Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwo9243

Zbyt częste oddawanie moczu bez objawów

Polecane posty

Gość iwo9243

Hej mam pytanie - od paru dni zaczęłam coraz częściej chodzić do wc oddawać mocz. Z tym że nie piecze mnie przy oddawaniu moczu, i oddaję mocz w dużej ilości. Czy mimo wszystko jeśli często oddaję mocz jest to objaw zapalenia pęcherza moczowego? Zaznaczę że staram się kilka miesięcy o dziecko, i nie chcę chcę sobie wkręcać tego objawu jako bezpośredni objaw ciąży. Wolę pierw się upewnić czy to zapalenie pęcherza? I okresu powinnam dostać w ciągu najbliższych dni, i też mnie dziwi kłucie jajnika - ale to nie o to mi chodzi tu w sumie, lecz o częste oddawanie moczu. Z góry dziękuję za odpowiedzi! :)

Gość iwo9243
Podnoszę temat.

Gość rivava
wiesz co.ja akurat jestem w ciazy i tez bardzo czesto latam sikac.myslalam ze to taki objaw ciazy ale przy okazji robienia wynikow wyszlo ze mam bakterie w moczu.bralam urospet i sikalam jeszcze bardziej. zrobilam po tym leczeniu kolejne badanie moczu.bakterii nie ma ale ja dalej czesto sikam.i moj lekarz kazal mi jeszcze zrobic posiew moczu.dodam ze nie mam zadnych innych objawow ,zadnego swedzenia,pieczenia nic...tylko to sikanie

W ciąży częste oddawanie moczu jest jak już to pod koniec ciąży kiedy to płód uciska na pęcherz. Ja parę razy miałam zapalenie pęcherze i nie zawsze towarzyszy ból przy oddaniu moczu.Tak więc najlepiej zrób sobie badanie moczu.

Gość iwo9243
Dziękuję za odpowiedzi :). Kochani na pewno wyniki moczu mam dobre, bo nie dawno nawet je robiłam. Kolor moczu mam idealny - słomkowy. Wyniki też mam dobre. Kiedyś owszem miałam problemy z nerkami że aż wylądowałam u nefrologa - miałam złe wyniki, mocz był gęsty i żółty, a to wynikło z małej ilości spożywania płynów. Wzięłam to do serca, i piję więcej, i od tamtej pory mam idealne wyniki moczu. A u nefrologa byłam bodajże 7-8 lat temu. Na pewno ostatnio więcej nie piję. Po prostu latam częściej do wc, a okresu powinnam dostać za jakieś 3-4 dni.