Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ogórkowa ;)

ILE MACIE DZIECI i czy łatwo w dzisiejszych czasach je wychowac?

Polecane posty

Gość ogórkowa ;)

Jak sobie radzicie finansowo, czy pracujecie , czy pracuje tylko mąż ???

Gość 3 dzieci
Mam swoich dwoje dzieci plus 1 przyszywane (pasierbica) męża corka z jego poprzedniego związku.Ogolnie 3 dzieci.Finansowo ok, emocjonalnie roznie bywa :)

my narazie mamy jedno, za jakis czas planujemy drugie ale na drugim się skończy bo inaczej nie wyrobilibysmy finansowo. już z dwójką bedzie nam ciężzko ale nie chcemy, żeby mały został bez rodzeństwa. mieszkamy z rodzicami w domu więc o tyle dobrze, że prawie wszystkie rachunki oni płacą sami. ja nie pracuję, mąż tylko więc co do finansów nie mamy rewelacji. ja przez 2 lata szukałam pracy ale niestety nie udało się. ciężko w tych czasach mieć dużo dzieci. nie sztuką jest "naklepać" dzieci. tylko z czego potem sobie je wyżywić, ubrać itd a nasze państwo niestety nie dba o swoje najmłodsze pokolenie przeciwnie do niemczech anglii czy francji gdzie na dzieci dostaje się duże zasiłki pieniężne i im więcej dzieci sie ma tym więcej sie dostaje. leki, mleko czy pieluszki są w niemczech do 12 roku za darmo dla dzieci a u nas sami widzicie jakie są ceny mleka modyfikowanego a jeszcze jak przyjdzie dziecku kupować mleko na receptę to juz całkowicie masakra. niestety- na każdym kroku widać, że państwo w którym żyjemy jest gów....niane :( :(

Gość 2 dzieci ja nie pracuje
maz tak finansowo ok wychowanie ciezko troche, bo sama jestem caly tydzien z dziecmi, ale daje rade bo dzieci, to tez radosc i pociecha ;)

Gość dsfff
to po ile wasi mężowie zarabiają, szukam dobrze płat nej pracy, mam ukończone dwa kierunki i nie stać mnie na jedno dziecko

Gość matka polka swawolna
maz zarabia 12tys ja 1600 :/ ale i tak pracuję

moj maz jest kierowca zawodowym jest w wekendy w domu tylko ale stac nas na to zebym mogla posiedziec z kazdym dzieckiem do 3 lat w domu bez problemu maz zarabia 4500-5000 zl miesiecznie

Gość matka polka swawolna
mamy 2 dzieci i jest cool

Gość necia2229
Mamy jedno dziecko. Mąż tylko pracuje i zarabia 1400zł. Ja zajmuje się dzieckiem. Mieszkamy u moich rodziców więc z wypłaty dajemy jeszcze 500zł z tego na jedzenie i opłaty. Zostaje nam zaledwie 900zł na pampersy, słoiczki z jedzonkiem i różne inne rzeczy dla rocznego dziecka. Ciężko jest coś zaoszczędzić czy coś sobie kupić. Dodam jeszcze że około 150zł mąż wydaje na dojazdy do pracy z innymi osobami gdyż nie ma prawo jazdy.

Gość zebra ma
Anet_lol ciekawe, ze pieluszki i mleko jest w niemczech za darmo....nie zauwazylam...zanim bedziesz klepac bzdury to sie zastanow,a najlepie doinformuj...w niemczech wiele sie zmienilo..a pieluch i mleko nigdy nie bylo za darmo..

Gość do 2 dzieci ja nie pracuje
do ja wolałabym mieć jedno dziecko i męża na co dzień w domu, ty chyba jesteś chora, mąż ma zapewnie kochankę,

Gość jhajdh
Dzieci na ludzi nigdy nie jest łatwo wychować a w obecnych czasach to już wyższa szkoła jazdy. Finansowo też niełatwo. Mamy córkę, ja na wychowawczym. Mąż zarabia 5000 zł i kilka razy w roku dodatkowe projekty po kilka tysięcy. Nie narzekamy. Planujemy drugie dziecko. Szału nie ma.

