Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marsyliana

słupy energetyczne PILNE !

Polecane posty

Gość marsyliana

witam chcialabym sie dowiedziec czy ktos sie orientuje na temat odszkodowania za słupy energetyczne na posesji lub działce itd. JAK to jest czy warto starac sie o takie odszkodowanie? prosze o rady DZIEKUJE

Gość marsyliana
TAK , NA MOJEJ POSESJI STOJA TRZY SLUPY

Gość marsyliana
ile sie czeka na decyzje??

Gość martuniagp
jest taka forma odszkodowania jak służebność przesyłu poczytaj a

Gość marsyliana
ile sie nalezy? wiecie , mam 2 slupy na posesji

Gość były pracownik elektorwni
za każdy słup nalezy się tona wegla i pół roku prądu za darmo czyli jeśli masz dwa slupy na posesji dostaniesz dwie tony wegla i rok darmowego prądu lub możesz starać się o deputat w formie pieniężnej ale to trzeba do nich podanie pisac i czekać na decyzje ok. pół roku.

Gość eheheheheh.
dobre:D

Gość fanka PM...
można moa sąsiadka takie dostała.

Gość Prawko
Jeśli chodzi o służebność przesyłu to trzeba się śpieszyć, bo miłościwie nam panujący chcą zmienić przepisy, także właściciele nieruchomości będą mogli pomarzyć o odszkodowaniu. Takimi sprawami dobrze zajmuje się firma z portalu www.nihil-obstat.pl . Polecam ich! Zawodowcy, doświadczeni prawnicy, którzy na służebności zjedli zęby. Miła i konkretna obsługa, bez ściemniania. Pozdr.

Gość edwlor
znam tą firmę. Prowadzili 3 sprawy mojemu bratu (gaz, woda, prąd). 2 wygrali, jedną przegrali. ogólnie spoko. zawsze oddzwaniają, mocno się angażują w temat.

Gość jasiuuuu
często dostawaliście informacje od nich o statusie sprawy ? Mi prowadzą gazociąg z zasiedzeniem. Mówią, że temat ciężki ale duża suma wchodzi w grę, więc się zdecydowałem. Trwa to juz rok czasu i sprawa trafiła do sądu. ile to może potrwać ? jak wam się układał współpraca z Nihil Obstat ?

Gość edwlor
Mojemu bratu prowadzili bardzo dobrze. Ma on doświadczenie bo kilka spraw już miał w sądzie i był z nich bardzo zadowolony. Wiem, że zlecił im jakąś inną sprawę odszkodowawczą, chyba wypadek sprzed 5 lat. Powiedzieli, że coś tam dla niego ugrają ale żeby na kokosy nie liczył. Tacy bardzo rzeczowi są.

Gość florianmarian
Nihil Obstat Sp. z o.o. niczego mi nie wygrał. Zleciłem im jedną sprawę i po 5 msc. stwierdzili, że sprawa jest nie do wygrania na dzien dzisiejszy. Na szczescie po rozwiazaniu umowy, żadnej kwoty nie zażądali. Nic na tym nie straciłem ale szkoda mi tej sprawy. może jeszcze kogoś poszukam

Gość pytlu
ja tam z Nihil Obsta jestem bardzo zadowolony. Uzyskali dla mnie odszkodowanie za wodociąg i to w formie ugody a teraz dłubią przy gazociągu. miło mi się z nimi współpracuję, bardzo solidni

Gość rol
dobrze, dobrze działają, miałem kilkanaście słupów na polu i uzyskali dla mnie ugodę ale najbardziej jestem zadowolony że wygrali mi sprawę za szkody łowieckie. Koło łowieckie nie chciało nic płacić, a wręcz byli bardzo wyniośli wobec mnie. Dopiero zaczęli na mnie patrzeć jak na człowieka kiedy sprawą zajął się Nihil Obstat. Nawet zaczęli być dla mnie mili ....... Co za ludzie

Gość gość
Ja leżę bykiem jak szejk bananowy i żyję wyłącznie ze słupów stojących na działce!?!?

