Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsssdasda

co zrobic musze dac wypowiedzenie a mojejs zefowej nie ma

Polecane posty

Gość dsssdasda

hej dostalam prace lepiej platna w duzym miescie itd od 1 kwietnia ale nie mam mojejs zefowej jest tylko pod tel jak w takim razie zrobic z wypowiedzeniem

wyslij jej mms-em :D a tak serio to zadzwoń do niej i powiedz jaka jest sprawa i jej zapytaj co masz zrobic z wypowiedzeniem i gdzie złożyć

nie ma osoby, ktora ja zastepuje? zadzwon do niej, powiedz o co chodzi, a wypowiedzenie mozesz zlorzyc w sekretariacie/biurze i koniecznie wez kopie

Gość dsssdasda
hhe nie ja tu jestem sama zajmuje sie biurem ona tylko czasami po kase wpadnie raz na mieisac

zadzwoń do niej i powiedz jak sprawa wygląda. Poza tym ona musi znaleźć zastępstwo!

Gość wmorderaptor
zadzwoń, poinformuj i wyślij listem z potwierdzeniem odbioru :)

Gość dsssdasda
to ja nie moge z dnia na dzien sie zwolnic?

serio pytasz? a kto Cię zastąpi? Okres wypowiedzenia najczęściej wynosi 14 dni, czasem m-c, czasem tydzień.

mozesz za porozumieniem stron ale to od dobrej woli szefowej zalezy... a wogole zajmujesz sie biurem i nic nie wiesz o KP?

Gość wgtwgew
możesz, ktoś wyżej pierdoli jak to potłuczony :classic_cool:

Gość a co mi tam-napiszę
no raczej nie możesz.Na umowie powinnas miec napisane jaki okres wypowiedzenia ciebie obowiązuje.

Gość dsssdasda
no ja mam 14 dni. ale nie moge isc na l4? mam juz dosc tej sytuacji tutaj i chce odejsc. zreszta zastepstaw tak latwo nie znjadzue

Gość dsssdasda
no wiesz co jest turystyczne biuro he nia rachunkowe

Gość dsssdasda
ok a jak zwolnie sie ja tzn wypowiedzenie przez pracownika to czyms mi to grozi? bo nie rozumiem

Gość wmorderaptor
możesz zależy od umowy przy umowie o pracę jeśli nie zgodzą się na porozumienie stron to będzie porzucenie pracy dyscyplinarka i to będzie na świadectwie

Gość dsssdasda
ja pierdziele to ja nie moge normalnie z pracy odejsc? mam umowe do konca czerwca znalazlam cos na stale no niestety jestem tu sma ale ja musze na siebie patrzec ;/

Gość dsssdasda
jaka dyscyplinarka jak jest cos takiego jak wypowiedzenie umowy przez pracownika prawda

Gość dsssdasda
dzisiaj otrzymalam tel pogadalam o warunkach no sa o niebo lepsze i chyba chce stad odejsc. umowa na zcas nieokreslony, wieksze miasto zarobek o 400 zł wiecej

dysplinarka - to jakbys po prostu nie przyszla do pracy a tak to: - zadzwon i zapytaj o zwolnienie za porozumieniem stron od jutra a jak sie nie zgodzi: - wyslij wypowiedzenie - 14 dni powinnas jeszcze pracowac - ale mozesz isc na zwolnienie lekarskie tylko pamietaj zeby nowej umowy nie podpisywac przed uplywem tego czasu wypowiedzenia.. i pamietaj ze moze ci szefowa kontrole z zusu przyslac czy faktycznie jestes chora

Gość dsssdasda
to kiedy mam nowa umowe podpisac jak minie 14 dni od wypowiedzenia umowy prawda?

Gość zloz wypowiedzenie a nastepneg
o dnia idz na l4. Ja tak zrobilam 2 razy i nie bylo problemu

Gość wmorderaptor
jest okres wypowiedzenia umowy obowiązuje obie strony można go pominąć za porozumieniem stron inaczej jest zerwanie umowy z winy tego kto to zrobił w twoim przypadku jeśli się nie dogadasz będziesz miała na świadectwie pracy umowa rozwiązana z twojej winy, porzucenie pracy np zasiłek wtedy nie przysługuje

podpisac mozesz teraz tylko dzien rozpoczecia pracy na umowie ma byc po tych 14 dniach a w tej nowej pracy od kiedy chca zebys zaczela?

Gość dsssdasda
no niby od 1 kwietnia ale rozumia ze mam wypowiedzenie wiec od razu, no mam prawie 5letnie doswiadczenie mało kto ma takie w turystyce wiec chca akurat mnie i warunki dobre proponuja.... a co wy zostalibyscie tutaj?

Gość kladia007
nie no idz tam gdzie bedzie ci lepiej

Gość wmorderaptor
musisz się dogadać podpisałaś umowę jeśli twoja obecna szefowa nie zgodzi się to obowiązuje cie okres wypowiedzenia dzwoń do przyszłej i dogadaj się o przesunięcie ale pamiętaj, że nawet po podpisaniu z tobą umowy przy czasie przyszłym do niczego się nie zobowiązuje może się rozmyślić ma do tego prawo dopuki umowa nie doszła do skutku także kombinuj dziewczyno i nie wpadnij

Gość dsssdasda
no juz teraz nie wiem co robic dziekuje