Gość hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
wlasnie chcialam sie zapytac od kiedy w DE pieluchi, leki i mleko za darmo :D cos ci sie popierdolilo :-O

nie nie jestem chora nie wiesz jak jest to nie osadzaj ludzi i nie wyzywaj nasz wybor nasze zycie a co do kochanek to kazdy moze je miec nie tylko kierowca moj maz nie z tych kocha dzieci dba o nie i o mnie pzryjezdza do domu pomaga mi w obowiazkach kocha swoja rodzine i to dla niego jest najwazniejsze chora to ty jestes tyle w temacie

Gość Rządowi twój pomysł jest
5. Finansowo dobrze, wychowawczo - cóż - wspomagam się opiekunką. Pracuję zdalnie większą część tygodnia.

Gość podbijam bo ciekawy temat
ile???? piecioro? przeciez to wor pieniedzy kosztuje?

Gość do 2 dzieci ja nie pracuje
no jak przyjedzie raz na tydzień, a w tygodniu wyszaleje się z obcymi kobietami, to sie nie dziw, że koło was tańcuje, nie chce po sobie pokazać, że ma inne, zresztą faceci zyją tylko p oto aby mieć gdzie wsadzić, także nie łudź się, że twój jest inny. W co ty wierzysz,ze cały tydzień nei ma kobiety, chyba, że się onanizuje i jemu to wystarczy

Gość pierdupierdu
Mój mąż też jest kierowcą .....słucham z kim i kiedy mnie zdradza:( co za bzdety .Ciekawa jestem czy to Wasze doświadczenia ?

Gość pierdupierdu
2 dzieci ja nie pracuje 3 dzieci ja nie pracuje:D

Gość moj tak mial;l;
niestety tak, kierowcy tak mają, ze uwielbiają inne kobiety

Gość lokass
4 dzieci ja nie pracuje 5 dzieci ja nie pracuje 6 dzieci ja nie pracuje 7 dzieci ja nie pracuje 8 dziecko ale mąż robi innej kobiecie ja ląduje w opiece społecznej po chleb dla dzieci bo nie mam cp im dać jeść

Gość lokass
i głupi podatnicy będą zapieprzać do 67 lat i karmić mnie i moje dzieci

Gość pierdupierdu
moj tak mial Ogólnie mężczyzni ,lubia kobiety:P

piszesz chyba o swoich doswiadczeniach to nie praca czyni z kogos zdrajce a wychowanie i charakter a co do zdrad to wiecej jest zdradzanych zon co maja mezow na miejscu i nie kazdy facet rodzi sie zeby tylko myslec i zyc o sexie i sa mezczyzni dojzali i odpowiedzialni widocznie ty na takich nie trafiasz bo nie zaslugujesz na pozadnego partnera

Gość pierdupierdu
lokass A pózniej Twoje dzieci będą zasuwać do 67 i koło się zamyka:P

Gość mam koleżankę która
od 11 roku życia mieszka w Niemczech, czyli już 25 lat.Tam urodziły się jej córki. Jak się widziałyśmy w ubiegłe lato, to też opowiadała o tych darmowych lekach dla dzieci. Jest przy tym jakiś limit wiekowy, ale nie pamiętam dokładnie więc nie chcę wprowadzić w błąd.

Gość Rządowi twój pomysł jest
Niekoniecznie. Na licznym potomstwie da się również sporo zaoszczędzić. Zaskakująco rozwiązanie sprowadza się do nie inwestowania w tanie produkty oraz produkty zbędne. Jeśli inwestuje się produkty trwałe, solidne i uniwersalne, mimo że są najczęściej drogie, wówczas na dłuższą metę w przeliczeniu na dziecko można zaoszczędzić dziesiątki tysięcy, ponieważ są one niezniszczalne, często ponadczasowe i z powodzeniem mogą być dziedziczone i wykorzystywane przez kolejne dzieci w rodzinie. Ot mój sekret. :) Niby oczywisty, a jednak wielu nie zdaje sobie z tego sprawy.

Gość pierdupierdu
Ja tam swojemu wierzę...i niech sobie pisza co chcą 2 dzieci...olej to:D