Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jgamdatwmtpg

Używacie gąbki do mycia?

Polecane posty

Gość Jgamdatwmtpg

Czy wystarcza wam ręka? :D Wiem.dziwnie zabrzmiało :o :P Ja lubię gąbki. :-)

Gość fgghgjjj
kiedys bez gabki ani rusz, dziwilam sie jak kolezanka sie bez niej obywa. ale teraz nie uzywam, zauwazylam ze mniej sie skora natluszcza jak nie uzywam gabki, co mi bardzo odpowiada. Kiedys uzywalam takiej bardzo szorstkiej, wiec przypuszczam ze chyba za bardzo scieralam warstwe ochronna czy cos

Gość Jgamdatwmtpg
Ale bez porządnego szorowania nie mam pewności że jestem do końca czysta, pozatym takie szorowanie ma dobry wpływ na krążenie i działa antycelulitowo :-)

Gość werwerwer
oczywiście że z gąbką - to brudu "miękkiego", ale też tłuszczu a jak coś przyschnięte to druciakiem albo albo szorską myjką wszystko oczywiście z płynem, a potem obmywam wodą

Gość werwerwer
hahahaha, myslalam że pytasz o naczynia :D:D a Tobie chodzi o ciało :) hahahaa ale moja odpowiedź w tym kontekście śmiesznie zabrzmiała :D

Gość dominika..30
hehehe :D:D:D:D:D:D:D

Gość kvUuuuuuuu
nie używam gąbki

Gość trzeba praktyki, zeby sie nauc
gabka jest konieczna - jak sie pozbyc martwego naskorka i brudu, ktory sie samym zelem nie zmyje? ja odkad uzywam gabki (polecam najbardziej szorstkie) mam super skore oczywiscie mozecie codziennie robic peeling, ale z gabka latwiej

Na gąbkach rozwija się masa bakterii, zarazków i grzybów, jeśli używam, to zawsze ją suszę i raz na jakiś czas staram się wyparzyć, albo wkładać do mikrofalówki, żeby wszystko pozabijać ;) No i częste zmienianie gąbki czy myjki to konieczność, to samo z ręcznikami. One wszystkie w łazience sa idealnym środowiskiem dla rozwoju bakterii.

Dorka fajnie ze o tym wspomniałaś, na wilgotnych ręcznikach i gąbkach bakterie mają niezłe pole do popisu. My używamy mydła antybakteryjnego i do codziennego wycierania papierowych ręczników. Ważne żeby po myciu gąbki dobrze wypłukać i wysuszyć żeby się nam nie mnożyły bakterie którymi potem będziemy się myć.

wiele osób tego nie robi, a wtedy nie wiem po co się myć, skoro te bakterie w siebie wcieramy brudną gąbką :O

Gość zatanczmy!
werwerwer genialnie Ci to wyszlo :D zastanawialam sie jaka brudna Ty chodzisz skoro cos Ci przysycha :D ja uzywam takiej chropowatej gabki na plecy, poprawia krazenie jak ktos juz powiedzial, ale czesto zmieniam ze wzgledu na bakteire wlasnie. A do ra mydlo antybakteryjne.

Gość doc hab jan merdak
Anka Jesteś kolejną ofiarą "ideologii hiperhigenicznej". Po co mydło antybakteryjne? Jesteś chirurgiem? Masz do czynienia ze szczepami bakterii w laboratorium analitycznym? To jest szkodliwe. Zmywasz ze skóry jej właściwą florę bakteryjną, która pełni także funkcję ochronną. Te straszne bakterie z mokrych gąbek i ręczników, których się tak boicie, nic wam nie zrobią :D chyba, że macie grzyb w łazience, nie starcie się zachować czystości, przewiewności pomieszczeń. Nie mówię, żeby sobie tej gąbki nie wyparzyć, ale położenie jej tak, żeby wyschła i okresowa wymiana, są wystarczające.

nie do końca się z Tobą zgadzam ;) My też używamy mydła antybakteryjnego, szczególnie po powrocie z miejsc publicznych, szkoły, pracy, przedszkola, urzędów, banków, autobusów itd... Połowa ludzi rąk nie myje po wyjsciu z toalety, a ja podziękuję za czyjeś bakterie kałowe w moim obiedzie

Gość Zeszklona CeBula
Hahahaha...mój stary temat

Gość doc hab jan merdak
przecież aby pozbyć się tych przynoszonych świństw wystarczy zwykłe mydło i porządne mycie mydło antybakteryjne jest zbędne i szkodliwe gdy używa się go często tym bardziej, że bez istotnego uzasadnienia

Gość verbasia
Gąbkom i myjkom mówię STOP!!! ;-/ bo są siedliskiem bakterii.myje się rączką:)

Gość alabala
Myjką taką z siateczki albo ręką. Zależy.

Gość czop456
Nie przesadzajcie z tymi bakteriami,wlasnie przez takie zachowanie przesadnie sterylne coraz wiecej jest ludzi z alergiami

Gość z pewnej szkoły takiej jednej
ja się w ogóle nie myje. Nawet majtek nie zmieniam. Jestem dziewczyną i mam 23 lata

Ja używam delikatnego mydła antybakteryjnego, z pozytywną opinią Centrum Zdrowia Dziecka. Mydło nie niszczy rąk, jest delikatne, nawet nie mam potrzeby użycia kremu do rąk. Przez ręce przenosimy m.in. rotawirusy i norowirusy, odpowiedzialne za biegunki, gronkowiec złocisty, powodujący zakażenia skóry i zatrucia pokarmowe a dokładne mycie rąk jest najlepszą profilaktyką żeby ominąć te choroby. Więc może właśnie dlatego od ponad roku nie byłam z dziećmi (3 i 4 lata) u lekarza bo nie chorują mi w ogóle wiec nie wydaje mi się ze je na coś narażam a zupełnie odwrotnie.

Gość są kraje gdzie
gąbki kąpielowej nie da się kupić w żadnym sklepie, da się i bez gąbki:D

Gość MartaW_84
Ja od półtora miesiąca używam gąbki z kłącza koniaku i jestem zachwycona! Świetnie nawilża i niepodrażania skóry i jak pisze producent zapewnia prawidłowe pH skóry. Gąbeczka przypomina twardą piankę, a po krótkim namoczeniu w wodzie jest niezwykle przyjemna i mięciutka w dotyku i można się nią myć nawet bez namydlania. A jeśli chodzi o bakterie i grzyby o których piszecie po prostu trzeba ją porządnie wypłukać, wycisnąć i powiesić w suchym miejscu. Gąbeczkę zlazłam w tym sklepie internetowym Yasumi. Osobiście używam tą z Aloe Vera.

Gość gość
Ja odkąd mieszkam w UK używam myjek (takich małych ręczniczkow wielkosci chusteczki do nosa) - świetnie się sprawdzają i są higieniczne - codziennie czysta a wieczorem do prania. Piore je normalnie z ręcznikami. Dodatkowo takie myjki świetnie się sprawdzaja w ciągu dnia - łatwo się odświeżyć taka myjka w 5 minut kiedy nie ma czasu na prysznic (zresztą nikt chyba nie bierze prysznica 3x dziennie codziennie). Nie wiem dlaczego w Polsce myjki-ręczniczki są niemal nieznane

Gość qazxswedc
NO RACZEJ NIE INACZEJ :o