Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oleee__olllleee

Co byście zrobiły gdyby Was chłopak chciał iść na aplikację komorniczą

Polecane posty

Gość oleee__olllleee

Chciał zostać po studiach prawniczych komornikiem a teraz pracuje jako windykator w odzyskiwaniu należności. Przecież bycie Komornikiem stanowi również zagrożenie dla otoczenia komornika czyli rodziny?

Gość windykator w banku
Praca jak praca, dodatkowo dobrze płatna. Na windykację i komorników czekają złote lata ;) Sam jestem windykatorem :)

Gość lololol
A dlaczego kobiety miałyby jakieś przeciwności? :]

Gość duma stolicy
Na pewno dla Żony może to być dyskomfort, bo dla wielu komornik to wróg. Raz czytałem jak na pewnego windykatora znaleźli haka, zaczęto nachodzić Jego żonę. To bardzo słaba pieta achillesowa dla facetów.

Gość duma stolicy
Oczywiście mocna a nie słaba ;)

Gość helka zainteresowana jobem
ile zarabia windykator?

Gość jestem windykatorem i
średnio zarabiam 40 tys. miesięcznie na czysto

Gość duma stolicy
Do won mi stąd Może te 40 tysi to ktoś przesadził ale dobrzy windykatorzy potrafią zarobić dwucyfrowe kwoty ;)

Zostawiłabym go. Serio. Komorników nie cierpię jak psów.

Gość ja bym sie cieszyla
bo mialabym znajomosci u tych "psów"

Gość a czy wiecie moze
czy mozna odrobic dlug u komornika jakas praca spoleczna albo w jakis inny sposob??? jestem bezrobotna a oni mnie mecza, nie moge znalesc pracy i nie wiem co robic. dodam ze dlug nie jest moj ale mam nakaz jego splacenia;/

Gość Nie znacie się
A mój mąż jest komornikiem :) wcześniej też był windykatorem i na początku strasznie mi się to nie podobało, ale teraz uważam że to praca jak każda inna, tylko lepiej płatna

Gość a czym sie rozni
windykator od komornika???? TO NIE TO SAMO??

Gość hej ho hej ho
podtrzymuje

Gość windykator w banku
Windykator działa w imieniu wierzyciela ale bez nakazu egzekucyjnego. Tu nawet nie potrzeba z reguły studiów prawniczych ale za to mocną gadkę i psychikę :) Zastanawiam się nad pójściem na studia prawnicze ale mam już 26 lat i nie wiem czy to nie za późno. Jestem po ekonomii. Opłacalne dla mnie by było gdybym poszedł w kierunku księgowości. Ale... ciągnie mnie aby być komornikiem. ta praca ma uzależniającą adrenalinę ;)

Gość gość
Z roku na rok spada finansowa opłacalność wykonywania zawodu komornika ponieważ opłaty egzekucyjne są obniżane, prawo coraz bardziej chroni dłużników i zwiększa się liczba komorników przez co rośnie konkurencja.

Gość Windykator smieszny czlowiek
Dziś ściągalność długów jest niska.Ludzie jak mogą tak się bronią przed zajęciami komorniczymi.Bo chyba wszyscy wiedzą,że w 2005 roku podpisano ustawę ,że dłużnik sam odpowiada za swój dług.Chyba,że żona lub mąż podpisze zgodę pod kredytem a i to nie jest proste wejście na konto żony lub męża gdyż musi być nakaz sądowy.Banki często zapominają wysłać dla podpisującego zgodę na kredyt ,że kredyt jest wypowiedziany.I robią się chody dla komornika.A firmy widnykacyjne kupuja dlugi za 10-20% długu i wymagania pozniej maja co do splaty. Windykator śmieszny zawód jak dla mnie.Windykatorów najczęściej boją się ludzie starsi i mało bystrzy.Windykatorzy nie maja żadnych uprawnień.Nie mogą zająć konta czy mienia.Mogą straszyć co najczęściej robią dzwonić i wysyłać listy.Zdarza się też ,że windykator odwiedza dłużnika gdzie dłużnik nie ma obowiązku wpuścić do domu czy nawet rozmawiać.Takiego Pana jak jest nachalny ludzie szczują psami czy zgłaszają na policję nękanie. Komornik jak wszyscy wiemy mają swoje prawa.Zajmują konta licytują mienia.Tylko ,że ludzie któży maja dużo długów uciekają za granicę i szukaj wiatru w polu.A ci co zostają jak zaczynają im się walić kredyty to przepisują to co mają na innych lub biorą rozwody dla uchronienia majątku.I wtedy komornik też za dużo nie ma z czym poszaleć.Bo wiadomo ze z minimalnej pensji nie może nic zająć.Dlatego dużo jest sprzedawanych kredytów dla firm windykacyjnych jak komornik umorzy postępowanie bo banki juz wiedzą ,że dany osobnik nie jest wyplacalny.Inaczej jest z długami gdzie kredyty były wzięte pod zastaw czy pod hipoteke. Ale się rozpisałam sorki. Ja wolałabym być komornikiem jak windykatorem długów z komornikiem szybciej sie dogadasz jak z windykatorem ,windykatorzy chca od razu calosc albo w ratach kosmicznych a komornik nie patrzy za bardzo na wielkosc rat bo wiadomo im dluzej splacasz tym wiekszy zysk ma komornik.