Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

max.pl

poronienie zatrzymane ?

Polecane posty

Jestem w 13 tygodniu ciąży. Od dłuższego czasu mam dziwne bóle na dole, nie są silne, jakby mnie tak kuło. Tydzień temu pojawiły się u mnie plamienia brązowe, brunatne, zaczeła mi lecieć krew. Nie było jej wiele. Jak jednodniowy okres i to tak mniej. Po tym krwawieniu do tej pory czuje sie bardzo dobrze, lepiej niż wcześniej, ustały odruchy wymiotne z samego rana i nie mam takiego parcia na pęcherz jak wczesniej. Wczoraj zaczełam mieć..skurcze ? Nie wiem czy są to skurcze bo nie są takie jak przy okresie. Skurcz z połączeniem z kłuciem tam na dole, raz lekko raz bardoz mocno. Mam je do teraz. nie leci mi krew. Spotkanie z lekarzem mam dopiero za półtora tygodnia. Jest to moja pierwsza ciąża, czy możliwe jest ze doszło do poronienia zatrzymanego? co to moze byc ?

Gość nimma
skontaktuj się z lekarzem albo szpitalem.

mialam podobnie i niestety poronilam skurczezaczely sie po 8dniach

b1eata jak wyglądało u ciebie to poronienie? Po ilu dniach zaczelas krwawic ?

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
bez urazy autorko ale Ty głupia jestes jak but, zamiast zapieprzac do lekarza to ta na forum pyta :O

jestem umówiona na wizyte za póltora tygodnia a żyjesz w Polsce i wiesz jak wygląda wizyta u lekarza, byłam w szpitalu powiedzieli mi ze nie ma krwawienia ze bóle w ciązy sie zdarzają.

to idz jeszcze raz do szpitala i nakłam ze skreca cie z bólu niech Ci chociaz USG zrobią

Gość nimma
a usg miałaś wtedy w szpitalu robione?

pytam sie na forum, bo moze ktoś miał tak jak ja i czy mam sie spowiedziewać krwawienia i po ilu dniach.

nie, odesłali mnie z kwitkiem do domu bo krwawienia nie ma a bóle sie zdarzają powiedzieli zebym lezala w lozku do wizyty z gin. cala Polska

Gość Jo-------anna
Ja już bym dawno była w szpitalu i nie przepuściłabym bez usg, siłą by mnie musieli stamtąd wypędzać..

Gość nimma
a do gina wcześniej nie da się wbić?

Gość Jo-------anna
Jakiś dziwny szpital. Dziś czekałam w kolejce do lekarza, wtedy z gabinetu wyszła dziewczyna, połozyli ją do szpitala, bo ma wysokie ciśnienie. Ty masz bóle,skurcze. Dla mnie to nienormalne. Powinnaś jechac do szpitala.. Albo chociaz prywatnie na usg.

chodzi o to ze mieszkam na wsi wiec mam sporo do wiekszego miasta, teraz i tak bym nie pojechala. a chce sie tylko dowiedziec od was jak myslicie czy mam obawiać sie krwawienia czy to wygląda jak poronienie ?

Tobie kobieto w ogóle nie zalezy na tej ciązy :O co jak poronisz i lekarz Ci powie ze gdybys sie zgłosiła wczesniej dało by sie ciąże uratowac??? :O

Gość nimma
no mogłaś poronić niestety. ale póki nie będzie zrobione usg nie wiadomo co się stało. dziwne że w szpitalu tak cię olali. normą jest usg a potem leki jeśli jest szansa na podtrzymanie ciąży.

zdarzają sie plamienia w ciązy i bóle takze, nie szukam opinii czy nadaje sie do roli matki tylko czy to wygląda na poronienie bo ja sie nie znam a z pewnoscia są tu kobiety które poronily. Z pewnością na kafeterii znajdziesz temat "Czy nadaje sie na matkę? ", ale z pewnością to nie jest ten.

Gość popjeans
pytanie zasadnicze-chcesz donosic ciaze czy masz w dupie los twojego dziecka?

Gość Jo-------anna
No dla wiekszosci wyglada to na poronienie..

ja Cie nie oceniam jako matkę ale ewidentnie zaniedbujesz ta ciąże, inna kobieta by juz dawno była u lekarza chocby prywatnie a nie siedziała i czekała

Gość nimma
"Jak wiadomo, w pierwszym trymestrze jest duże ryzyko poronienia, płód jest bardzo czuły na wszelkie czynniki zewnętrzne. Dlatego nie wolno bagatelizować pewnych sygnałów wysyłanych przez organizm. Jeśli bóle mają charakter bolesnych regularnych skurczy, należy udać się do ginekologa, który zdiagnozuje przyczynę dolegliwości i w miarę możliwości zastosuje leczenie. Każde krwawienie czy plamienie w ciąży, nawet jeśli nie towarzyszy mu ból, wymaga konsultacji lekarskiej! To może być objawem zagrażającego poronienia!"

pytanie zasadnicze - jak brzmi temat ? bo chyba raczej nie " Czy nadaje sie do roli matki ? " tak więc niech piszą tylko te osoby które odpowiedzą mi na pytanie bo jest dla mnie ważne. odziwo sie martwie czy to jest normalne bo sie zdarzają plamienia i bóle czy to jest poronienie.

Gość popjeans
i nie tłumacz nam tu ze mieszkasz na wsi-----chyba jest jakies wieksze miasto w poblizy gdzie przyjmuje prywatnie gin i moze cie przyjac na wizyte i zrobic USG-nawet jutro...???

Gość zatem odpowiadam na Twoje pyt.
TAK! jak najbardziej MOGŁO dojść do poronienia zatrzymanego

nimma, dziękuje bardzo za odpowiedź, dziękuje też pozostałym paniom, które musiały dorzucić swoje przemyślenia na mój temat.

Gość urodziłam troje dzieci
i nigdy w żadnej z ciąż nie miałam niczego co opisujesz, żadnego plamienia, bólu, skurczy itp.

to masz juz odpowiedz tak mogłas poronic i co bedziesz nadal czekac na wizyte????????? ja pierdziele co za idiotka :O zacofana wiesniara nie urazajac wiesniar...

LIiyaah czy jakoś tak, jesteśmy na forum kafeterii kobiety zadają tutaj mnóstwo pytań. Uważam, że ty właśnie jesteś idiotką na dodatek dziecinną, ponieważ własnie chodzi o to żeby zadawać pytania, nawet w tak oczywistych dla innych sprawach. Musisz być idiotką zeby tego nie wiedzieć przecież jest to oczywiste! Do lekarza pojade jutro chciałam jechać z informacjami z internetu na temat ryzyka zeby sie przygotować, z resztą co ja sie bede gówniarze tłumaczyć. dobranoc