Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tez mama

zabawy z dzieckiem 1,5 roku

Polecane posty

Gość tez mama

jak bawicie się ze swoimi maluchami ? brak mi pomysłów na zajęcie mojego synka.

Gość tez mama
mój nie potrafi. trzeba koło niego siedzieć to się pobawi. a tak zaraz biegnie za mną. z chęcią bym się z nim pojawiła w coś nowego. podpowiedzcie coś

Gość ja tez nie mam pomysłów
mój synek popodobny do twojego- nie umie bawic sie sam- mama musi byćć w pokoiku

ja tez jestem przy nim jak się bawi,ale nie bawie się z nim. Też chodzi za mną wszędzie. Jak idę robić coś do kuchni,idze za mną,otwiera szafkę z garami i ma zajęcie na godzinkę,jak mu się znudzi idzie do salonu i robi porządki w szufladzie!

Gość Katrinn...
jak sie ma dziecko to trzeba sie nim zając a nie dzieciak chodzi od szafki do szafki i wyrzuca rzeczy. Dziecku trzeba poświecac czas, szczegolnie takiemu małemu, uczyc, pokazywac, czytac. Oczyiscie są momenty, kiedy trzeba coś zrobić, ugotowac, ogarnąc chate, wywiesic pranie itp i trzeba czyms dziecko zając ale nie non stop zeby siedzialo i szuflady wertowało. MOja corka ma 19 miesiecy i sporo sie z nia bawie. Bardzo duzo czytamy, oglądamy obrazki, opowiadm jej co widze, mała to uwielbia. Rysujemy, malujemy farbami, lepimy z plasteliny kupuje jej takie zeszyty z naklejkami i naklejamy, uwielbia naklejac naklejki. Budujemy z klocków, udaje ze gotuje dla lalki, potem ja karmi. Ubieamy lalke w ten sposob uczymy sie zakladania czapki, skarpetek itp - moja corka potrafi sama zalozyc szalik, czapke i rekawiczki wlasnie prze taka zabawe. Teraz kombinuje z butami. Ostatnio kupilam jej puzzle dla najmlodszych 18+ ze zwierzteami i owocami tez jest zainteresowana. Tanczymy, bawimy sie w klaskanie - jakies rozne rymowanki. Oczywiscie corka tez bawi sie sama ale krotko bo to taki wiek jeszcze. Tylko mam na mysli zabawe a nie chodze w kąta w kąt bo to nie jest zabawa!!! Oglada tez baby tv albo swinke peppe czy świat malej księzniczki ale to wlasnie wtedy kiedy musze cos zrobic a ona nie bardzo chce sie czyms zając. Ale to jest max 20 minut dziennie. W tym wieku dziecko interesuje wszystko, wszystko chce dotknąc, pomacac i trzeba mu na to pozwolic - w miare rozsądku bo nie wszystko moze brac. W ten sposob sie rozwija i poznaje swiat.