Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana_anitka

Ratujcie, walka o dziecko, nie wiem co mam robić...

Polecane posty

Gość zdesperowana_anitka
ostatni wyrok w zawiasach pobicie i uszczerbek powyzej 7 dni, wczesniej prochy

Gość zdesperowana_anitka
falafele, boje sie, wiele razy widzialam sytuacje w ktorych policja zawodzi, widzialam sytuacje kiedy w sadzie byly ustawione sprawy, adwokat zaplacil sedziemu. boje sie piekielnie.

Gość gorąco mi jest
ostatni wyrok w zawiasach pobicie i uszczerbek powyzej 7 dni, wczesniej prochy kochana masz wygraną sprawe gwarantuje ci, prochy tzn? posiadanie czy handel?

jak zadzwoni to przykladasz dyktafon do sluchawki, albo dajesz na glosnik i nagrywasz postaraj sie znalezc swiadkow, moze mama?

Gość zdesperowana_anitka
handel, plus 1,5 roku poszukiwania listem gończym... Tylko teraz znowu - boje sie zalozyc sprawe pierwsza...

Gość gorąco mi jest
nie masz czego sie bać masz sprawe wygraną to jest zwyrodnialec. Czego sie boisz? prawo jest po twojej stronie a tu nie ma wątpliwości że to jest koleś zdolny do rękoczynów. Jak długo jeszcze chcesz sie bać wychodzić z domu?

Gość zdesperowana_anitka
dziewczynki córa mi sie obudzila, spadam, bede wieczorem, gdyby ktoraś cokolwiek wymyśliła co mam zrobic prosze piszcie... I bardzo Wam dziekuje za wsparcie i pomoc...

po pierwsze po co odbierasz jak dzwoni,zmień numer... po drugie nie masz kolegów którzy mu morde obiją,może się nauczy ze na słabszych nie należy się stawiać po trzecie to za co żyjesz,kto Ci robi zakupy,do lekarza nie wychodzisz ? po 4 jesteś zastraszona i on otym wie i ma przewagę Pytasz o rady inernautów zamiast zrobić cokolwiek,niebieska linia czy jakoś tak jest przecież,idź na policję,same połączenia mogą byc jednym z wielu dowodów jak dzwoni daj na głośnomówiący i nagraj...pomyśl i działaj a nie sory narzekaj!

albo podrzuc mu narkotyki i zadzwon na policje mowiac gdzie jest/. zaraz pojdzie siedziec

Gość gorąco mi jest
albo podrzuc mu narkotyki i zadzwon na policje mowiac gdzie jest/. zaraz pojdzie siedziec chyba niezbyt dobry pomysł

Gość falafele
Wiem, że policja zawodzi ale pomyśl o córce - on jej może coś zrobić :( Jeżeli policja nie pomoże to kto? Jeżeli wiesz że ćpa to wystarczy zrobić donos - mogą jego przeszukać albo jego mieszkanie - jak coś znajdą to się już nie wykręci. Nie masz jakiegoś znajomego policjanta, może nawet być znajomy znajomego, uwierz mi, wtedy nie potraktują cię powierzchownie tylko pomogą. A nawet jeśli nie policjanta to jakiegoś adwokata, prawnika, kogoś "wyżej" postawionego. Sama z nim nie wygrasz, musisz w to prawo zaangażować.

Gość gorąco mi jest
jesli handlował to na pewno jest na czarnej liście na policji. Nie kombinuj tylko idź i powiedz prawdę jak jest, nie wiem jak to jest czy takie sprawy idą z urzędu. jeśli nie to wytocz mu sprawę cywilną o przemoc w rodzinie i odebranie praw

Gość kasia.....
jeżeli ci grozi to zadzwon na policje i im pow,ze obawiasz sie o zycie. Zamkna go od razu az do rozprawy.

Gość DO autorki ... rada
niedawno mialam podobny klopot to znaczy nie do końca bo bez dziecka policja mi nie pomagala bylam coraz bardziej zastraszona zmienilam adres i telefon- podalam nielicznym znajomym on dalej mnie szuka ale juz nic mi nie grozi co do dziecka: nie wyrazasz zgody na kontakt i koniec on wtedy idzie do sądu i wnosi o kontakty ty nie możesz ich zabronić ale: wnosic o przeprowadzenie spotkan w obecnosci kuratora tylko u ciebie w domu lub w neutralnym miejscu uzasadnienie: przemoc, narkotyki, agresja- twój lek o dziecko i niesamodzielność dziecka oraz zerowe wiezi psychiczne on za te spotkania z kuratorem musialby płacic koło 200/jedno więc się zniechęci tymczasem: wnies o alimenty i pozbawienie władzy rdzicielskiej poza tym: wychodz z domu ale staraj się nie poruszac sama po ulicy- miej np.kolezankę- kogokolwiek jako świadka na przyszłość i uwierz mi ze nawet drobne otracie naskórka jest widoczne na obdukcji, gorzej z tym że jak wiesz kara nalezy się gdy mieszkacie razem ponieważ tylko wtedy zachodzi proces znęcania się natomiast istnieje jeszcze możliwość zgłoszenia pobicia, nękania i grozb karalnych udaj się do prokuratora i opowiedz w jakiej jesteś sytuacji nie ma ludzi bezkarnych i przestań sie bac dopoki się boisz on ma władzę