Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawa z mlekiem.

CIĄŻA-...zero perspektyw na wspólne utrzymanie się !! :/

Polecane posty

Gość cvbuytg
przecież udzie yją za mniejsze pieniądze :o znajdzcie gdzieś na peryferisch miasta albo w jakimś mniejszym miasteczku mieszkanie małe do wynajęcia. Ja wynajmowałam kawalerkę za 300 zł w mniejszym mieście na dln.śl. Dacie radę. Postarajcie się o świadczenia- rodzinne, becikowe itp.. Jakie masz wykształcenie? Jesli jesteś po samej maturze to zapisz się do studium zaocznego, a urząd pracy będzie ci płacił 670 zł miesięcznie stypendium dla dorosłych bezrobotnych. Jest troszkę możliwości. Nie podawaj się. A jak nie chcesz dziecka niezależnie od pieniędzy - to odda albo usuń. Bo znów śliski kocyk dla kogoś się okaże:(

Gość jbjbjbjbjbjb
a nie mozecie narazie zamieszkac z jego lub twiomi rodzicami? ja mialam taka sama sytacje jest mi ciezko i to bardzo narzeczony tez zarabvoia tyle co twoj. ja mialam umowe do dnia porodu i teraz jestesmy tylko z jego pieniedzy... ale musimy dac rade.

Gość fddffgfghg
jestem ulozona, o mnie sie nie martw. mam 25 lat i wlasnie nie sypiam ze swoim chlopakiem bo nie cche skonczyc jak TY, czyli wlasnie jak samotna matka, ktora dala dvpy i teraz zostala bez srodkow do zycia... i na łasce rodzicow. jak keidys bede miec duzo pieniedzy to nie ma sprawy, moge sie seksic, teraz nie, bo ciąża bylaby katastrofą. tylko dziwka nie może wytrzymac i musi dupska dawac! za glupote sie placi. seks nie ejst potrzebny do zycia, do zycia potrzebne jest jedzenie, powietrze, dom, ubranie itp, ale pieprzyc sie nie trzeba zwlaszcza jak sie nie ma warunkow na dziecko! po co sie z nim pieprzylas? trzeba bylo sie szanowac. teraz powiem ci jak bedzie: chloptas kopnie cie w tylek i bachor bedzie na wychowaniu twoich rodzicow, starych ludzi, ktorzy nie dosc, ze siebie muszą utrzymac a wszystko idzie w górę, ciagle podwyżki, to jeszcze przyjdzie bekart a wydatki na dziecko są tez kosmiczne. zycze powodzenia 🖐️ moze cie to nauczy myslec zanim rozlozysz nogi.

Gość pilniczek dp
zacznij coś robić, zrób jakiś kurs. Wszystko można jak się chce, a w ciąży możesz spokojnie przez kilka miesięcy zajmować się jakaś pracą mobilnie, w domu. Masz wykształcenie? Widzę, że w Bytomiu jest chociażby cosinus do którego możesz się bezpłatnie zapisać. Jesteś dobra z matematyki - idź na rachunkowość, możesz dorabiać w domu nawet z małym dzieckiem, masz dryg do robienia paznokci - dokształć się i rób w domu tipsy. Naprawę mozna na 1000 sposobów podniesć życie na wyższy poziom. Najgorsze to usiąść na tyłku i nic nie robić. Wtedy bedzie gorzej i gorzej

Gość fffffffika
olej przyglupów kobieto . My mamy podobnie do was tyle ,że dzieciaczków dwoje .Róznica wieku 12 lat .Się stalo i już .Ja pracowalam na etacie za najniższą a mąż pracuje też za tyle samo . Teraz ide na płatny wychowawczy całe 400 zł / miesięcznie , bo do pracy musialabym dopłacić ,gdyz trzeba by było młodego do żłobka na popołudnia i weekendy nianie .więc mi się nie opłaca .Jak dajemy rade ano normalnie zero nałogów, sporadyczne wyjście na fastwoody, nowy ciuch tylko w razie konieczności .I nie żałuję że mam dzieci biednie ale skromnie i czysto cudów nam nie potreba .Wszystko za;leży od waszych przyzwyczajeń i od tego co wybierzecie .Potem będziecie sie z tego śmiali , wspominając początki

