Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ślub 7 lipiec 2012

Świadkowie - gdzie stają?

Polecane posty

Gość ślub 7 lipiec 2012

Czytam na forach, że świadek wiadomo staje po lewej stronie młodego a świadkowa po prawej stronie młodej w czasie ceremonii ślubnej. Mam jednak wątpliwości jak to powinno być u mnie, mój brat a siostra narzeczonego są naszymi świadkami, czy wtedy nie powinni stać odwrotnie?:)

Gość justys01443
a jak są dwie kobiety?? bo ja tak mam- nie zawsze śwaidkami musi byc kobieta i mężczyzna

Gość ślubniczka sprzed lat
U nas świadkowie stają za swoimi, czyli na naszym ślubie moim świadkiem był mój brat - stał za mną, a męża - jego siostra - stała za nim. Pierwsze słyszę o porządku kobieta za kobietą, a mężczyzna za mężczyzną :o no bez przesady, ludzie.

Mamma mia! Dziewczyny :) Przestańcie robić takie szopki :) Przecież to logiczne, że za panną młodą staje jej świadek a za panem młodym - jego, prawda? Logicznie pomyślcie :) Zbyt łatwo was podpuścić.

a czy czasem zgodnie z savoir vivre kobieta nie powinna stac po lewej stronie a mezczyzna po prawej? tak mi sie zawsze zdawalo - ale kto by sie tym przejmowal.. znajoma miala 3 swiadkowe(jedna byla oczywiscie do podpisania dokumentow i maz mial jednego swiadka, wiec staly za nimi po 2 krzeselka a tam juz jakkolwiek siadali..