Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka_83

olśniona kochanka

Polecane posty

Gość majka_83

Witam Was serdecznie! :-) Wiele razy czytałam forum i Wasze opinie na temat kochanek, żon i facetów świń, którzy zdradzają. Czytałam na każdym etapie mojego obecnego życia z żonatym facetem (tak gwoli ścisłości). Kiedy zaczęliśmy się spotykać przyznaję, ja również byłam "jeszcze" żoną - papierową, ponieważ szybko z mężem (teraz już eks mężem) uporaliśmy się z tym papierkiem. Sytuacja od początku dla mnie była jasna i klarowna. Ja powiedziałam czego oczekuję - stałego związku, na duperele szkoda mi czasu. Oczywiście naiwnie wierzyłam, że skoro mówię JASNO i WYRAŹNIE o co mi biega - to facet zrozumie (wydawał się dość konkretny i rzeczowy). Jak wiadomo wiedziałam, że ma żonę i dzieci. Ja w końcu też miałam. I męża i dziecko. Tylko, że ów "czarodziej" wmówił mi, że z żoną on też jest już od ponad roku w słownej separacji, i to tylko kwestia czasu, kiedy się rozejdą (naiwność zauroczonej kobiety nie zna granic). Zatem trwaliśmy sobie w takim trójkącie, bo niestety nie da się ukryć, że to był (o zgrozo, nadal JEST) trójkąt ładnych kilkanaście miesięcy. Oczywiście stale byłam i jestem karmiona oszustwami jak to będzie cudownie, że będziemy razem bla bla bla. Mało tego, "czarodziej" nawet zakupił dla nas mieszkanko, w którym ja już mieszkam i szykuje wszystko "dla nas" na przyszłość. Wszystko pięknie ładnie, ale od żony jakoś jeszcze nie odszedł, chociaż obiecywał, bo warunki stawiałam już jakiś czas temu (ale chyba za często i Pan się przyzwyczaił, że nawet jak coś gadam - to tylko sobie gadam ;)). Generalnie zawsze jest jakiś bardzo niejasny powód, żeby zostać z nią, chociaż mówi, jak to mu ciężko i źle. Jeżeli chodzi o nasz kontakt - jest bardzo intensywny. Praktycznie od rana do wieczora stale się ze sobą kontaktujemy i widzimy. Nawet gdyby chciał rzeczywiście żyć drugim życiem (w sensie z żoną) to nie ma czasu na to, bo jest przesiąknięty kontaktem ze mną, ale ja nie dam się więcej oszukać - bo gdyby chciał naprawdę być ze mną - to po prostu by był. Żona wie o mnie i o tym, że mamy romans. Kontaktowała się ze mną, nawet nie groziła i była dość grzeczna, ale sądzę, że i ją "czarodziej" oszukuje, bo kobieta jest troszkę nieświadoma tego, co się dzieje obok niej. Na chwilę obecną "czarodziej" dba o mnie pod każdym względem, w zamian, za przyjaźń, seks (który ponoć z żoną nie istnieje -ahaaaaaa) i gotowanie od czasu do czasu. Jestem zniesmaczona tą całą sytuacją i troszkę się zaczynam brzydzić. Troszkę, bo jednak uczucia w stosunku do niego jakieś tam żywię, ale jestem po prostu już za mądra i za stara na słuchanie, i godzenie się z kitem jaki mi wciska. Jakie jest moje pytanie do Was? Chciałabym facetowi pokazać, że nie jest taki cwany jak mu się wydaje. Z góry zaznaczam, że kwestie kar fizycznych do mnie nie przemawiają bo wiem, że po tym się można szybko otrząsnąć. Jestem już o mały krok od podjęcia decyzji o odejściu, ale chciałabym, żeby wiedział, że wiem, że mnie oszukuję i właśnie z tego powodu nie wyobrażam sobie z nim dalszego istnienia (nawet gdyby odszedł od żony). Oczywiście jest jakaś tam mała opcja, że może być tak, jak on mówi i może zdarzyć się tak, że coś się zmieni i faktycznie udowodni, że to ja jestem tą NAJ. Ale ja już w to po prostu nie wierzę :). Żona go pogoni - to pewne. Już poczyniła kroki w stronę rozwodu od momentu kiedy o mnie się dowiedziała. Ale ja nie chcę ochłapów. Nie będę z facetem, który nie ma jaj.

