Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagodagoda

dieta w ciazy?

Polecane posty

Gość jagodagoda

Jestem w 5 tyg. ciazy. Pare dni temu postanowilam zrzucic 10 kg, gdy nie wiedzialam o ciazy...nadal mam nadwage. Jaka dieta jest najleopsza dla kobiety w ciazy, mozna w tym stanie tracic na wadze?

Gość nie odchudzaj
się w ciązy ale też nie przejadaj,aby nie roztyc się za bardzo jako ,że przeciętnie dzidziuś waży ok.3kg

Gość lindaev
Nadwaga jest szkodliwa!

Gość olga1304
Nie możesz się odchudzać w ciąży! Musisz zostawić diety na później. Teraz postaraj się tylko za dużo nie przytyć - jedz zdrowo, unikaj fastfoodów i słodyczy. I dużo się ruszaj (o ile nie będzie przeciwwskazań) -spaceruj, chodź na basen, może jakieś ćwiczenia dla ciężarnych.

Gość nimma
nie ma w ciązy odchudzania. trzeba zdrowo jeść a nie odchudzać się.

Gość mncdxmncvm
idz do dietetyczki, ułoży ci odpowiednia dietę, pewnie nie schudniesz ale chociaż się nie zapasiesz

Gość *liliann
Słuchałam kiedyś reportażu właśnie o diecie w ciąży i dietetycy mówili, że będąc w ciąży zapotrzebowanie kaloryczne w ciąży wzrasta o jakieś 150 kalorii i nie rozumieją kobiet, które jedząc przysłowiowo "za dwie osoby" a potem płaczą na wagę.

Gość olga1304
Liliann to nie jest tak, że kobiety myślą "jestem w ciąży więc muszę jeść za dwóch" (chociaż niewątpliwie istnieją takie przypadki). Po prostu niektóre ciężarne mają nadmierny apetyt.

Gość *liliann
Nie wnikam w temat :) Ciąża mi jest odległa, ale znając życie to sama bym się upasła. Bez ciąży mam apetyt.

Gość schudlam w ciazy
ja najpierw schudlam 3 kilo potem nadrobilam je ale ogolnie nic nie przytylam w ciazy, potem -10 kg na wadze!

Gość najjlepszy
polecam diete dukana!

Gość Majka258
Bardzo polecam odchudzające zioła Tybetańskie- na prawdę działanie rewelacyjne!!!

Ja w ciąży akurat nie miałam zbytnio apetytu, dopiero w 3 trymestrze byłam cały czas głodna, ale postawiłam na zdrowe odżywianie (chude mięsko, ryby (tu głównie łosoś), dużo warzyw w różnych formach, pieczywo i makaron pełoziarnisty, płatki owsiane, trochę owoców, orzechy, zdrowe tłuszcze, jajka, nabiał. I być może dzięki temu przytyłam w ciąży tylko [a może aż ;)] 11kg, ale znam osoby, które przytyły mniej, po 8-9. Postaw na zdrowe odżywianie i staraj się nie opychać słodyczami i fast foodami - jedz 5 mniejszych posiłków, bo ja jeśli miałam ochotę na słodkie, to przeważnie wtedy, jak jadłam rzadziej i nie jadłam zdrowszych przekąsek.