Gość fddffgfghg
jestem ulozona, o mnie sie nie martw. mam 25 lat i wlasnie nie sypiam ze swoim chlopakiem bo nie cche skonczyc jak TY, czyli wlasnie jak samotna matka, ktora dala dvpy i teraz zostala bez srodkow do zycia... i na łasce rodzicow. jak keidys bede miec duzo pieniedzy to nie ma sprawy, moge sie seksic, teraz nie, bo ciąża bylaby katastrofą. tylko dziwka nie może wytrzymac i musi dupska dawac! za glupote sie placi. seks nie ejst potrzebny do zycia, do zycia potrzebne jest jedzenie, powietrze, dom, ubranie itp, ale pieprzyc sie nie trzeba zwlaszcza jak sie nie ma warunkow na dziecko! po co sie z nim pieprzylas? trzeba bylo sie szanowac. teraz powiem ci jak bedzie: chloptas kopnie cie w tylek i bachor bedzie na wychowaniu twoich rodzicow, starych ludzi, ktorzy nie dosc, ze siebie muszą utrzymac a wszystko idzie w górę, ciagle podwyżki, to jeszcze przyjdzie bekart a wydatki na dziecko są tez kosmiczne. zycze powodzenia 🖐️ moze cie to nauczy myslec zanim rozlozysz nogi.

Gość fddffgfghg

Gość kkkiiikkkaaa
fddffgfghg, durny ćwoku, wg ciebie seks jest dopuszczalny tylko dla osób majętnych? Jak możesz nazywać dziwką dziewczynę, która współżyła ze swoim własnym partnerem?? Wiesz w ogóle kim jest dziwka i czym się zajmuje? Idąc twoim tokiem rozumowania małżeństwa mające np. dwójkę czy trójkę dzieci też powinny przestać uprawiać seks, bo nie mają warunków na kolejne... Idiotyzm w czystej postaci. Po coś wymyślono antykoncepcję.

Gość pilniczek dp
zacznij coś robić, zrób jakiś kurs. Wszystko można jak się chce, a w ciąży możesz spokojnie przez kilka miesięcy zajmować się jakaś pracą mobilnie, w domu. Masz wykształcenie? Widzę, że w Bytomiu jest chociażby cosinus do którego możesz się bezpłatnie zapisać. Jesteś dobra z matematyki - idź na rachunkowość, możesz dorabiać w domu nawet z małym dzieckiem, masz dryg do robienia paznokci - dokształć się i rób w domu tipsy. Naprawę mozna na 1000 sposobów podniesć życie na wyższy poziom. Najgorsze to usiąść na tyłku i nic nie robić. Wtedy bedzie gorzej i gorzej

Gość jestem jakak jestem to cala ja
a nie mozecie narazie zamieszkac z jego lub twiomi rodzicami? ja mialam taka sama sytacje jest mi ciezko i to bardzo narzeczony tez zarabvoia tyle co twoj. ja mialam umowe do dnia porodu i teraz jestesmy tylko z jego pieniedzy... ale musimy dac rade.

Gość kkkiiikkkaaa
fddffgfghg, durny ćwoku, wg ciebie seks jest dopuszczalny tylko dla osób majętnych? Jak możesz nazywać dziwką dziewczynę, która współżyła ze swoim własnym partnerem?? Wiesz w ogóle kim jest dziwka i czym się zajmuje? Idąc twoim tokiem rozumowania małżeństwa mające np. dwójkę czy trójkę dzieci też powinny przestać uprawiać seks, bo nie mają warunków na kolejne... Idiotyzm w czystej postaci. Po coś wymyślono antykoncepcję.

Gość pilniczek dppp

Gość pilniczek dp

Gość kkkiiikkkaaa
"jestem ulozona, o mnie sie nie martw. mam 25 lat i wlasnie nie sypiam ze swoim chlopakiem bo nie cche skonczyc jak TY," Dziewczyno, spójrz prawdze w oczy. Ty po prostu nie masz popędu płciowego i jesteś aseksualna. Są takie osoby. Bo kto normalny, będąc w stałym związku, będzie się wstrzymywał od seksu, bo "można zajść w ciążę"?? Jak się nie chce zajśc to się stosuje podwójną lub potrójną antykoncepcje i szanse na zajście są praktycznie takie same, jak na to, że ktoś cię zgwałci w krzakach i też zajdziesz. Więc co, z domu nie wychodzic?