Gość luksid
to dobrze Ci się leży, musisz dokupować tej ziemii ze słupami. ostatnio kupiłem 5 ha ziemii rolnej ze słupami dużymi i małymi. mając już dobre doświadczenie z Nihil Obstat po wygranej sprawie za wodociąg, zwróciłem się do Nihil. dostałem na tyle dobre pieniądze, że 2 ha wyszło ekstra. jak zwykle mówili, że nic nie gwarantują i jak zwyklę dobrze im wyszło. mówiąć krótko: porządna firma

Gość zygmuntzibi
a przedzwonię do nich bo mam 3 słupy. dowiem się czy mogę coś za to dostać

Gość zygmuntzibi
dzwoniłem do nich i odmówili przyjęcia mojej sprawy. co za brak kultury !!!

Gość luksid
to nie brak kultury. trochę wyrozumiałości. zapewne chronią Pana interes lepiej niż Pan swój. gdzie ma Pan te 3 słupy ? na działkach budowlanych czy rolnych ?

Gość oj malutki
lepiej, że odmówili prowadzenia, niż by mieli spie......ć sprawę bo jest nie do wygrania. to nie są sprawy w stylu: ,,mi się należy odszkodowanie i sprawa jest do wygrania w 100%"

Gość zygmuntzibi
chyba macie rację bo za 3 słupy na działkach rolnych to ja za wiele nie dostanę, a jak sprawa ma małe szanse na wygraną to sam bym nie chciał prowadzić sprawy za przysłowiową czapkę śliwek i to też mało prawdopodobną czapkę.

Gość alfik11
3 słupy na ziemi rolnej to kilka tysięcy złotych, więc szkoda czasu prowadzić to w Sądzie, chyba że ugode można ugrać to wtedy warto

Gość luksid
nihil obstat sp. z o.o. to porządna kancelaria. w ramach stałej współpracy zgłosiłem się do nich z nową sprawą. kupiłem 40 ha od Agencji i okazało się, że 3 ha brakuję. agencja ma niekorzystne zapisy, że nie biorą odpowiedzialności za stan faktyczny jaki sprzedają ale brak 3 ha to skandal. nihil obstat weryfikował mi tą sprawę 3 miesiące, 4 ścieżki możliwości uzyskania odszkodowania i każda dla mnie bardzo ryzykowna. wielki mam do nich szacunek bo powiedzieli prawdę jak ta sprawa może wyglądać i nie chcieli mnie wciągać w żadne koszta. u innego prawnika już bym musiał zapłacić. poleciłem im za to 4-5 potencjalnych klientów, którzy mają problem podobny do mojego i ok. na początku przyszłego roku zacznie się chyba już 3 rok współpracy i jest bardzo zadowolony z Nihil Obstat sp. z o.o.

Gość beata z a
nihil obstat sp. z o.o. całkiem dobra firma. negocjowali mi wywłaszczenienie drogowe. gdaka chciała dać 6 PLN/metr, a dostałem 13 PLN za metr. słupy też mam. rozmawiałam z nimi na ten temat. bardzo prawdopodbne, że mam zasiedzenie. słupów nie mam zbyt dużo także nie opłaca mi się raczej kierować sprawy do Sądu bo bez tego się nie obejdzie na terenie PGE. a raczej nie opłaca się nihil obstat sp. z o.o. bo ja jeszcze mogłabym zaryzykować...

Gość gil
nihil obstat sp. z o.o. walczy w moim imieniu już drugi rok w Sądzie.

Gość robek p
i kiedy się kończy Panu sprawa w Sądzie ?

Ciężka sprawa z takim odszkodowaniem. Jeżeli słupy energetyczne http://www.weldon.pl/slupy-energetyczne/ już stoją od kilku lat ciężko będzie ubiegać się o takie odszkodowanie. Jeżeli natomiast chodzi o to czy słupy są koło domu czy na polu uprawnym sprawa jest również istotna. Dużo łatwiej będzie uzyskać takie odszkodowanie jeżeli słup stać będzie na polu koło domu mieszkalnego. Słyszałem, że taka sprawa może ciągnąć się latami, więc nawet nie bawiłem się w to.