Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghuyy0i909

ciasto z galaretka i truskawkami na spodzie od tortu

Polecane posty

Gość ghuyy0i909

ciasto z galaretka i truskawkami na spodzie od tortu oczywiscie z sklepu jak to zrobic, aha no i z kremem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość na spodzie ciasta ukladasz
truskawki, robisz galaretkę i odstawiasz az troche stezeje, ale jeszcze jest na tyle "mobilna" zeby ja przelac do formy (musisz miec tortownice), przekladasz ta pol stezala galaretke na truskawki, wyrównujesz i wkladasz do lodowki do pelnego stezenia. galaretki musisz miec tyle zeby pokryla truskawki. dekoracje z kremu robisz jak calkowice stezeje galaretka. spod ciasta smaczniejszy jest pieczony w domu niz ze sklepu. to biszkopt. przepis znajdzies gdziekolwiek w necie. prosta robota. to samo przepis na krem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghuyy0i909
dzieki nie umiem piec

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Anatenka
tak jak wyżej :) z tym, że ja na ten spód kładę ubitą kremówkę, na to truskawki i galaretkę. Pewnie i krem można by tak samo :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość na spodzie ciasta ukladasz
niektorzy klada truskawki nie bezposrednio na ciescie, tylko na ciescie pokrytym warstwa kremu. ciasto przed polozeniem warstwy kremu można lekko zwilzyc mieszanka esencji z herbaty, cytryny i zapachu rumowego, wtedy nie jest suche.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość na spodzie ciasta ukladasz
biszkoptu nie trzeba umiec piec. sam sie piecze. a zakrecenie surowego ciasta i przelozenie do natluszczonej tortownicy to pikus. prosta robota, nie trzeba byc cukiernikiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×