikogo nie interesuje!!! Nie ma na to się czasu!! gdy dostaje się dziennie po 400 aplikacji z których trzeba wyłapać 2!!! Bardzo chętnie pomogę wszystkim zainteresowanym napisać profesjonalne CV i LM, aby Wasze szanse się o 90% zwiększyły . Zainteresowanych proszę o kontakt na adres; marcin.lach75@wp.pl

Gość Autorko na pytania dotyczące
posiadania ( lub nie ) dzieci, czy stanu cywilnego nie musisz odpowiadać

Gość vndslvmngfds
pracowniku hr cv wysyła się w formacie doc lub docx, jeśli nie masz office-a to co to za firma która nie ma podstawowego programu biurowego i nie potrafi odtworzyć worda

Gość akula3
Ja ma Cv w pdf, ładnie skomponowane, przejrzyste, stworzone wraz z doradcą zawodowym i co? I dupa. Jesli przychodzi Ci na stanowisko pracy 800 Cv, to i tak wybierzesz te , gdzie ludzie maja doswiadczenie (bo ja np. nie mogę się czymś takim pochwalic w nadmiarze). Albo i lepiej - wyboirą kogos po znajomości a ogłoszenia są dla picu. W emailu co mam pisac na zakonczenoe, jesli nie "pozdrawiam"?

Gość chdhhd
Ja w mailu zawsze piszę ,,z poważaniem"

Gość Livia_85
To powiedz pracodawcom, że nie planujesz z mężem mieć dzieci!!!