Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilatesowato

Ćwiczy ktoś PILATES??? Jakie są efekty? Znacie strony z ćwiczeniami?

Polecane posty

Gość pilatesowato

Oglądałam w tv jakiś program o pilatesie i się napaliłam ale nie wiem czy sa efekty. Ćwiczy ktoś takie ćwiczenia w domu?Podajcie jakieś strony z ćwiczeniami.

Gość pilatesowato
No ale nikt na forum nie ćwiczy pilatesu?

Ja ćwiczyłam, ale krótko. Na efekty chyba trzeba dłużej pracować ;) Ale faktem jest, że po zajęciach miałam całkiem fajny nastrój. Jakiś taki relaksik się tam włączał ;) Ale to pewnie głównie zasługa trenerki, bo jak raz byłam u innej, to po zajęciach wyszłam wkurzona i zfrustrowana :D

Ja już nie ćwicze, wole teraz fundować sobie większy wycisk, ale po dłuższej przerwie w treningach zaczynałam właśnie od pilatesu. Weź sobie ściągnij z chomika np. winsor pilates, ja od siebie moge polecić dvd mtv pilates - nazwa może zniechęcać, ale jest na prawdę dobre.

Gość igaaaaaaaa
Trafiłam do profesjonalnego studia pilates i w końcu pojęłam o co chodzi. przez parę lat dosć przypadkowo trafiałam na zajecia w klubie fitness. Chodziłam raczej nudzac się bo wolałam tzw. wycisk po którym miałam wrażenie ze naprawdę żyję. Pilates w klubach to raczej traktowane po macoszemu ćwiczenia dla pań po czterdziestce i piędziesiatce z chorymi kręgosłupami. Ma byc miło i za bardzo się nie zmęczyć. na pierwszy prawdziwy pilates trafiłam za granicą. Ludzie, pilates to ciężkie, kinetyczne ćwiczenia na maszynach i pomocach, kontrola oddechu, kontrola całego kregosłupa od miednicy po czubek głowy, dopiero potem ciężkie powolne ruchy. Po tygodniu!!!!! codziennego pilatesu widziałam mięśnie nóg, łydek, ramiona mi się wyprostowały a brzuch zarysował. Z determinacją po powrocie szukałam takich sprzetów i profesjonalistów u nas. Długo to trwało...