Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żywiec żywieć i ooo

niemowlak nie chce pić wody tylko sok czy da radę namówić go na wodę ?

Polecane posty

Gość żywiec żywieć i ooo

hej córka ma 8 msc i do tej pory kupowałam jej soki bobofrut gerber bobovita ale przecież woda jest zdrowsza... - szkoda że wczesniej o tym nie myślałam i od razu nie podawałam samej wody tylko sok ;/ i za żadne skarby nie che pić wody tylko sok czy da radę jakoś ją "przestawić" na samą wodę np. żywiec zdrój ?

Gość a tez se ponarzekam :P
pewnie ze dasz rade, ale trzeba czasu. na poczatku zacznij od dolewania bardzo malej ilosci wody do soku, nastepnie stopniowo zwiekszaj ilosc wody a zmniejszaj ilosc soku - ale bardzo stopniowo i malymi kroczkami. stopniowo wody bedzie wiecej a soku mniej i wreszcie zostanie sama woda. rozumiesz:)

Gość jollandzia
Ja mojej dawalam wode,to nie pila NIC. tylko sok wchodzil w gre -no i mleko. zadna woda,zadne herbatki koperkowe czy rumiankowe (co mnie akurat nie dziwi,bo smakuje tot do dupy). Wiec jej daje sok,ale rozcienczony. biore taki niedosladzany,normalny dla doroslych jablkowy,daje do butelki 3/4 wody i 1/4 soku. i tak pije. Jak twoje dziecko jest przyzwyczajone do 100% soku,to takie proporcje go nie zadowola,ale sprobuj najpierw 1/4 wody a potem stopniowo zwiekszaj ilosc wody i zmniejszaj soku

Gość żywiec żywieć i ooo
dzięki zacznę tak robić nigdy samego soku nie podawałam tylko pół na pół z wodą to teraz będę dawała więcej wody :)