Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marietta123

wakacje z dzieckiem

Polecane posty

Rzeczywiście z 8-miesięcznym dzieckiem raczej trudno o odpoczynek, ale może nie będzie tak źle :). Polecam Majorkę, jest bardzo przyjemna na takie rodzinne wakacje, szczególnie, że chcesz jechać w maju, więc wtedy nie będzie tam jeszcze studentów i uczniów, i co za tym idzie, liczba imprez będzie raczej ograniczona. Jeżeli z kolei chodzi o ten odpoczynek, może weźcie ze sobą babcię, która wyraziłaby chęć zajęcia się maluszkiem.

Dla aktywnych polecam natomiast polskie góry

https://www.e-wczasy.pl/blog/10-miejsc-w-gorach-ktore-musisz-zobaczyc/

Osobisćie bardzo podoba mi się Szczyrk 🙂

Gość Zośka

Najlepiej wykupić wczasy z Itaki. Tam masz wszytsko. Nie musisz gotować, coś ciekawego zobaczysz, a co więcej dzieci masz z głowy! Wiem co mówię, mój 12 Staś uwielbia animacje i zawsze poznaje kolegów na basenie, dla nas to oznacza tylko jedno - odpoczynek!

Gość Ela Cewas

Teraz to ferie co roku wypad rodzinny w góry domsupelek.pl piękna sprawa atrakcji i dla dzieciaków i dla mnie, mąż standardowo narty.

Gość Karolina
Dnia 1.08.2018 o 14:07, Gość Ramirabella napisał:

Sprawdź sobie Globales Mimosa na Majorce. Byłam w tym roku i bardzo sobie chwalę. Figlokluby też bardzo fajne organizacyjnie i programowo.

Ja bym miała pytania odnośnie hotelu Globales Mimosa na Majorce, bo jak rozumiem byłaś tam z dziećmi, prawda? Rozważam ten hotel na wakacje z dziećmi właśnie z Rainbow ze względu na te osławione animacje, mam tylko pytanie: w jakich godzinach odbywają się zajęcia i ile razy dziennie/w tygodniu? Zastanawiamy się nad wypożyczeniem samochodu i pozwiedzaniem trochę wyspy, dlatego nie wiem czy to by nie kolidowało? Ewentualnie czy można na przykład odpuścić takie animacje z dwa razy i nie będzie to jakiś problem?

Jeśli chcesz miło spędzić czas ze swoimi maluchami, to polecam Wam sprawdzić Hotel Regent w Krakowie :) Piękne miejsce, dobra baza na spacery - miła obsługa, nikt nigdy na moje dzieci nie naskoczył, co w wielu miejscach się zdarzało :) 

Gość ullla

Z dzieckiem to tylko do Zalesia Mazury. Nasze w tym roku kończy 6 lat i już drugi raz pojedzie z nami właśnie do tego hotelu i spa. Co fajne, możemy iść za zabiegi wszyscy razem, bo mają także dla maluchów :), no i poza tym boiska do siatki, koszykówki, ogniska będą znowu i cała ogromna oferta skierowana do dzieci z animatorami, polecam. Warto wykupić wcześniej, bo później może już nie być miejsc :). 

Tak naprawdę wszystko zależy od tego, czego szukasz, jakie lubicie aktywności i jakie rejony Polski. Jedni lubią góry, a inni jechać na Mazury. Ja lubię jechać nad morze, ale również fajnie, gdy mogę aktywnie spędzać czas, a nie leżeć plackiem na plaży. 
Ważne jest to, ile możesz wydać, bo jeśli możesz na tygodniowy wyjazd wydać 10 tysięcy, to możesz jechać, gdzie chcesz w zasadzie 😄

Jeśli masz mały budżet, to z pewnością nie pojedziesz do SPA albo drogiego hotelu. Ja sam bym nie pojechał, bo szkoda mi dni wolnych na siedzenie w SPA albo na basenie. Wolę zwiedzać, odkrywać nowe szlaki i miejsca. Na przykład we Włoszech. 

A jako ojciec powiem, że każdy rodzic powinien patrzeć na to, do czego chce dziecko przyzwyczaić. Jeśli będzie chciał wychować narcyza, który zamiast zwiedzać, będzie spędzał czas w drogich hotelach i na SPA, to spoko. Jeśli Ci zależy, aby Twoje dziecko było ciekawsze Świata, to polecam omijać sztampowe wycieczki i zainteresować się czymś, czego nie robią wszyscy, bo jest to modne, wygodne i popularne.