Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

60

South Beach po świtach kto zaczyna?

Polecane posty

serene ja też piekłam fasolowiec i nikomu nie mówiłam co to za ciasto jest ,dopiero jak zjedli to powiedziałam i było wielkie zdziwienie że to z fasoli

ja upiekłam ale stygnie, spróbuję go na deser ja tez nie powiem dopiero jak zjedzą , :) ale zapach piękny :) dobrze ze soatałam na sb i dalej się tak odżywiam

Spróbuję w tym tygodniu upiec. Zaraz jadę po zakupy, bo od jutra chcę zacząć a w domu same fu...:D niedozwolone rzeczy:D

Mam nadzieję że się dziewczyny częściej zaczną odzywać teraz!!! Bo trzy dni nic się tu nie działo i już pomyślałam że nikt nie zagląda!! Ale mi smaka robicie na cytrynowca ja nie mam aromatu cytrynowego a na zakupy jadę we wtorek i muszę przetrwać bez ;) życzę smacznego :) Fasolowiec i chleb z fasoli można na 1 fazie :) 60 się już nie odezwała więc nie wiemy jaką dietę robi. Merry ważyłaś się już? Ja czuję się nieco szczuplejsza ale nie wiem jak waga i cm bo postanowiłam raz w tygodniu się ważyć i mierzyć, nie chcę się dołować jakby nie leciało :p

Serene, jesteśmy prawie w tym samym wieku...powiedz jak to jest, że tak stosunkowo łatwo schudłaś. Nie miałaś żadnych wpadek? Jak sie to kobieto robi?? Ja po kilku dniach sie poddaję. Co zrobić żeby tak nie było:(

Fasolowiec Cytrynowy puszka białej fasoli 4 jajka 2 łyżki oliwy z oliwek 1 torebka herbaty lipton yellow kilka kropel aromatu cytrynowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 3 łyżki fruktozy świeża skórka z cytryny Przygotowanie: fasole dobrze odsączyć utrzeć żółtka z z 2 łyżkami fruktozy i oliwą z oliwek dodać herbate, proszek do pieczenia, sodę, aromat cytrynowy oraz skórkę z cytryny oraz fasole. miksujemy w blenderze lub w mikserem (nożyk) na jednolitą masę. ubijamy białka z 1 łyżką fruktozy na sztywną pianę. dodajemy do masy jajeczno-fasolowej delikatnie mieszamy. pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40-50 min. 40 minut wystarczy ja nie dałam sode tylko wiecej proszku do pieczenia

Gość beaciaaa
mozna od jutra?

Gość beaciaaa
a w 1 fazie mozna schabowe bez panierki chude mięsko czy nie

witaj beacia dziewczyny ten fasolowiec jest pyszny , nikt sie nie zorientowal nawet a potem gęby otwarli ze zdziwienia , on jest o niebo lepszy od tego ciasta fasolowego, jakby byl biszkoptem ja jeszcze wycisnelam sok z cytryny 1/2 polecam go

Serene super że Ci smakował cytrynowiec teraz będziemy pewnie ciągle go piekły :) tylko fasola musi być idealnie rozgnieciona i nie ma szans żeby się ktoś nie nabrał. Dzisiaj sąsiad grillował i tak mi zapachniało kiełbaską :) Serene byłaś na 1 fazie 2 tygodnie czy 3? Bo chyba zrobię sobie 3 tygodnie

Witam:) Tak więc od dziś zaczynam pierwszą fazę.Mam nadzieję, że na dobre:P Serene zadałam ci wczesniej pytanie, ale przeoczyłaś, więc jeszcze raz przeklejam i proszę odpowiedz:) "Serene, jesteśmy prawie w tym samym wieku...powiedz jak to jest, że tak stosunkowo łatwo schudłaś. Nie miałaś żadnych wpadek? Jak sie to kobieto robi?? Ja po kilku dniach sie poddaję. Co zrobić żeby tak nie było " :D:D Dziś mam długi dzień w pracy, więc zajrzę później Dobrego, dietetycznego dnia:)

Witajcie dziewczyny, ja jestem jestem oczywiście ale nie robię na razie żadnej diety ze względu na zbliżające się imprezy. NIe chce zaczynać, bo potem musiałabym przerwać i byłabym jeszcze bardziej zła na siebie. Zacznę 7 po weekendzie majowym, ale jeszcze nie wiem jaką, jak tu czytam to za dużo chyba nie schudłyście na sb?

