Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kapkaszczescia

Panicznie boję się cesarskiego cięcia:(

Polecane posty

Ja jestem tydzien po cięciu,tez planowanym. Jak przezyjesz zalozenie cewnika,to pozniej juz tylko z gorki :) no i jak pusci Cie znieczulenie juz po wszystkim,to pros o leki przeciwbolowe,bo po cesarce bywaja naprawde dokuczliwe,ale do przezycia. Na pewno pielegniarki powiedza Ci,zebys nie podnosila glowy przynajmniej przez 12h, ja 4 godziny po cieciu nie moglam pic,a jesc dopiero po 12h i to sucharki. Mialam cesarke o 12, nastepnego dnia rano powoli wstalam z lozka i poszlam sie umyc,a po 6 dniach sie w koncu wyprostowalam. Bedzie dobrze,szybko zapomnisz:)

Mnie cewnik założyli już po znieczuleniu wiec nie czulam nic. W ogóle szybciutko doszłam do siebie po obu cesarkach i tylko taką metodę bym polecała. AgataHa - pisałam Ci o czopkach, nie wiem czy przeczytałas w innym temacie. Nadal Cię boli>

Agata - obie cesarki tak źle przeszłaś? Ja po 12 godzinach już musiałam się wykąpać i zajmować dzieckiem. A po tygodniu to już zapomniałam, że miałam cesarkę. Ale fakt, że jak po 2 dniach wróciłam do domu to jeszcze na noc sobie aplikowałam czopki, żeby w nocy nie bolało ( bo boli wtedy jak dłużej leżysz na jednym boku i nagle na drugi się przewracasz)