Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana?

czy nieposiadanie dzieci to naprawde taka tragedia?

Polecane posty

Gość merkury
bez dzieci sama zawsze będziesz dzieckiem, bez odpowiedzialności, do dupy z takim życiem, wygodnie iłatwo, ale ileż mozna !?

Ja dobiajm do 30, dzieci nie mamy i nie bedziemy mieli, to swiadomy wybor. Inni nie wyobrazaja sobie zycia bez dzieci, ja nie wyobrazam soebie zycia Z. I tak mi dobrze. Zyje i daje zyc innym.

Gość niezdecydowana?
wolalabym byc zdecydowana - obojetnie w ktora strone a wlasnie to mnie wkurza - ze nie wiem czy chce miec czy tylk daje sie poniesc powszechnemu przekonaniu, ze powinnam, bo nie oszukujmy sie jestesmy przygotowywani od dziecka na posiadanie dzieci i trzeba miec jaja, zeby sie wylamac z szeregu

Gość a ja powiem Ci tak...
Spokojnie. Nie patrz na ludzi, tylko obserwuj siebie, męża i Wasze pragnienia i potrzeby. A reakcje społeczeństwa warto mieć w d u p i e, bo ludzie są durni i uwielbiają wpieprzać się w cudze życie. Myślisz, że jak urodzisz dziecko, to będziesz miała spokój z presją? A skąd! :D Wtedy się dopiero zacznie! "A kiedy drugie? Cooooo, dlaczego tylko jedno, tak nie wolno! A karmisz piersią? Cooooo, nie? Potwór z ciebie! Zapisujesz dziecko do przedszkola? Tak? Wyrodna matko, powinnaś siedzieć z dzieckiem do 18 roku życia w domu! Nie zapisujesz? Oszalałaś, zadusisz je swoją miłością, nie nauczy się żyć w społeczeństwie! Posyłasz na angielski? Zgłupiałaś, odbierasz dziecku dzieciństwo, ma się bawić, nie uczyć! Nie posyłasz na angielski? Będzie głupie, będzie odstawało od rówieśników i nie znajdzie pracy!" ... I TAK DO U S R A N E J... :D

Gość kocham pieski i
a ty pomyślałaś kto zasili kafeterię jak nie będziesz mieć dzieci

Gość kocham pieski i
egoizm przez ciebie przemawia

Gość Karolina

Tragedia dla matek bo córka lub syn nie myśli o założeniu rodziny. Ich decyzja. Najlepiej wyprowadzić się od takich wariatek matek. Są inne czasy.