Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawa z mlekiem.

CIĄŻA-...zero perspektyw na wspólne utrzymanie się !! :/

Polecane posty

Gość kawa z mlekiem.
Wybaczcie,ale nie chcę usuwać ani oddawać. Ciągle wierzę,że jakoś się to wszystko ułoży, czasu już nie cofnę więć wydają mi się,że bez sensu komentarze typu : mogłaś, powinnaś, a po co ... bo to już się stało. całą wyprawkę znajoma mi da, wózek, chodzik itd bo rozumie moją sytuację. Chodzi tylko o późniejsze utrzymanie się na jakimś lokum. Chyab ostatecznie będę musiała u niego zamieszkać,ale ma młodsze rodzeństwo i trochę ciężką sytuację w domu,ale może jakoś to będzie.

Gość fddffgfghg
po prostu nie cche jeszcze dziecka, cche sie nacieszyc zyciem a nie pchac w pieluchy. poza tym najpierw rodzina, mąż a potem dziecko, na pewno nie odwrotnie. nie martw sie moim zyciem seksualnym. ja jestem z niego bardzo zadowolona, bo nie trzeba sie pieprzyc zeby miec orgazm, jest wiele sposobow zeby wyrazac sobie milosc miedzy partnerami a nie tylko prymitywne ruchanie, ktore w dodatku moze dorpowadzic do niechcianej ciąży i potem cierpienia dziecka, ktore nie prosilo sie na ten swiat a co gorsza musi dorastac w biedzie, bo mamusia nie ma na wycieczki, na nowe ubranka, na dobre jedzenie, bo myslala d.pą a nie glową.

Gość Autorko
Glowa do gory! Ja i moj maz mamy po 20 lat i mamy slicznego rocznego synka. Na poczatku przyjelismy propozycje mlego pokoiku..lecz nie godz sie na to bo predzej czy pozniej sie stamtad wyniesiecie..zwlaszcza ze jego rodzina jest taka. Posluchaj mnie. Wiem co mowie. Ciagle awantury wypominania..ublizenia i obelgi. Suma sumarum wynieslismy sie i wynajelismy mieszkanie. Pi oplaceniu oplat zostawalo tez jakos 600 zl. Ale przezylismy. Jak to sie zwyklo mowic..lepiej skromnie ale na swoim. Sprobuj popytac w rodzinie na tematciuszkow dla maluszka. Moze akurat troche dostaniesz. Troche dokupicie i wszystko bedzie w porzadku. Sa roznego rodzaju komisy z wozkami uzywanymi prawie jak nowymi. Za pol ceny. Lozeczka itp. Skoro nam sie udalo a my bylismy w gorszej sytuacji bo robie technikum i w tym roku mature mam..a maz przeniosl sie z tech do zaocznego liceum i mature zdal rok temu wzorowo..znalazl prace i jest ok..to wierze ze Tobie sie uda. Zreszta z calego serca Ci tego zycze:)

Gość Autorko
Glowa do gory! Ja i moj maz mamy po 20 lat i mamy slicznego rocznego synka. Na poczatku przyjelismy propozycje mlego pokoiku..lecz nie godz sie na to bo predzej czy pozniej sie stamtad wyniesiecie..zwlaszcza ze jego rodzina jest taka. Posluchaj mnie. Wiem co mowie. Ciagle awantury wypominania..ublizenia i obelgi. Suma sumarum wynieslismy sie i wynajelismy mieszkanie. Pi oplaceniu oplat zostawalo tez jakos 600 zl. Ale przezylismy. Jak to sie zwyklo mowic..lepiej skromnie ale na swoim. Sprobuj popytac w rodzinie na tematciuszkow dla maluszka. Moze akurat troche dostaniesz. Troche dokupicie i wszystko bedzie w porzadku. Sa roznego rodzaju komisy z wozkami uzywanymi prawie jak nowymi. Za pol ceny. Lozeczka itp. Skoro nam sie udalo a my bylismy w gorszej sytuacji bo robie technikum i w tym roku mature mam..a maz przeniosl sie z tech do zaocznego liceum i mature zdal rok temu wzorowo..znalazl prace i jest ok..to wierze ze Tobie sie uda. Zreszta z calego serca Ci tego zycze:)

Gość pilniczek dp
no właśnie o tym mówię. W moim środowisku (naprawdę ogarniętych, radzących sobie w życiu ludzi) zarabiać w tym wieku 1700 zł na rękę w wieku 25 lat to naprawdę nie jest szczyt ogarnięcia. 1700 zł na rekę to ja zarabiałam na drugim roku studiów. Obydwoje zarabiamy teraz sporo więcej (obydwoje) i np. z naszej perspektywy to ciągle za mało aby zdecydować się na dziecko ale kurna mać nie rezygnujemy dlatego z seksu ;].