60, dziewczyny dużo schudły na sb, ja dopiero zaczynam, ale miałam już epizod z ta dietą i wtedy w pierwszej fazie schudłam prawie 5 kg w ciągu dwóch tygodni. Tylko ze potem przerwałam diete ze względu na okres urodzinowo- imieninowy. Więc chyba nie jest tak źle jak piszesz? :)

Witam :) 60!! A utrzymujesz wagę po kopenhaskiej?? SB to zdrowe odżywianie przede wszystkim, ja się czuję jakbym nie była na diecie, nie liczę że szybko mi waga będzie lecieć bo to nie głodówka jak kopenhaska czy podobne, ale taka dieta wiem że jest skuteczna na dłużej bo zmienia nawyki :) jutro będę się ważyć i zobaczymy jak mi poszła 1 faza ale widzę po brzuchu że jest lepiej no i weszłam w jedne spodnie który były ciasne :) spodziewam się -2 kg bo jak nie pracuję to mi ciężko schudnąć, za mało ruchu. Pewnie inni mają lepsze wyniki. Jak wam idzie??

witam dziewczyny:) Olivka no moj maz wczoraj zjadl reszte i pyta sie czemu tak malo upiekłam bo zawsze jak pike ciasta to na duzych brytfannach a tu w keksowce , no i mu powiedzialam ze to na diete itd i mu smakowal bardzo , uwierzył ze z fasoli bo chleb tez piekłam z fasoli ale w smaku jej nie czul ; milka ja mam tak zawsze ze jak sie odchudzam to mi tak schodzi , ( ja mam wage teraz 57,5, ale nie zmieniam stopki bo nie chce miec tak i jem troszke wiecej kcal aby dobic z powrotem do 58 ja 5 lat temu , to byla moja 1 dieta w zyciu bo nigdy nie miałam nadwagi to schudłąm z 70 kg na 54 .5 kg w 9 tygodni na sb , lecialo szybko i tez nie mialam zadnycch zastojow ale bylam za chuda i jadłam duzo zeby miec 60 kg i mialam wage trzymałam jakies 3 lata no i na wczasach za granica poplynelam , , ja zawsze tak jak moja siostra tez przygotowuje sie wczesniej psychicznie , a potem zaczynam diete wpadek raczej nie miewam

Serene dobrze że to ciasto się piecze na mniejszej blaszce bo wtedy jem mniej kawałków żeby na dłużej starczyło :) ja uwielbiam ciasta cytrynowe i ciasteczka, nie wiem jak to zrobiłaś że tak szybko Ci waga wtedy spadła podziwiam :)

Olivka, mysle ze po !) by la to moja 1 dieta a po 2 ) nie zrobilam ani 1 malutkiego grzeszka, nawet kawy nie piłam pzrez miesiac , ani nawet takiego malutkiego, jadłam mniej wiecej o rownych porach, na ukanie bylam 2 lata temu to schudłam 8 kg w szybkim zcasie i na 3 fazie dalej chudłam i musialam pzrejsc na 4 szybciej , a potem za rok wakacie i znowu polplynelam , ale teraz to juz moja ostatnia dieta , ja zobacze ze waga ma deko powyzej 60 to juz robie jakis 1 dniowy dzien bialkowy i tyle , bo dokad sie tak bede odchudzac i tak na mnie wszyscy wrzeszcza ze w tym wieku sie odchudzam :)a jestem chuda ,ale ja mam ich w nosie ( ich gadanie) dlatego daje sobie taki limit ze waga sie moze wahac 58-60 kg ) teraz nie jem duzo 4 razy dziennie

tzn jak bylam 5 lat temu na sb to sie tak trzymalam tych zasad, teraz np pilam kawe i jadłam normalna mozarelle i czasem cos tam innego :) teraz mialam mniej i nie zalezalo mi ze musze tak szybko schudnac

