Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie znam

Kto zna język czeski??

Polecane posty

Gość Nie znam

polsky bohuel nehovome, ale pokusme se odpovdt na vae dotazy: co to znaczy?

Ja nie znam, a to znaczy: "Nie rozmawiamy po polsku, ale postaramy się odpowiedzieć na Wasze pytania".

Gość kontrabas band
Pokulićku na patićku i hruśniemy po knedlićku

Gość Nie znam
ReActor-dziękuje! Jak na kogoś kto nie zna, nieźle sobie radzisz!

Ale ja naprawdę nie znam - wrzuciłem w google-translate i co nieco dopowiedziałem :)

Gość Nie znam
No to nawet czesi się z nami nie liczą... Hotel blisko granicy polskiej a oni nie mówią po polsku( Jak gdzieś dalej wschodniej czesci to już mówią po anielsku i oczywiście niemiecku a polacy biedacy-margines świata!

Gość znowu 10 osob pisze
tam przypadkiem nie ma bledu ? moze powinno byc bohuzel bo to jest niestety. tego nastepnego nie znam ale jest podobny do czasownika mowic wiec to moze byc mowic w danym czasie.calosc to bedzie ze niestety nie mowiac po polsku pokusze sie o odpowiedz na zapytanie :D skoro jest zapytanie a nie pytanie to podejrzewam ze chodzi o odpowiedz na jakas oferte handlowa. w normalnym jezyku pytanie to otazka. juz wiem dlaczego w tym wyrazie jest blad i w reszcie tez moga byc bledy wycina ci liter ze znaczkami skopiuj to i wstaw angielska czcionke a nie czeska. czeski to prosty jezyk polak powinien przeczytac i wiedziec o co chodzi.

Gość Nie znam
Czeski prosty-nie dla mnie Moja piaskownica nie sąsiadowała z piaskownicą czeskich dzieci i ja ich nie rozumiem.

Gość znowu 10 osob pisze
no ale przeciez jak czytasz pokusme to wiesz co znaczy pokusic ? w sumie to znaczy sprobujemy bo pokusimy to pewnei od czeskiego pochodzi i mniej popularne w polskim jezyku ale kazdy polak wie co to pokusic nawet ten nie mieszkajacy w cieszynie.

Można było odczytać - zrozumieć: polsky ale pokusme se odpovdt na vae - mimo, że pozjadało ;)

Gość Nie znam
sa takie słowa które brzmią podobnie a znaczą coś innego.

Gość Nie znam
szczerze mówiąc jak przeczytałam ten tekst to w pierwszej sekundzie zamarzyło mi sie cos w stylu: nie znamy poskiego ale w przyszłości postaramy sie o dotację i zatrudnimy personel kilkujęzyczny-no ale druga sekunda przekreśliła wszystko))))

Gość Nie znam
Bo w drugiej sekundzie pogodziłam sie z faktem że nie znam języka więc sie nie będe wymądrzać.

Oj tam, ja też nie znam i się trochę wymądrzam, może nie tak jak "znowu 10 osob pisze" ;)

Gość gość
oj błąd w zdaniu prawidłowo brzmi polsky bohuzel ne hovorimy, ale pokusime se odpovedet na vase dotazy. Po polsku niestety nie mówimy, ale postaramy się odpowiedziec na wasze zapytanie.