Gość Autorko

Gość Autorko
Sorki. Dodalo sie kilka razy..:)

Gość jestem jakak jestem to cala ja
a wy wszyscy tylko potraficie gadac zeby dupy nie dawala jak mnie mnie takie cos denerwuje. wam latwo powiedziec a dz\iewczynie jest trudno. nie denerwuyj sie naprawde ludzie z wiekszej opresji wychodzili wiec i wy dacie rade. wszystko bedzie w porzadku tylko jak napisalam sprobujcie na sam poczatek zamieszkac u ktoregos z rodzicow wiem ze lepiej na swoim ale jak nie ma innej mozliwosci zebyscie jakos dawali rade to lepsze to niz nic

Gość ty fddffgfghg, nie dawaj dupy
jak ładnie to ujęłaś, i to nigdy, przenigdy!! bo jeszcze zaciążysz i wyrządzisz ogromną krzywdę ludzkości rozmnażając się.. tobie normalnie powinni zabronić prokreacji! ciekawe co twój ' facet' robi ze swoim popędem ha, ha, naiwniaczko!

Gość kawa z mlekiem.
Widzę,że są tu jednak osoby,które wierzą,że mi się ułoży i były w podobnej sytuacji . Do żadnego MOPSU nie pójdę, samotna też nie będę bo partner bardzo mnie kocha, 3 lata jesteśmy razem, wspiera mnie w każdej sytuacji więc nie wydaje mi się żeby mu się odwidziało bo nie zapowiada się na to .

Gość kawa z mlekiem.
Widzę,że są tu jednak osoby,które wierzą,że mi się ułoży i były w podobnej sytuacji . Do żadnego MOPSU nie pójdę, samotna też nie będę bo partner bardzo mnie kocha, 3 lata jesteśmy razem, wspiera mnie w każdej sytuacji więc nie wydaje mi się żeby mu się odwidziało bo nie zapowiada się na to .

Gość all4lulz
Wejdź na http://www.zlecenia.przez.net/ - możesz pracować przez Internet, są zlecenia nawet dla osób bez kwalifikacji (typu dodawanie postów na forum, rejestracja na forach).

Gość kawa z mlekiem.
Ale sami wiecie ja kto jest ... ja też zawsze mówiłam w życiu,że narazie dziecka nie chcę,że wszystko stopniowo po kolei no i stało się. Nie tacy mądrzy byli na tym świecie .. też mi się wydaje,że ten facet od tej niedawaczki ma kogoś na boku :) poprawił mi się humor będąc tutaj ! Dzięki :D

Gość kawa z mlekiem.
Jest ten plus,że większość rzeczy dostanę ;) tzn wózek, ubranka od znajomej, chodzik itd i tp .

Gość hiokakjh
zasiłki z MOPS-u dla samotnych matek to ok 600 zł na miesiąc Poczytaj jakie warunki musisz spełniać żeby je otrzymać.

Gość jaja na wielkanoc
fddffgfghg - ale ty glupia jestes. Inaczej cie nazwac ni moge. A dzieci to bedziesz miala hcyba po 40 skoro juz masz 25 lat i zadnych planow na przyszlosc z wyjatkiem duuuzej ilosci pienedzy. Oby sie urodzilo zdrowe. Pozdrawam Autorko poradzisz sobie zobaczysz. Powodzenia

Gość kawa z mlekiem.
Dziękuję ;) no gdyby każdy tak myślał jak tak głupia gęś to nie byłoby w ogóle przyrostu naturalnego, niestety..myślę,że przejdę najgorsze, a później będzie lepiej ;)

ja tam sam jestem z takiego zadupia ze pracy nie ma nikt tu zatrudniac poprostu niechce wiec w 100% wierze ze z tym ma problem nie do przeskoczenia

Gość ramota
Co ty bredzisz? Na Śląsku nie ma pracy???!! Jaja sobie robisz. Ja jestem z Bytomia i wiem, że w marketach przyjmują od ręki, tak samo w delikatesach 24 h. Więc nie gadaj głupot.....

Gość ramota
A poza tym jak urodzisz dziecko, to będziesz mogła dostać mieszkanie socjalne z urzędu miasta. W PIERWSZEJ kolejności dają jak się mam małe dziecko!!

Gość ramota
A poza tym jak urodzisz dziecko, to będziesz mogła dostać mieszkanie socjalne z urzędu miasta. W PIERWSZEJ kolejności dają jak się mam małe dziecko!!

niewiem jak bytom u mnie np akurat jest taka sytuacja ze pracy niet wiec to napewno mozliwe a co do socjali to zalezy chyba kazde miasto po swojemu to robi

Gość ramota
JA akurat jestem z Bytomia, wiec doskonale orientuje się w sytuacji. Sama jak straciłam pracę w biurze pracowałam w delikatesach 24 h i wiem, ze cały czas kogoś szukali, bo była duża rotacja.