Gość glupota nie zna granic
jemu to powiedz

Gość żona...;)
Jesteś żałosna i zawsze będziesz dostawała resztki ,bo na to właśnie zasługujesz!!!!!!!!!

Gość hmmhkghfdc
niepotrzebne p[akowanie sie do dzieciatego !

Gość żona...;)
brzydzę się takimi jak ty pusta idiotko....

Gość majka_83
czym się dokładnie brzydzisz?

Gość żona...;)
twoim podejsciem do życia....

Gość Mąż i były kochanek
To nie takie proste się przesiąść z jednej rodziny do drugiej. Miałem podobną sytuację. Też to długo trwało, ale szło w kierunku zmian. Chciałem, żeby żona mogła się z tym jakoś oswoić, ułożyć życie, dziecko podobie. Nie byłem w stanie odejść z dnia na dzień. I właśnie wtedy usłyszałem do tej drugiej " że nie chcę ochłapów", więc dla mnie to był jasny sygnał, że ona traktuje to jako grę, że im bardziej moja żona ucierpi tym ona będzie bardziej górą. W jednym dniu zrezygnowałem z tych planów. Zostałem z żoną, a niedoszła kolejna towarzyszka życia czuje się oszukana i nadal niczego nie rozumie, widać nie jest dobrym człowiekiem.

Gość żona...;)
takie jak Ty są nic nie warte...

Gość majka_83
do: żona.. a może wpadniesz na coś bardziej konstruktywnego? do: Damascenka on oczywiście o wszystkim wie, bo na bieżąco go o tym informuję. problem chyba polega na tym, że mam resztki nadziei na to, że może coś z tego będzie. chociaż intuicja i to co już w życiu przeszłam (nieudane małżeństwo) każą mi patrzeć na wszystko o wiele bardziej sceptycznie niż jeszcze pare lat temu.

Gość majka_83
do: Mąż i były kochanek ja nie życzę jego żonie źle. z naszego kontaktu wywnioskowałam, że ona chce się z nim rozstać i nawet jest wdzięczna, że wreszcie może. podejrzewam, że życie sobie również już poskładała inaczej. tylko nie rozumiem dlaczego tak długo trwa podjęcie u niego jakichkolwiek kroków. bo te, które czyni, są bardzo wolne.

Gość żona...;)
szkoda czasu na ciebie dziecino....

Gość Mąż i były kochanek
Kogoś kto kupuje mieszkanie na wspólne życie trudno podejrzewać o pochopność. Napisałem Ci tylko, że juz raz w życiu słyszałem, że "nie chcę ochłpów i nie masz jaj" To wystarczyło. Nie mieści mi się w główie, że ktoś wiedząc, że jest na wygranej pozycji (kochanka), jeszcze ma pretensje, że tamta żona nie jest traktowana przeze mniie z buta. Druga niepokojąca analogia z Tobą to udowadnianie że "jestem NAJ". Jak słyszę, że kobieta ma takie wymagania wobec partnera to jest u mnie przegrana. Podobnie jak mówi, że lubi prezenty, komplementy itp.... Wyleczyłem się z próżności na rzecz uczucia.

Przecież napisała, że wiąże nadzieje z człowiekiem, który zaczyna nowy etap życia i jest w separacji, więc nie rozumiem skąd te imperaktywyw Świętoszki :)

Gość majka_83
do: mąż i były kochanek ok, rozumiem Twoje zdanie. być może niektóre moje zwroty zabrzmiały obcesowo. ale sedno jest jedno, a jak je nazwiemy to zazwyczaj kwestia tego ile mamy na to czasu i miejsca. jednocześnie podziwiam Twoją żonę i Ciebie również. chyba, że u Ciebie żona nie wiedziała o Twojej zdradzie.

