Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze sie nie znam,oswieccie mn

moj pomysl na emerytury - jak to zalatwic zeby bylo dobrze

Polecane posty

Ci ludzie, ktorzy pracuja i iles tam skladek uzbierali, skladki pewnie przepadly, to niech ida wg starego porządku ale od teraz nalezy skasowac instytucje ZUSu ludzie bedą sobie sami oszczedzac kase i sami zdecydują, kiedy przejsc na emeryture

hahahahahahahahahaha tepe goje hahahahaha z tej biedy i frustracji a może i zatrutej paszy z dyskontów się mozg Wam lasuje hahaha

Ja mam inny pomysł :) można by zrezygnować z dofinansowania sportu :) i wszystkie te środki z pewnością pokryłyby wszelkie braki w budżecie. I proszę sie nie oburzać :p sport jest dobry i pożyteczny kiedy siego uprawia, a nie wtedy kiedy się go ogląda w tv :p

Gość nie mam siły słuchać tego
Nie da rady!!! muszą mieć na wypłaty dzisiejszych emerytur i rent, zasiłków itd. rozpierdolili kase z prywatyzowanych spółek, a teraz nam zabierają. Gdyby te pieniądze dali właśnie na wypłaty obecnych emerytur to by można było tak zrobić, a tak z naszych składek nam przelewają do OFFE 2,3% i my mamy zbierać i harować do 67 lat!!!! zgroza!!!

Nie da rady!!! muszą mieć na wypłaty dzisiejszych emerytur i rent, zasiłków itd. rozpierdolili kase z prywatyzowanych spółek, a teraz nam zabierają. Gdyby te pieniądze dali właśnie na wypłaty obecnych emerytur to by można było tak zrobić, a tak z naszych składek nam przelewają do OFFE 2,3% i my mamy zbierać i harować do 67 lat!!!! zgroza!!!

Gość zgadzam się!
każdy przechodzi kiedy chce każdy płaci tyle samo dostanie tyle co uzbierał i uj! reszta jego sprawa niech tusk to rozpierdoli! a nie płacić będę z przymusu po tysiaku miesięcznie a w zamian jeszcze dziesięć reform zrobią a ja nic nie dostanę i na siebię będę musiał liczyć ale pieniądze to wezmom vivat tusk vivat polska margaret jak rozjebie zus to ma mój głos!

no dobra, a nie mozna zrobic by te skladki byly dobrowolne? tzn oplacalabym sobie zdrowotne, ale emrytalnych nie? i sama ta kase oszczedzala?

właśnie nie mogą, bo musieli by z czegoś płacić dzisiejszym emerytom, albo sobie odjąć z koryta a tego nie zrobią, wolą naród z torbami puścić!!! ech szkoda słów!!!

a ja bym zrezygnowała z dopłacania do kościoła rolnikom kazałabym płacić składki jak każdemu uszczelniłabym służbę zdrowia a pieniądze przeznaczyłabym na politykę pro rodzinną i wspierałabym rodziny wielodzietne

rolnictwo to ciezka praca wiec nalezy im sie ten cruz. nawet jak masz maszyny to musisz to ogranąc. Miastowy za biurkiem nigdy tegonie zrozumie. Ale moj dziadek siał gryke byczki na sprzedaz. sad miał. Ale to ciezka praca. Bydła trzeba dogladac, traktorem jezdzic maszyny miec do zyta gryki itp nawozic pole orac je. Wiec nie rozumiem tego jadu na rolników. Lepiej niech posłowie sobie 500-1000 odejma albo chocby te 200 zł z wypłaty. To tez duzo da. Mniej stanowisk biurokracyjnych tym wiecej w panstwie zostanie. Ponadto dla kazdego wiek emerytalny jest inny w zaleznosci od grupy zawodowej. mamy 21 wiek Taki umysłowy co pracuje umysłem siedzi za biurkiem to i do 80 jak umysł sprawny. prof biurokrata dr architekt notariusz itp ale taka co na hali pracuje po 12 h stojac? sklepowa kucharka? do 60 ledwo Nie mozna kazdego do 67 głupota. I fajnie by było jakby kazdy płacił sobie emeryture. A jakby miał siły to szedł do pracy. A skoro pracujesz to zarabiasz. Ale wiadomo, ze ludzie chorują. I tak 60% bedzie na rencie a nie na emeryturze do 67.

ale dlaczego rolnik ma dostać od tak??? efektem płacenia składek jest to, że ludzie kupują ziemię i leży ona a składki maja płacone wiesz jaką jasność umysłu trezba mieć żeby pracować jako notariusz w wieku 66-67lat?

ponadto jak to 50%? ludzie to jest tylko 2 lata róznicy to jakie 50%? to po CO TA MATEMATYKA WYWIJANIE COTANGENSEM LICZENIA LICZBY EULERA ITP NA STUJIDACH??? PO COO???? SKORO NIE UMIEMY WYLICZYC ILE BEDZIE WYNOSIC EMERYTURA DO 65 A ILE DO 67 LAT? PROF MATEMATYKI PROSZE WYLICZYC ZGODNIE Z ZASADAMI MATY KTORE WPAJACIE LUDZIOM! liczenie procentów o ile wiem jest w szkole sredniej i nizej. skoro 900 zł w wieku 67 lat to X w wieku 65 lat robimy na krzyz i wychodzi.

ekonomiści tez powinni huknąc! To po co tak męczycie matematyka uczniów i tyle nie zdaje co krzyzuje im plany na studia1 skoro 65 a 67 to 50% wg urzędników! To rządzą namki tłuki matematyczne czy jak? to tak jakby ktos pracował 8 h a inny 12 h i ten za 8 h pracy dostał 50% mniej wynagrodzenia! a ksiegowe maja programy ktore dokladnie jak na 21 wiek licza co i jak