Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ali.

Straciłam tatę. :(

Polecane posty

Gość Ali.

Mam 20 lat. Moi rodzice nie są ze sobą od 13 lat. Nigdy nie byli małżeństwem, więc obeszło się bez rozwodu. Zostałam z ojcem, bo matka była "imprezowiczką" (wcześnie zaszła ciąże). Nie pasowali z tatą do siebie nigdy. Mama lubiła się dobrze zabawić, a tata po skończeniu studiów pracował a potem otworzył własny biznes, co było spełnieniem jego marzeń. Ja zawsze byłam jego oczkiem w głowie. Rozpieszczał mnie, okazywał bardzo dużo uczucia, chciał mi zapewnić godną przyszłość. I tak też się stało. Skończyłam liceum z bdb wynikami. Wyjechałam na studia do Warszawy. Studiuje tu farmacje na WUM. Jestem ponad 500 km od domu. Tata wynajmuje i opłaca mi mieszkanie i daje mi pieniadze na życie. Nigdy nie narzekałam. Jednak ostatnio.. Przyjechał do mnie na święta nie sam. Z nową partnerką. załamałam się. Kobieta piękna i cwana. Młodsza od niego o 10 lat. Chyba zwąchała sobie faceta z kasą ... Tak czuję. Tata nie widzi poza nią świata. Teraz dowiedziałam się, że ona jest z nim w ciąży. Tata rzadko się do mnie odzywa. Co z tego, że przysyła pieniądze jak go nie ma? Czuję , że straciłam ojca. Że on teraz jest zajęty swoją rodziną... Nową. To boli. Nie chce mi się już żyć. Tata był dla mnie wszystkim. Co robić? :(

Gość a ja dzis zjadlamrvre
autorko, a nie pomyslalas, ze tacie tez sie od zycia cos nalezy? On chce byc wreszcie szczeliwy, a ktory mezczyna bez kobiety jest szczesliwy? Porozmawiaj z tata powiedz mu jak sie czujesz, ale nie rob mu wyrzutow, bo cale zycie poswiecal, pracy, Tobie, abys w zyciu miala latwiej, a teraz kolej na niego, on tez chce cos od zycia. Moze nowa kobieta taty sie w nim naprawde zakochala, probowalas z niach chociaz sie zakumplowac? Kup jakiegos ciuszka i wpadnij do nich Powodzenia

Gość kdbfdf
:( współczuję trudnej sytuacji. smutne

Gość Ali.
Pewnie, że próbowałam. Wydawała się świetna, naprawdę ją polubiłam. Ale teraz, odkąd jest w ciąży to zabrania tacie utrzymywać ze mną kontakt, nawet nie chce żeby mi płacił za mieszkanie, za nic. Mój tata miesięcznie ma ponad 20 tys zł ,mamy duży dom i w ogóle, a ona bez grosza przy duszy. martwie się.

bzdury dziecko wypisujesz , bo widać ,ze ci sie nudzi . Dlaczego niby miałaby zazkazywać ojcu kontaktów z tobą - bo co ?

Gość Ali.
od dwóch tygodni dzwonie do niego, pisze i proszę o kontakt. Albo telefon wyłączony, albo nikt nie odbiera. Raz odebrała Karolina, partnerka taty i powiedziała, że on nie ma teraz czasu, że potem oddzwoni. Jak to wytłumaczyć?

A skąd wiesz, że ona mu zakazuje? I może to, że rzadziej się odzywa wynika z tego, że kobieta w ciąży wymaga więcej uwagi. Poza tym popieram wpis "a ja dzis zjadlamrvre ", Twojemu tacie też się coś od życia należy. I jeszcze jedno - sama siędo niego odzywasz? Dzwonisz? Jak wtedy reaguje?

Gość Podobna historia
Przeżywałam podobną sytuację z moim ojcem. Pomimo wielu rozmów fakt jest taki - nowa rodzina, nowe życie, ja jestem dorosła mam sobie radzić sama. Zdarza się, że on nie dzwoni nawet przez miesiąc żeby zapytać co słychać. Nawet jak byłam w ciąży nie interesował się moim zdrowiem. Teraz nie interesuje się moim dzieckiem - swoim wnuczkiem. Brak słów. Ojciec niby jest, ale go nie ma. Mam do niego wielki żal. Ale co z tego, skoro nic do niego nie trafia.

Gość Ali.
Dla mnie ta cała sytuacja jest po prostu dziwna. Jak wyjechałam sam to bardzo przeżył i bardzo tęsknił. Rozmawialiśmy codziennie, czasem kilka razy w ciągu dnia. Dzwonił, żeby powiedzieć "dzień dobry" potem popołudniu i jeszcze wieczorem. Zawsze mieliśmy rewelacyjny kontakt. Ja zawsze mu mówiła, żeby znalazł sobie jakąś kobietę. On nigdy nie chciał. A teraz pojawiła się ona.. Ja nie mam nic przeciwko, ale jeśli czuję, że ona ogranicza mi kontakty z ojcem to mnie to boli. Ostatni raz normalnie rozmawialiśmy trzy tygodnie temu. Czuję, że coś jest nie tak.

no a tobie ręka do tyłka przyrosła i tylko potrafiłaś telefon odebrać - zadzwonić już nie potrafiłaś.

Gość Ali.
dzwoniłam, zawsze dzwoniłam. i dzwonie teraz. z pięć razy dziennie. piszę smsy, na skype pisze, na facebook. wszędzie gdzie się da! Ale nie otrzymuje odpowiedzi. Chciałabym spędzić święta razem z nim, ale jeśli się nie odezwie to chyba nie będę miała wyjścia jak zostać tu, sama. Z matką nie utrzymuję kontaktów, bo to alkoholiczka, która mieszka raz tu, raz tu.

Ogladasz niemiecka wersje programu 'dlaczego ja' ? Na to wyglada :D poczekajcie troche to i w polskiej wersji sie pojawi ten odcinek :)

No to trochę lipka... Może coś się u nich dzieje nietypowego i to tylko czasowe "niedogodności"? Na wielkanoc chyba i ta kwarto pojechać. Przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz.

Gość Podobna historia
Daj spokój dziewczyno. To nadal Twój dom, Twój ojciec. Mimo, że zachowuje się jak palant jedź do domu na wielkanoc. Ta pinda czeka tylko aż Ci się znudzi walka o ojca i odpuścisz, a wtedy postara sie, żeby przepisać dom na jej dzieciaka.

Gość Ali.
macie rację, pojadę. przynajmniej będę wiedziała co dalej robić.