Mąż i były kochanek - nie za ostro ? skąd pomysł, że ona chce być naj ? może muszę przeczytać wszystko od początku - le wydaje mi się, że ona napisała, że żona chce ułożyć sobie życie a to on nie jest pewien

Gość Mąż i były kochanek
No tak ale żeby autorka była zadowolona z nowego partnera on musi jeszcze podeptać tamtą , a autorce UDOWODNIĆ , że jest NAJ

w tej sytuacji - jeśli dobrze ją opisałaś - wychodzisz na dobrze płatną dziwkę - i nie dziwię się ,że masz wątpliwości :(

problem chyba polega na tym, że mam resztki nadziei na to, że może coś z tego będzie. Nadzieję na normalność z jego strony możesz mieć też po rozstaniu z nim. Nie musisz tkwić w tym układzie.

Gość djhfkjdsfn sd
maz i kochanek ciekawy glos w dyskusji i w sumie masz racje ale byc moze tylko w swoim przypadku podczytuje to forum i widze ze w podobnych opisywanych historiach kochanki sa najczesciej oszukiwane przez mezow ktorzy zaslaniaja sie odpowiedzialnoscia za dobro swojej rodziny i nie zamierzaja nigdy na powaznie zwiazac sie z 'ta druga', zastanawiam sie wiec jak odroznic tych ktorych slowo jest cos warte od permanentnych oszustow

Gość majka_83
ma ją zgnoić? dlaczego sądzisz, że uważam, że on ma zgnoić żonę?

Mąż i były kochanek - dlaczego wszystko mierzysz swoją miarą ???? - Twoje doświadczenia nie muszą pokrywać się z doświadczeniamu innych ludzi :)

Gość majka_83
moje życie wyglądało jak wyglądało. oboje z mężem podjeliśmy decyzje o rozwodzie - takie rzeczy się zdarzają! i teraz potrafimy usiaść i pogadać - i jest o wiele przyjemniej niż w czasie gdy byliśmy fikcyjnym małżeństwem. być może jestem naiwna, bo stwierdziłam, że skoro mnie się to przytrafiło, to inne pary też tak może i mają. i on karmił mnie tym, że tak właśnie u niego to wygląda. tylko, że ja swoją sprawę doprowadziłam do końca. a on de facto swojej nie zaczął, bo to jego żona sprawę popycha stale naprzód.

Gość żona...;)
ale Ta cała Majka ,wiedziała w co się pakuje ,a oczekuje bycia tą najważniejszą ...a nigdy nie będzie....

żono - wprawdzie wypiłam dwa drinki i zazwyczaj nie jestem niegrzeczn ale mówią krótko - idź spać :(

Gość majka_83
droga żono, doskonale wiem, że nigdy nie będę najważniejsza, tak samo jak żaden facet w moim życiu nigdy już nie będzie ważniejszy od mojego dziecka. mąz i były kochanek uczepił się słów "będę NAJ" i drąży temat niesamowicie, a prawda jest taka, że chodzi o coś zupełnie innego niż to, o czym on pisze.

Gość żona...;)
ale pamiętaj ona jest nadal żoną a Ty tylko kochanką....

Gość djhfkjdsfn sd
zona juz bez moralnych podjazdow, dosc kafeteryjnego belkotu nie na temat, kazdy kto ma choc troche rozumu widzi co doprowadzilo autorke do sytuacji w ktorej sie znajduje wiec daruj sobie, tym bardziej ze zapewne nie masz pojecia o czym mowisz rozumiem ze autorka jest sflustrowana sytuacja, moze jest tak jak maz napsial ze facet jest odpowiedzialny a moze jest tak ze ja oklamuje, zamiast pochopnych decyzji chyba powinnas rozwiac swoje watpliwosci, moze odejscie jest zbyt radykalnym krokiem