Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekaawaa

co wiecie o Włocławku?

Polecane posty

Gość ciekaawaa

jakie ma polozenie geograficzne i z czego slynie. Prosze odpowiadac zgodnie z wiedza a nie poprzednimi komentarzami czy google.

Gość Oranżadka w proszku
Ketchup z włocławka. Pychotka.

Gość kbsbfkjsbnc
Brzydki dworzec PKP/ PKS

że ktoś nie wymawiał "r" i miał manie zdrabniania, mówiąc o Wrocławiu. Mam nadzieję, że masz poczucie humoru.

Gość faaadddddddddddddas
szczerze wiem tylko ze jest gdzies miedzy centrralna wawa a gdanskiem...z niczego nie slynie i nazwa tez mi sie zawsze kojarzyla z niedorobionym wroclawiem

Gość taaa co udaje że wie wszystko
Dziury w drogach nieopisanej wielkości. Szare miasto, smutne., brudne.

Gość włocławek to
- najgorsze jezdnie w polsce - najlepszy ketchup w polsce - szary i biedny - przepiekna ceramika i porcelana włocławska, ludowe wzory modne w prl, do tej pory są cenione

Włocławek położony jest na Kujawach, ok. 55 km od Torunia i mniej więcej tyle samo od Płocka. Przebiega przez niego droga krajowa nr 1 łącząca Gdańsk z jakimś miastem na południu, zapomniałam. Znajdziesz tam zabytki katedralne (chyba barokowe). Przepływa przez niego Wisła, nad nią rozciąga się jedna tama oraz jeden most. Hala sportowa Anwilu- koszykarzy. Jeden McDrive. Teatr, Multikino i obskurny dworzec PKP/PKS. Kilka restauracji, no i od dwóch albo trzech lat Wzorcownia - centrum handlowe. Ogólnie rzecz biorąc Włocławek umiera powoli, z tego co wiem, nic się tam już nie rozwija.

o własnie, chyba z tej tamy na Wiśle słynie najbardziej.

Tak, ketchup mają naprawdę najlepszy. No i jeszcze jest KeSeM -dobre jogurty malinowe mają:) Kujawska Spółdzielnia Mleczarska, a i jeszcze Kujawianka - firma produkująca słodycze. Co do porcelany - rzeczywiście śliczna. A droga wlotowa od strony Torunia cala dziurawa, chociaż coś tam ostatnio remontowali. od strony Łodzi trochę lepsza.

Jeszcze do tamy, tam znajduje się krzyż upamiętniający męczeńską śmierć ks. Jerzego Popiełuszki. Włocławek to moje miasto rodzinne, chociaż nie mieszkam w nim już od trzech lat. Ale zawsze jakiś tam sentyment pozostaje, jak się odwiedza rodzinę:)

tak i dyskoteka Bravo

byłam tam...raz....samo kurestfo!!

Nie wiem co wam się podoba w tym włocławskim ketchupie. Poza tym jakby ktoś chciał wiedzieć mamy około 18% bezrobocie. Są całkiem fajne jeziora. Moja ukochana szkoła długosz w pięknym starym budynku. Jest fajny szisza bar- al faya, poza tym Czarny Spichrz ze świetną muzyką. Mieszkam tu, na szczęście za parę miesięcy się wynoszę;).

A co do bravo to nie ma co o tym pisać już bo z tego co wiem zamknęli:D.

sesiii mówisz o wikaryjskim jeziorze? Kiedyś faktycznie było fajne...teraz....tragedia.

No było fajne wikaryjskie, teraz "trochę" zasyfione. Poza tym oczywiście jezioro czarne, ale czystością tez nie grzeszy.

Gość faaadddddddddddddas
a jakiej marki jest ten ketchup ze tak was zachwyca?on jest sprzedawany po calej polsce?jaki to?

nie wszędzie mozna kupic ten ketchup. A co z klubem "Piekarnia" istnieje jeszcze? Przez chwilę było o nim głośno nawet w moich, Łódzkich stronach:D

Gość Oranżadka w proszku
To chyba najstarszy ketchup w Polsce. Kiedyś jedyny dostępny na półkach w sklepach.

Piekarnia działa. I na osiedlu południe jest La cubana. Może coś jeszcze jest, ale to nie moje tematy.

Gość faaadddddddddddddas
nigdy takiego nie widzialam nigdzie :classic_cool: ale dzieki za info

Gość kbsbfkjsbnc
Keczup nazywa sie "keczup włocławski" - piekania nadal istnieje - klub bravo nie istnieje, ale w jego miejscu powstał klub "Million"

Gość mikulla2
nie ma bravo jest million.

Gość konrad..........
sanatorium w Wieńcu k/Włocławka