SB to moja druga w życiu dieta po kopenhaskiej ale ja nigdy tak zdrowo nie jadłam, mi dobrze na wagę działa praca ale teraz na wychowawczym będę jeszcze 1,5 roku i wiadomo że nie schudnę bez diety bo ruchu nie mam dużo :( Jutro mi mija miesiąc mojego dietowania, strasznie żałuję że nie zaczęłam wcześniej bo od stycznia odkładałam. Serene robiłaś naleśnik/omlet: jedno jajko, 3-4 łyżki mleka w proszku. ??? Bo nie mam pomysłu na obiad a mam fileta i trochę resztek warzyw w lodówce i myślałam żeby to w naleśnik wsadzić tylko jaki?

tak robilam takie nalesniki i deko wody do tego, ja jadlam z serkiem homo i slodzikiem , albo z mieskiem mielonym pieczarki, lub kapusta ( taki krokiet ) , a to wez to zmiksuj i dopraw przyprawami, czosnkiem cebulka, korniszonka troche w kosteczke, i taki krokiecik ci wyjdzzie) :) ja bede robic w tym tygodniu golabki ale z samym miesem pieczarkami , i przyprawami , ale w paprykach czerwonych , troche jem po syna ( bo on ma sb 1 faze dzis 8 dzien ) i nie chce mi sie tak osobno niektore rzeczy robic, ( temu mi zlecialo to pol kilo chyba) , a itak juz mezowi musze co innego pichcic , eh :)

albo posiekja drobniutko , do srodka po podgrzaniu mozesz dac liscia salaty i pomidorka oliwek pare , :) smacznego

Też myślałam żeby dodać do tego naleśnika trochę wody i przyprawy, w takim razie zrobię ze dwa krokiety bo mam ogórki i pieczarki może jakiś sos do tego jeszcze pomidorowy, a wersję na słodko spróbuję w inny dzień jak będę miała zakupy zrobione :) ja gotuję rodzince leczo, bigos SB resztę obiadów sama jem bo za skromne dla nich. Żebyś ty nie schudła zamiast syna uważaj ;)

no w 2 fazie dawlam do nalesnkow np do serka homo kiwi lub inne owoce lub dzem z fruktozy. a bigos lub fasole tez robie tak jak ty tylko mezowi robie zasmazke z maki golabki tez zrobie pod wszystkich, bo moj maz nie przepada za ryzem ani kasza i woli miecho, a ogolnie yo on codzien by jadl ziemniaki i mieso

ja się wstrzymuję na razie z 2 fazą jeszcze tydzień, ale zaczynam mieć ochotę na owoce chociaż wcześniej rzadko je jadłam, zmykam i potem napiszę jak mi nalesniki wyszły, miłego dnia :)

Serene naleśniki pyszne jak dla mnie lepsze by były na słodko z serkiem homo, dżemem itp ale jako krokiet mi smakowało :) Przygotowuję sobie menu na 2 fazę możesz mi napisać jak ty wprowadzałaś kolejne dozwolone produkty. Znalazłam taki schemat mam tak zrobić?? Faza 2 - tydzień pierwszy Dni 1-7 : Przez pierwszy tydzień zjadajmy 1 owoc oraz 1 dobry produkt skrobiowy dziennie: - na śniadanie unikajmy owoców, które mogą wywołać efekt łaknienia, zdecydowanie lepsza będzie kromka chleba pełnoziarnistego. - postarajmy się aby łączyć owoc z produktem białkowym np. niskotłuszczowym serkiem lub jogurtem co również wyeliminuje uczucie łaknienia. Faza 2 - tydzień drugi Dzień 8 : 1 owoc oraz 2 produkty skrobiowe Dzień 9 : 2 owoce oraz 2 produkty skrobiowe Dzień 10-11 : 2 owoce oraz 3 produkty skrobiowe codziennie Dzień 12-14 : 3 owoce oraz 3 produkty skrobiowe codziennie