Gość jestem jakak jestem to cala ja

Gość fddffgfghg
racja haha inteligentni ludzie co nie mają pracy ani kasy to nie uprawiają seksu bo wiedzą jakie to ryzko, a takie glupie dziwy jak ty, jak widac-uprawiają i potem zaciążą i kończą jako samotne matki przez MOPSEM i dobrze ci tak. jak sie nie umie powstrzymac chuci tylko trzeba nogi rozkladac to juz twoj problem. a ciekawe co twoj facet na to, pewnie kopnie cie w tylek, poruchal i zostawi, tak bedzie na bank.

Gość kkkiiikkkaaa
Nie, inteligentni ludzie stosują ANTYKONCEPCJĘ, a nie powtrzymują się bez sensu o bliskości fizycznej.

Gość DO AUTORKI słów pare
" I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot? Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego" co za kraj co za ludzie!! chyba faktycznie tylko u nas jest tyle bezinteresownej nienawiści w ludziskach w internecie.. autorko nie szukaj porad na forum int. bo znajdziesz tu co najwyżej frustratów w stylu "fddffgfghg" co to od samego rana plują jadem i rzucają wyzwiskami.. idźcie kurwa frustraci na siłownie wyżyć się a nie tutaj odreagowujecie.. masakra! a co do tematu to skoro piszesz ze jest opcja zamieszkania w domu faceta to może to jednak rozważ? zawsze to zostają w kieszeni $ kt. musielibyście wydac na wynajęcie lokum.. piszesz ze mały pokój ale chyba w twojej sytuacji nie ma co wybrzydzać..

Gość Keilligh
ale chłopak skończył do prezerwatywy, która pękła ? czy pękła Wam podczas stosunku, chłopak nie skończył do środka a mimo tego jesteś w ciąży ?

Gość pilniczek dp
hehe, przez te błędy i powtarzające się kilka razy posty dyskusja wygląda przekomicznie :). Nie popadajmy w paranoje. Seks jest taką samą potrzebą jak jedzenie. Większym problemem jest jeżeli nie odczuwa się potrzeby uprawiania seksu niż kiedy się ją odczuwa. A czekanie z seksem na dorobienie się jest wyborem a nie jedyną prawidłową drogą życiową. Fakt, że każdy powinien potrafić się zabezpieczać na tyle, żeby ryzyko nieplanowanej ciąży spadło do minimum. Ale czekanie z seksem aż będzie się zarabiało, bo ja wiem, minimum 7.000 zł na 2 osoby? Dla Ciebie może to być super kasa, a ktoś też cię wyśmieje bo stwierdzi, że żeby zdecydować się na dziecko musisz zarabiać co najmniej tyle żeby stać Cię było na kupienie każdemu mieszkania w Warszawie za gotówkę i wysyłanie na wakacje w tropiki raz w roku. 7.0000 zł na dwie osoby, które niektórym wydaje się wielkimi pieniędzmi staje się wtedy śmieszną kwotą.

Gość fddffgfghg
prawda boli co nie? szmata dala dupska a teraz jęczy na forum z czego utrzyma tego dziaciaka. trzeba bylo myslec glową a nie d.pą. Ja nie mam popedu? mam bardzo duzy popęd ale to ze mam popęd to nie znaczy, że będę pieprzyc sie ze swoim chlopakiem, bo musze i koniec, nie ejstm suką w RUI, mam tez glowę do MYSLENIA i dlatego nie uprawiam seksu, takie to trudne do pojęcia? przynajmniej nie skoncze jak autorka tego tematu i dziekuje ci bardzo autorko, bo takie tematy utwierdzają mnie w slusznosci mojego postepowania, nie cche skonczyc jak ty i żeby moi starzy rodzice robili na mojego bekarta bo mi sie zachcialo PIEPPRZYC. jak juz musialas to moglas chociaz kilka metod stosowac (prezerwatywy plus pigulki plus dni mniej plodne) ale nie dziwko, ty o tym nie myslalas to teraz masz za swoje. milego czekania w kolejce pod MOPSEM. spadam stad i dzieki za NAUKE, takie szmaty jak ty tez nauczą czegos czlowieka, zeby walsnie myslec GLOWĄ a nie D.PA, dzieki, tHX!!!

Gość Keilligh
ale chłopak skończył do prezerwatywy, która pękła ? czy pękła Wam podczas stosunku, chłopak nie skończył do środka a mimo tego jesteś w ciąży ?

fakt autorko jesteś w niekomfortowej sytuacji ale znam pary będace w gorszej i wyszly z tego obronną ręką. musicie oboje sie zastanowić jak wybrnąc z tego,piszesz że twoi rodzice ci pomogą-porozmawiaj z nimi jak to widzą.moze faktycznie zanim nie rozpoczniesz pracy warto by było zrezygnowac z wynajmu i zamieszkac z rodzicami ktoregoś z was-to spora oszczędność a babcia do pomocy się przyda.moze któraś z babć byłaby skłonna zając sie dzieckiem zebyś mogła pójść do pracy?bo w sytuacji kiedy twój chłopak zarabia 1600 zł to nie masz wyjścia-potrzebna będzie druga pensja.

