Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmmm**

Bóg mnie nie nawidzi

Polecane posty

Gość ..albo Brucea
co więcej: może lekarze ,którzy cie leczyli ściągali na egzaminach, a może nie mieli czasu,zeby dokładnie zdiagnozować twój przypadek, bo pracuja na 3 etatach, a może dzięki chorobie zaczniesz mieć watpliwości , a one wzmocnia twoją wiarę, a może po prostu umocni w sie twoja wrażliwość, a może..

Gość hmmmmm**
albo Brucea podziwiam ludzi u których nieszczęcia wzmacniaja wiarę u mnie sprawiają one ze takiego boga po prostu nie chcę,w tym momencie wolę się smażyć w piekle niż żyć na kolanach przed bogiem który... i wiem ze to bluźnierstwo i nawet źle mi z tym a mysleć inaczej nie potrafię nie potrafię znaleźć dowodu na to że bóg jest dobry, nie umiem się sama do tego przekonać bo wszystko swiadczy o czym innym...

Gość ..albo Brucea
a może nikt cie jeszcze porządnie w dupe nie kopnął :D Sorki :D

Gość hmmmmm**
albo brucea dupe od kopniaków to już mam twarda, bo serce zbyt miękkie

Gość ..albo Brucea
życze szybkiego powrotu do zdrowia

Gość hmmmmm**
to że cierpię fizycznie ma byc dowodem na dobroć?? sorry ale masochistka nie jestem... sadystka też nie. usłyszałam kiedy jak ksiadz z ambony mówił że jak się ma wszystkiego dosć to trzeba isć do szpitala i zobaczyć jak ludzie cierpią to wtedy człowiek od razu czuje sie lepiej... a mnie wtedy własnie jest gorzej jak widzę ze inni mają jeszcze trudniej niż ja

nie zrozumiałaś :) chodzi mi o to ,że mimo przeciwności , mimo złych rzeczy , które ci sieprzydajżaja poświęcasz myśli Bogu a On pozwala to przetrwać .

Gość objawienia w fatimie
powiedziały ze 2 wojna sw to będzie kara za nasze grzechy dzieci cierpią za grzechy rodziców do 4 pokolenia wszystko macie w bibli

powiedziały ze 2 wojna sw to będzie kara za nasze grzechy dzieci cierpią za grzechy rodziców do 4 pokolenia wszystko macie w bibli Taaa... to jest właśnie te cudowne, niesamowite miłosierdzie Boże i logika godna najtęższego umysłu :O Nie sądzę, żeby Po tylu setkach lat Biblia zachowała swoją nienaruszoną formę więc nie bardzo jest wiarygonym źródłem co do Boga

Gość hmmmmm**
albo brucea ważne ze wiem juz jak pozbyć się bólu, są rzeczy na które nic nie poradzę, kaleką nie jestem, po prostu muszę sie jak zwykle z tym oswoić i przyzwyczaić, nad jedną rzeczą (tą która z tym wchodzeniem w sciany przez 6 lat) mogę pracować, bo znalazłam osobę która pokazała mi jak a złamanie musi sie zrosnąć... chciałabym tylko zeby nie było tak ze znowu jak już z mozołem wyjdę na prostą to mi cegła na łeb spadnie, bo od dobrych kilku lat tak własnie jest zal tylko że mojemu mezczyznie takim podejsciem sprawiam ból :( dlatego chciałabym zeby kto podsunął mi argument któory zmieni moj punkt widzenia... echh...

Gość hmmmmm**
przygotowana przetrwać to mi pomaga wsparcie bliskich osób, myl o bogu potęguje poczucie niesprawiedliwoci :(

przygotowana - Nie wiem. Dla mnie chyba niestetynic, opieram się tylko na swoich przemyśleniach.

Bóg postanowił, że karą będzie grzech [sam w sobie] człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca.Dopóki wszyscy się nie nawrócą i nie zaczną żyć według przykazań Bożych, będą cierpieć zarówno oni, jak i cała ziemia. Będzie głód pożogi, trzęsienia ziemi, której wielkie połacie zaleją oceany. To będzie, Moje dziecko, upomnienie i przypomnienie wszystkim wyznawcom bożków, że Panem ziemi i całego ludu jest JEDYNY BÓG Jahwe. Ten czas już niedaleki, bardzo bliski. Nie spostrzeżecie się, z której strony nadejdzie klęska... Już rozpoczął się czas panowania szatana, on teraz zbiera swoje żniwo. Walka o Królestwo Boże już się rozpoczęła. Tchórzostwo ogarnie niektórych z was tak dalece, że będziecie sprzedawać swojego Boga za srebrniki, by uratować skórę. Ci, co tak uczynią, pójdą na zatracenie, ci zaś, co w głodzie pozostaną wierni Samemu Bogu, będą doznawać łaski oczyszczenia i zbawienia.

Tak, pisałam parę postów wcześniej, wystarczyło przeczytać 🖐️ Wierzę ale wyznaję deizm

Teraz rozpoczął się już czas próby. Machina zła zatacza coraz szersze kręgi. Jest to dzieło szatana, ale Mój lud nie chce tego widzieć. Przejrzą, jednak będzie za późno, by zawrócić. Trzeba będzie poddać się próbie oczyszczenia. Kto wytrwa, uratuje duszę od zagłady. Anna: Co więc powinniśmy czynić? Jezus: Dużo pokuty, postów, wyrzeczeń i modlitwy, by wstrzymać częściowo kary za grzechy tego świata. http://www.objawienia.pl/argasinska/arg23.html

Poruszające świadectwo Billa Wiese "23 minuty w piekle". Bill został zabrany do piekła nie jako zwykły obserwator, lecz jako ktoś kto nie został zbawiony. http://www.youtube.com/watch?v=8Iaj4atgsSI

Gość hmmmmm**
że niby co mam wierzyć ze strachu?? jaką wartość miałaby taka taka wiara?? poza tym okrutnie to sekciarskie a facetowi przydałaby sie porzadna psychoterapia

a wierzysz w znaki np ostrzegawcze ostry zakręt i trzeba zwolnic do 30 km bo zginiesz jak będziesz jechał z szybka prendkoscia znaki drogowe też ograniczają nasza wolność

Gość hmmmmm**
nie o ograniczanie wolności mi chodzi a o robienie czego ze strachu przed karą moim zdaniem jeżeli nie kradniesz tylko dlatego że boisz się ze cię złapią i poniesiesz karę, to jakbyś był złodziejem

jeśli nie znasz Boga to uwierzytsz,że jest nisprawiedliwy , bo tsk przedstawia go jego przeciwnik . Ale jęsli Boga znasz wiesz ,zę On kocha i wybacza .

Gość hmmmmm**
nie czuje jego miłoci od baaaardzo dawna. I nie chodzi o to co kto mówi, czytałam biblię, szukałam sensu, nie potrafię zobaczyć

ja s początku terz nie poczułem ale później usłyszałem w głowie kocham ciebie i wszystkich ludzi pijaków morderców sexsoholików narkomanów kłamców