Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malgorzat---a

Czy da się wyleczyć???

Polecane posty

Gość malgorzat---a

Witam. Mam pytanie, czy da się wyleczyć depresję która ujawniła się w ciąży?? Dodam, że nigdy nie miałam depresji. Czy któraś z Was przechodziła lub przechodzi depresję ciążową?? Proszę o pomoc. Pozdrawiam

Gość malgorzat---a
Właściwie to nie... Jestem w 23 tc i wszystkie objawy się zgadzają. Każdego dnia odczuwam lęk, boję się czegoś i nie wiem czego... okropne uczucie.

no to skontaktuj się ze specjalistą. Depresja ma to do siebie że lubi nawracać i się nasilać więc lepiej byś podjeła jakieś kroki przed urodzeniuem malucha.

w pewnym sensie to jest normalne że kobieta w ciąży się denerwuje, martwi, w końcu musi odnaleźć się w nowej roli i jest ten strach czy się podoła. Jeśli masz wątpliwości to udaj się do psychologa, porozmawiaj. Jeśli to depresja to da się wyleczyć ale trzeba być pod opieką specjalisty.

Gość Witamżegnamżegnamwitam
- "Kto Cię depresje zdiagnozował" - "Właściwie to nie..." Kurwa, kocham ten portal.

też tak miałam w ciąży z córką. wiecznie obsesyjne myśli że coś się stanie, że z małą coś będzie nie tak. każdy dzień był podszyty nerwami i obawami. obsesyjnie wsłuchiwałam się w swoje ciało,aby czegoś nie przegapić i każdy nawet najmniejszy ból powodował paraliżujący strach. nie wiem dlaczego tak się stało, wtedy też szukałam informacji o depresji ciążowej która o dziwo czasami występuje. poszukaj pomocy specjalisty jeżeli obawiasz się że nie dasz rady. ja piłam melisę. wszystko wróciło do normy po porodzie dziś córa ma 6 miesięcy i jest ok.

Gość malgorzat---a
Depresji nikt jeszcze nie zdiagnozował ze względu na to, że mieszkam w Irlandii i aby skontaktować się z polskim psychologiem muszę jechać aż do Dublina około 250 km... Nie jest łatwo więc witamżegnam, kochaj ten portal z całych sił. Wybiorę się do tego lekarza to jest pewne. Chciałam jednak najpierw popytać czy może jest ktoś kto przechodził coś podobnego...

Gość malgorzat---a
Jeżeli jest jakaś mama lub przyszła mama która przechodziła depresję albo miała stany depresyjne w ciąży, proszę napiszcie jak dawałyście rade.

Gość malgorzat---a
???

Gość malgorzat---a
up up