Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia2092

chropowate plamki na przed ramionach

Polecane posty

Gość sylwia2092

Witam! hmm niepokoją mnie plamki które pojawiły mi sie na recach.. są to miejsca chropowate...dobrze sie przyglądając sa to małe krostki jedna przy drugiej... taka jakby "kaszka" :( Martwi mnie to, ponieważ mama ma łuszczyce... czy te plamki mogą być pierwszymi oznakami tej choroby? prosze o jakieś rady?

Gość sylwia2092
znajoma mi powiedziała że może to być tez przez złe odżywanie... i życie w biegu i stresie.. pojawiły sie jakiś miesiąc temu.. Najpierw miałam tylko dwie plamki, obecnie są cztery:( czasami bardzo swędzą...

Gość bezwymyslonegoniku99
mówi się na rękach a nie ręcach!

Gość sylwia2092
dziękuję za rade.. o wapnie nie pomyślałam... od jutra zaczne brać i obserwować plamki. pozdrawiam..

Gość ona2192
czy może to być spowodowane opalaniem sie na solarium????

Gość ebfhvr
Proste że to złe nawyki żywieniowe. Zacznij się zdrowiej odżywiać a zobaczysz że wszystko ustąpi.

Gość zdesperowana.........
moja mama teżczesto ma cos co z opisu wygląda na to samo. dermatolog powiedział że to tzw nadmierne rogowacenie naskórka. strasznie ciężko się ustrojstwa pozbyć, dobre kremy nawilżające i oliwka pomagają ale tylko na jaki czas.

Ja na wszelkie przebarwienia po solarium, stosuję Masło kokosowe (Karite). po dłuższym zastosowaniu likwiduje całkowicie przebarwienia. Sam zapach powoduje, że czuj się lepiej

Gość kalinowyysskkaa
Spróbuj olejku Psoderm. Możesz go wsmarować bezpośrednio w skórę albo wlać odrobinkę do kąpieli. Jest też polecany chorym na łuszczycę, więc na pewno Ci nie zaszkodzi :) Ja mam z nim bardzo dobre doświadczenia.

Gość sylwia2092
witam. od dziś zaczynam pić wapno.. i będę obserwować;) wczoraj na wieczór strasznie swędziały mnie te plamy.. posmarowałam kremem Cetaphil...jest to krem na suchą skórę. Lekarz polecił to mamie na miejsca uleczone po łuszczycy. Dziękuję za rady:*