Gość pilniczek dp
fddffgfghg -> swoją drogą jeżeli masz 25 lat i nie stać się jeszcze na dziecko (nie stać się na seks) to przepraszam - co to za ogarnięcie?

Gość kawa z mlekiem.
Dziękuję za wsparcie. Właśnie oglądałam kawalerki to około 500 zł do tego media powiedzmy 200 i wtedy zostaje 800 na zycie. Do tego rodzice co miesiąc mi dają około 300 to i tak jest 1100 na trzy osoby, wydaje mi się,że stanowczo za mało :( dodam,że wózek, ubranka, chodzik, nosidełko itd dostanę od znajomej .

Gość do fddffgfghg
dziewczynko właśnie widać po tobie jak sex nie jest potrzebny do życia.. owszem, da się żyć bez ale proszę bardzo jaki to ma skutek dla psychiki; napięcie i frustrację czuć w każdym slowie, które piszesz :O niewyżyty babsztylu :/ nazywać dziwką kogoś kto współżyje ze swoim chłopakiem może tylko jskiś zazdrośnik/zazdrośnica której nikt nie chce.. no bez przesady, wpadki się zdarzają ale jest jeszcze coś takiego jak antykoncepcja PO stosunku - swoją drogą dziwię się, że autorka nie zastosowała jej, kiedy zorientowała się, że prezerwatywa pękła...

poszukaj dziecka do opieki i sobie dorobisz siedzac praktycznie w domu:)

Gość fddffgfghg
czekanie z seksem az partner bedzie mial prace, jak ja bede miec prace, oboje za min. 1700 zl każde, nie mowie o 7 tys, nie pisz glupot. teraz takie czasy, ze praca niepewna, do tego na smieciowej umowie, a jak masz prace to w kazdej chwili mogą cie wywalic, do tego koszmarne podwyżki, ostatnie poszedl u mnie czynsz, gaz woda, jedzenie ciagle w gore, ubrania w gore i jak tu robic bachora? a jak dzieciak pojdzie do szkoly to juz w ogole, moja siostra ma dziecko wiec wiem ile kasy idzie na wycieczki, na prezenty dla nauczycieli, na książki co roku nowe, kupa kasy. wiec uwazam, ze normalna zdrowo myslaca kobieta nie daje duspka jak jej na to nie stac, na ewentualne dziecko. no chyba, ze stosuje kilka zabezpieczen, ale jak widac autorka tego nie robila wiec niech ma za swoje. przyszla samotna matka haha

Gość wspolczuje, ale z nim
fddffgfghg jaka patologia z ciebie. rob ze swoim nudnym zyciem co chcesz. ale ewidentnie cos cie boli, ze piszesz te elaboraty wyzywając ją od dziwek :O pusta istota.

Gość Autorko
Glowa do gory! Ja i moj maz mamy po 20 lat i mamy slicznego rocznego synka. Na poczatku przyjelismy propozycje mlego pokoiku..lecz nie godz sie na to bo predzej czy pozniej sie stamtad wyniesiecie..zwlaszcza ze jego rodzina jest taka. Posluchaj mnie. Wiem co mowie. Ciagle awantury wypominania..ublizenia i obelgi. Suma sumarum wynieslismy sie i wynajelismy mieszkanie. Pi oplaceniu oplat zostawalo tez jakos 600 zl. Ale przezylismy. Jak to sie zwyklo mowic..lepiej skromnie ale na swoim. Sprobuj popytac w rodzinie na tematciuszkow dla maluszka. Moze akurat troche dostaniesz. Troche dokupicie i wszystko bedzie w porzadku. Sa roznego rodzaju komisy z wozkami uzywanymi prawie jak nowymi. Za pol ceny. Lozeczka itp. Skoro nam sie udalo a my bylismy w gorszej sytuacji bo robie technikum i w tym roku mature mam..a maz przeniosl sie z tech do zaocznego liceum i mature zdal rok temu wzorowo..znalazl prace i jest ok..to wierze ze Tobie sie uda. Zreszta z calego serca Ci tego zycze:)