Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alfaomega12937

imie dla psa :)

Polecane posty

Gość alfaomega12937
pisalas ze masz ogrod, a oprocz tego wychodzisz z pieskiem na spacery? jesli tak to jak czesto i na ile? :) ja jestem zachwycona ta rasa, sa piekne a do tego takie mile sie wydaja i przyjacielskie, wiec mimo tych niby wszystkich problemow z nimi, nie zmienilabym zdania gdybym miala jeszcze taka mozliwosc. :)

Beagle fajny psiak. To jest pies gonczy, wiec bedzie gonil inne zwiarzaki. A z ciekawostek, to psy tej rasy niestety wykorzystuje sie do eksperymentow medycznych.

Gość alfaomega12937
i jeszcze jedno, jak one reaguja na dzieci? mam w domu 2 letnia siostrzenice :)

Gość Babbette
Z dziećmi się nawet dogaduje. Tyle że porywał moim i pożerał pluszaki i piszczące zabawki - nie dało się go oduczyć.

jak pies był młodszy i potrzebował więcej aktywności to wychodziłam z nim kilka razy w tygodniu na takie godzinne spacery. Wtedy tez chodzilam jeszcze do szkoły wiec mialam wiecej czasu i chęci ;) Teraz pracuje, studiuje i mam tez inne zajecia, no i pies jest starszy (ale nadal uwielbia spaceery) to tak srednio raz na tydzien, ale bawie sie z nim w ogrodzie chociaz chwile codziennie- porzucam mu jakis patyk i pościgam się z nim- uwielbia to :D Kwestia reakcji na dzieci to pewnie jesli od szczeniaka będzie mial kontakt z dziećmi to bedzie ok. Mój miał juz kilka lat kiedy po raz pierwszy zetknął się z małym dzieckiem i niestety od tamtej pory nie lubi dzieci- szczeka na nie i nie ufam mu w tej kwestii- tzn nie zostawiłabym go samego z małym dzieckiem, choć do tej pory nikogo jeszcze nie ugryzł. Mam nadzieje, ze dziecko nie bedzie męczyło psiaka, bo mały beagle ma zęby ostre jak igły i non stop coś gryzie- ręce i nogi właściciela równiez ;) i ostre pazury do tego!

a co do porywania pluszaków- tak do około 2 roku zycia uwielbiał sciągać z szafek jakies maskotki i je miętosić. Do tego namiętnie kradł jakieś rzeczy i cieszył się jak głupi jak ktoś go gonił po całym domu :D np. ubieram się a on mi porywa skarpetke jedną i musze latać za nim po całym domu a skubany szybki był swego czasu :P telefon kom tez brał w zęby i w długą :d ot, taki psotnik :D

Gość alfaomega12937
ja poki co mam sporo czasu, wiec znajde czas nawet codziennie na dlugie spacery :) chyba az za bardzo sie przejmuje tym wszytskim, jak bede miala jakis problem to wtedy bede szukac pomocy :) poki co i tak nie moge sie doczekac psiaka! :) dziekuje slicznie za pomoc :) pozdrawiam cieplutko i zycze milej nocy

a, bron boże nie zostawiac jedzenia na wiechrzu- tym bardziej slodyczy (czekolada jest śmiertelna dla psów!) beagle ze względu na swoje łakomstwo potrafią wskoczyc na stół i zjeśc z niego wszystko co na nim jest- moj wylizał kostke masła z maselniczki :| Zaznaczam, ze takie jego "numery" byly do ok 2- 2,5 lat. Pozniej juz był bardziej usłuchany ;)

pamietaj zeby przy zabieraniu szczeniaka od jego mamy zabrac tez jakąś szmatkę z jego "rodzinnego" legowiska zeby w nowym domu mial swoj zanjomy zapach

Gość alfaomega12937
dziekuje, bardzo mi pomoglas :) a jak nauczylas pieska wolania siku? ;)

Gość tepota az raziii
kozetka samo podwórko psu nie wystarczy. Uważasz że sie wybiega bo wypuscisz go na posesję? tragedia :D a potem się ludzi dziwią że psy niszczą w domu i w ogrodach

Gość anikaaaAaA
Mam psa tej rasy. Cudne zwierze. Wcale nie jest trudno go ulozyc, trzeba konsekwencji jak z kazdym psem. moj ma juz 9 lat i ciagle warjuje jak szczniak. Swietna rasa do dzieci. cudo ;) znane mi imiona Spiker Dingo Tija Toya Roxi Max :-)

Gość aaaasss
ojj, ciężką rasę sobie wybrałas... ale powodzenia życzę :)

Gość vddddvfddsdsds
Uważam, że nie ma lepszej, słodszej i łatwiejszej rasy w ułożeniu od eleganckiego, nieszczekającego i niedominującego whippeta - tutaj jest dużo o tych psach: http://whippet-bydgoszcz.blogspot.com/ Jak dla mnie - najpierw czytać o charakterze i dopiero kupować i to z dobrej hodowli, nie pseudohodowli!

Gość hejka83
Marley, Kuki, Messi,

Gość ksss
pistoch to najlepsze imie dla zgrzybialego i zapchlonego kundla