Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noniemogę

Skype, wieczny problem

Polecane posty

Gość noniemogę

Cześć dawno nie logowałam się na skype. próbowałam na jesieni, nie dało się, założyłam drugie konto. nie używałam, bo nie miałam jak, teraz mogę odświeżyć i co? nie mogę dodać kontaktów (nie mam żadnych bo nie używałam tego konta przez tyle czasu). wyskakuje mi że nie mam połączenia z internetem. więc szukam na stronie skajpa a tam o pobraniu najnowszej wersji. więc pobrałam, klikam w ten skypesetup na pulpicie - i: "System windows nie może uzyskać dostępu do określonego urządzenia, ścieżki lub pliku. Możesz nie mieć odpowiednich uprawnieńm aby uzyskać dostęp do elementu." :o o co chodzi? :o pomocy... wiecznie coś [zły]

Gość noniemogę
jakiś informatyk na linii ? :)

Gość wiiiiiiiiiiiiii
nie mam specjalnie duzej wiedzy, tylko jakąś tam podstawową, ale tak mi się wydaje, że możesz coś mieć z urządzeniami audio pomieszane. A tak na początek to spróbuj instalować skypa z polecenia "uruchom jako administrator"

Gość noniemogę
już się ucieszyłam, klikam prawym, uruchom jako... i znów wyskakuje to że mogę nie mieć dostępu :o :o

Gość wiiiiiiiiiiiiii
wiesz co? a napisz dokładnie co masz i na jakim systemie, windows, ale jaki?

Gość noniemogę
w ogóle jak mam to okno włączone to na górze jak jest pasek narzędzia pomoc widok (to wszystko) to mam to na białym tle, a takich prostokątach. wiecznie mam z czymś problem, fb też mi szwankuje, niektórych filmów nie mogę włączyć na swoim laptopie. za stary? :(

Gość noniemogę
laptop fujitsu siemens (4,5-letni), windows xp

Gość noniemogę
wiiiiiiiiiii gdzie jesteś? :(

Gość ludziom nie wszystko
może to wina internetu? z sieci masz czy bezprzewodowy?

Gość noniemogę
bezprzewodowy, no ale to chyba nie przez to? przecież nie ja jedna mam takiego neta :o

Gość wiiiiiiiiiiiiii
wiesz co? najprościej to by było go sformatować i zrobic go na nowo. Ja też używam kilkuletniego lapka, ale kilka lat to nie taki znowu dziadek, a w każdym razie internet powinien chodzić, skype, fb itp nie maja wielkich wymagań. masz jakiś program antywirusowy? może masz wirusa?

Gość noniemogę
tak, nortona. wirus też mi zaprząta głowę :P ale jak robi się skan (trwa zawsze około 2 godzin) to nigdy nic nie wykrywa, więc.. chyba nie ma

Gość wiiiiiiiiiiiiii
a wiesz co to są kodeki audio? Wiesz jak je zainstalować? Masz takie?

Gość noniemogę
nie wiem jak :P :D ale obciach hahaha :)

Gość wiiiiiiiiiiiiii
zaczekaj dam ci linka, spróbujesz zainstalować kodeki a potem skypa i zobaczymy, ok. Zara wracam :)

Gość noniemogę
no koorwa!!! pobrałam ac3 filter, klikam i to samo że nie mam dostępu!!! zaraz wyrzucę to przez okno :)

Gość wiiiiiiiiiiiiii
zainstaluj to http://www.dobreprogramy.pl/KLite-Codec-Pack,Program,Windows,13137.html ten program moze chcec odinstalowac stare kodeki jesli je masz, to zgadzaj sie na wszystko. A to jest w ogóle Twój laptop :D

Gość noniemogę
nie wiem co mnie bardziej rozśmieszyło - zgadzaj się na wszystko czy pytanie o laptopa :D tak, mój, wiem kiepski ze mnie informatyk ;)

Gość wiiiiiiiiiiiiii
Hi hi :D nie pomyślałem, że to zabrzmi dwuznacznie. Ale nie musisz się martwić, nie będzie Cie prosił o nic czego nie mogłabyś zrobić bez rumieńca na twarzy:D na pewno nie będą to żadne świństwa, to nie taki program;)

Gość noniemogę
no i pięknie - pobierało się ze 20 minut, odpalam i to samo że nie mam dostępu :o ja już mam dość, co teraz? :/

Gość noniemogę
a rumieńce mam tak czy siak - ze złości :D

Gość wiiiiiiiiiiiiii
czyli, że nie możesz w ogóle żadnego programu zainstalować? to ja już nie wiem... pomyślę chwilę i napiszę a Ty w tym czasie opłucz buźkę zimną wodą :D

Gość noniemogę
mam relaks na kafe, da się radę :D no czekam :) dzięki 🌼

Gość wiiiiiiiiiiiiii
spróbuj zrobić tak jak poniżej pisze a potem zobaczymy. Może nie wszystko bedzie się dokładnie tak nazywać, musisz improwizować trochę :/ Klikamy Start->Uruchom (Start>Wszystkie programy>Akcesoria>Uruchom)i wpisujemy msconfig Przechodzimy do ostatniej zakładki czyli Narzędzia Odszukujemy na liście "Wyłącz kontrolę konta użytkownika" i klikamy przycisk Uruchom Zapisujemy zmiany i ponownie uruchamiamy system

Gość noniemogę
doszłam do narzędzi, ale tam nie ma nic o wyłączaniu kontroli użytkownika :o

Gość wiiiiiiiiiiiiii
ok, chwilka :)

Gość noniemogę
pisałam też, że nie których filmów nie mogę włączyć - tych w formacie (typie) RMVB, te z winampu (odpalane w media playerze) - bez problemu.

Gość wiiiiiiiiiiiiii
Trochę znalazłem w necie, ale teraz musisz się sama przez to przegryźć :( jeśli chodzi o filmy to może być wina kodeków, więc jak usuniesz problem z instalowaniem programów, to z filmami też sobie poradzisz, k-lite już masz ściągniętego :) http://support.microsoft.com/kb/319624/pl

Gość noniemogę
co z tego, że mam ściągniętego, jak nie mogę włączyć - klikam i zawsze ten sam komunikat o.O