Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trauma255

Nie atrakcyjna mama..

Polecane posty

Gość trauma255

Witam serdecznie wszystkie mamy. Mam 25 lat i jestem mamą dwuletniego szkraba . Z mężem kompletnie się nie układa .On ucieka w pracę mijamy się.. Po ciąży cholernie się zaniedbałam.Moje koleżanki już w dwa miesiące po porodzie wyglądały tak jak przed ciążą a nawet i lepiej. Stałam się zazdrosna , wiecznie się o wszystko czepiam,istny bluszcz. Od rana do wieczora jestem w domu z dzieckiem nie mam innych zajęć .Teraz jednak chcę wziąć sprawy w swoje ręce chcę wyjść z domu ,szukam intensywnie pracy .Jednak mój wygląd pozostawia wiele do życzenia ,nie wiem od czego zacząć..

Gość jestnoc@wp.pl
wiaj,jestem kosmetyczka;) robietakze makijzaze, moge Ci pomóc;) chetna?

Gość bez jajek
Włosy! Koniecznie zrób sobie włosy!

Gość jestnoc@wp.pl
wlosy duzo daja prawda.ale sekret tkwi w kolorze i odpowiednio dobranej fryzurze;)

Gość a dlaczego nie weźmiesz
się za siebie? od narzekania twój wygląd sie nie poprawi :D

Gość bez jajek
Zgadzam się kolor to podstawa. Nie wiem ile zaniedbana ma kasy ale jeśli może sobie pozwolić na wydatki na siebie to fajnym punktem wyjścia jest analiza kolorystyczna.

Gość jestnoc@wp.pl
takanalizakolorystyczna, do teho wato zadbac o cere, brwi, makijaz, i dłonie... czesto widze eleganckie kobiety z pieknymi wlosami , makijazami a z okropnymi paznkociami, dlonie to wizytowka kobiety!!!!

Gość trauma255
Gdyby tylko chodziło o makijaż .. Moje włosy są strasznie rzadkie po ciąży wypadały jak po chemioterapii .Teraz można powiedzieć ,że dochodzą do siebie. Mam problemy z zębami.A ciało jest w stanie opłakanym -nie używałam kremów ani żadnych specyfików w ciąży ani po ciąży. Piersi są pomarszczone strasznie miękkie,latają na wszystkie strony, stanik jedynie trzyma je na swoim miejscu , rozstępy ,cellulit ale to chyba normalne + 6kg nadwagi .Ubieram się bardzo skromnie zero kobiecości. Nie maluje się też od dawna więc proszę was o pomoc.Jak ja mogłam doprowadzić się do takiego stanu :(

Zapisz się i to już dziś do fryzjera - zmień kolor/długość/uczesanie . Zrób sobie domowe SPA wystarczą świecie,wanna a w niej dużo piany,mydełka,olejki,balsamy itd. - zrelaksujesz się i odpoczniesz. A jeśli Ciebie stać to hop do kosmetyczki :D Potem kup koniecznie nowy ciuszek,odśwież stare kontakty,idź do kina czy na drinka z przyjaciółką. Jeśli się dostosujesz do rad to będziesz szczęśliwą mamą i żoną a nie wiecznie wrzeszczącą babą :D

Gość a na czym polega analiza
koloru , gdzie to mozna zrobic ?

Gość efhnbad
masz ewentualnie jakąś kase do zainwestowania w siebie? mysle ok 3 tys ja schudłam po ciąży bardzo dużo

Gość bez jajek
Analiza kolorystyczna :) robią to wizażystki, określają ci typ urody, dobiorą kolory, w których będzie ci świetnie, powiedzą których zdecydowanie unikać, doradzą makijaż. Łatwiej wtedy jest unikać błędów zakupowych itd.

Gość trauma255
Tak bo liczę się z tym że zmiana = pieniądze.. Podniosłyście mnie na duchu dziękuje:) Dołączam się do pytania o kolor Ja mam naturalne ciemne brązowe włosy ,bardzo ciemne brwi i ciemne oczy

Gość bez jajek
Chociaż w necie mnóstwo jest opisów typów urody to najlepiej określić go u wizażystki (doświadczonej). Będziesz mogła się na własne oczy przekonać w czym ci dobrze. Typu urody się nie zgaduje więc nie ma sensu bawić się w to na odległość. Ale jeśli bardzo nie chcesz robić tego u profesjonalistki to poczytaj sobie na ten temat. podstawa to określić czy jesteś typem ciepłym czy zimnym.

Gość bez jajek
A dalej wzięłabym się za bieliznę - może śmiesznie to zabrzmi ale dobrze dobrana bielizna to podstawa. Po pierwsze poprawi ci figurę a po drugie wywinduje pewność siebie ;) Tym bardziej, że jak piszesz piersi ci się zmieniły po ciąży. Nadwagi fajnie się pozbyć ale wiadomo, że wymaga to czasu więc póki co możesz to zamaskować strojem. No i znajdź sobie zajęcie, które cię cieszy. przypomnij sobie co lubiłaś robić przed ciążą i wróc do tego. Pozytywne nastawienie to podstawa.