Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co powiedziec mu

Przed chwilą zdechł chomik. Co mam powiedzieć synkowi?

Polecane posty

Gość Aedis
Spokojnie... nierozumiem tych wziosłości tutaj.. Bardzo fajnie jeśli możesz wiząść zierzątko ze znanego Tobie domu. - ja mam 4 ziwerzaki, w tym 1 kota ze schroniska i niestety ale mam w związku z tym same problemy (może tylko mi się trafił taki kotek, choć kochany to każdy w domu był przez niego chory ;/) Jeśli chodzi o dzieci.. ja nie twierdzę że są niemądre, wręcz przeciwnie. I proszę nie zarzucać mi braku szacunku do nich, swojego czasu byłam opiekunką i tak jak kocham dzieci to cięzko to opisać... Wiem stąd że mają czasem różne pomysły. Koleżanki synek kiedyś starał się odkopać zwierzątko bo ktoś w przedszkolu wmówił mu że po jakimś czasie one rodzą sie an nowo i jak warzywa trzeba je wykopać - to dopiero pomysłowość dzieci z przedszkola- skąd one to biorą ? :) A miejsce pochowania chomika fajnie jak dziecko zna. Ja sama do dziś wiem gdzie został pochowany mój chomik (zdechł gdy miałam 10 lat, rodzice go pochowali bez mojej obecności - i dobrze) Koleżanka powiedziała że ma ogódek, więc skąd podejrzenie że nie zakopie go tam tylko wsiądzie w autobus i pojedzie do parku?? ach... 3 mam kciuki :) Daj znać jak zareagował synek

Gość a w ogóle to durny pomysł
a wzięty pod opiekę pies go wygrzebie :)

Gość łoj matulu
Pomysł żeby okłamać dziecko i podrzucić innego chomika jest skrajnie idiotyczny. Nie wiem co to w ogóle za tendencja żeby za wszelką cenę chronić dzieci przed smutkami. Masz wychować dziecko na osobę, która w życiu będzie doświadczała zarówno pozytywnych i negatywnych emocji a nie można się nauczyć radzić sobie z czymś jeśli nigdy się nie ma z tym styczności. Dziecku nawet malutkiemu naprawdę nic się nie stanie jak popłacze 1 dzień z powodu chomika, ważne jest żeby dać mu prawo do smutku. Wytłumacz mu dokładnie tak jak było, chomik był bardzo stary i umarł , a jeśli mały będzie chciał zróbcie mu razem pogrzeb. I nie bój się, że będzie miał pomysły żeby go wykopać. Po pierwsze to bardzo rzadkie pomysły, po drugie, dziecko jest małe, nie będzie pamiętało dokładnie gdzie on był. A jak chcecie to kupcie razem drugiego chomika ale nie oszukuj, że to ten sam. I przygotuj dziecko na to, że ten drugi też kiedyś zakończy swój żywot.

Gość dfghjdfghdfg
bardzo dobrze powiedziane loj matulu-zgadzam sie totalnie! i to okropne ile jest glupich matek na tym swiecie z pomyslami typu podzrucic innego - ha ha- to naprawde dziecko musialoby byc debilmne by nie zauwazyc ze to inny chomik bo dzieci maja niesamowita intuicje a jak kocha chomika to tym bardziej zauwazy zmiane - swiat pelen glupich matek nestety -glupszych od wlasnych dzieci robie filmiki o mokm zyciu w los angeles : http://www.youtube.com/watch?v=lslNLr6_Yo4

Gość ja bym pewnie go
zakopala i powiedziala, ze uciekl :P

Gość gość
mój brat jak był mały to miał szczura[blee(według mnie)] i kiedyś wujek przez przypadek (ciekawe jak) go uśmiercił i powiedział bratu że szczyrek uciekł a sam go gdzieś zakopał

Gość gość
Musisz mu powiedzieć prawdę. Prędzej czy później i tak to wyjdzie na jaw a co do histerii - to jest całkowicie normalne nie da się nie płakać po kimś kogo się kochało. Mój chomik zdechł wczoraj i całą rodziną za nim płacze

Gość gość
Powiedz ze chodził bez szalika zlapał grype i padł na 4 łapy:-P