Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beata04

Alimenty na dorosłą córkę mojego męża

Polecane posty

Gość Fakkt ty sie karmisz zlem
Im gorzej innym tym lepiej tobie .Jezeli ma ci to pomoc ? Dlaczego nie ? róznie ludzie reaguja na chorobe .Jedni chca być lepszymi ,inni obwiniaja za wszystko zlo kogoś .Ty masz w formie worku trenigowego swoja pasierbice i to forum . Obrazaj .My mamy dobre zycie .Nie opieramy dobrego zycia na byciu z męzczyzna .Sama w sobie jestem szczesliwa .Nauczylam sie kochać siebie . I dlatego inni tez mnie kochaja .Czego i tobie zycze :)

Fakkt ty sie karmisz zlem Im gorzej innym tym lepiej tobie .Jezeli ma ci to pomoc ? Dlaczego nie ? róznie ludzie reaguja na chorobe .Jedni chca być lepszymi ,inni obwiniaja za wszystko zlo kogoś .Ty masz w formie worku trenigowego swoja pasierbice i to forum . Obrazaj .My mamy dobre zycie .Nie opieramy dobrego zycia na byciu z męzczyzna .Sama w sobie jestem szczesliwa .Nauczylam sie kochać siebie . I dlatego inni tez mnie kochaja .Czego i tobie zycze ... A czym Ty się karmisz? Twój wpis powyżej świadczy o tym, że to ty karmisz się złem, poza tym, jak czegoś tak do końca nie rozumiesz, to tego nie kwestionuj. Ja też kocham siebie, nie tyle, że kocham siebie, co akceptuję - zdaję sobie sprawę ze swej marności i ułomności, ale też zdaję sobie sprawę także ze swojej boskości. Mnie też kochają inni, przede wszystkim moi najbliżsi. Jednego się nauczyłam w chorobie - bardzo ważna kwestia - ja nie muszę podobać się ludziom - ani się im przypodobać :) Wszyscy są ułomni... Dobrej nocy Ci życzę. Zapewne jesteś jeszcze dzieckiem:)

Gość Fakkt ty sie karmisz zlem
I tu jest duzo wiecej osob pomaranczowych .nie tylko jedna .Wchodzimy tu nie mając nicku bo temat na tyle nas zaciekawil ,ze piszemy.Jest nas sporo . Np ja .Nie jestem samotna matka .Moje dzieci nie pobieraja alimentów .Moze dlatego w glowie mi sie nie miesci ,ze sa takie kobiety ,ktore zrobia wszystko ,kosztem wlasnej choroby ,szczescia wlasnej Rodziny ,zeby tylko innym zatruc zycie .

Fakkt ty sie karmisz zlem "Obrazaj .My mamy dobre zycie .Nie opieramy dobrego zycia na byciu z męzczyzna" ... i dlaczego piszesz "MY mamy dobre życie" - W ilu osobach występujesz na tym forum? W jakiej liczbie?

Fakkt ty sie karmisz zlem I tu jest duzo wiecej osob pomaranczowych .nie tylko jedna .Wchodzimy tu nie mając nicku bo temat na tyle nas zaciekawil ,ze piszemy.Jest nas sporo . Np ja .Nie jestem samotna matka .Moje dzieci nie pobieraja alimentów .Moze dlatego w glowie mi sie nie miesci ,ze sa takie kobiety ,ktore zrobia wszystko ,kosztem wlasnej choroby ,szczescia wlasnej Rodziny ,zeby tylko innym zatruc zycie . ... o kim piszesz o sobie? Zycie to ty już zatruwasz innym - np. na tym forum. Jak się zarejestrujesz tak jak ja zaczernisz to już nie będziesz pomarańczowa:) a twój nick też jest bardzo wymowny - takie osoby jak ty trzeba po prostu ignorować.

No to masz .Zaczernilam sie zebys nie mylila pasierbicy ze mna :) I uwierz to nie ja robie tobie na zlosc .Sama sobie to robisz ,opisujac zycie z detalami :) Jutro zajrze tu z ciekawosci ,znowu .Zeby zobaczyć co jeszcze wymyslisz ,zeby opluc innych .

3,14 No to masz .Zaczernilam sie zebys nie mylila pasierbicy ze mna I uwierz to nie ja robie tobie na zlosc .Sama sobie to robisz ,opisujac zycie z detalami Jutro zajrze tu z ciekawosci ,znowu .Zeby zobaczyć co jeszcze wymyslisz ,zeby opluc innych . ... no no inteligencją zabłysłaś - nie ma co - to co piszesz to mnie nie interesuje, nick Twój nadal jest bardzo wymowny pomimo, że go zaczerniłaś hehhe i uważasz, że dam się na to nabrać???? - hej naucz się doceniać innych. Zaglądaj sobie tutaj, kiedy tylko chcesz...

Liczba pi Podziwu godna liczba pi trzy koma jeden cztery jeden. Wszystkie jej dalsze cyfry też są początkowe pięć dziewięć dwa, ponieważ nigdy się nie kończy. Nie pozwala się objąć sześć pięć trzy pięć spojrzeniem, osiem dziewięć obliczeniem, siedem dziewięć wyobraźnią, a nawet trzy dwa trzy osiem żartem, czyli porównaniem cztery sześć do czegokolwiek dwa sześć cztery trzy na świecie. Najdłuższy ziemski wąż po kilkunastu metrach się urywa. Podobnie, choć trochę później, czynią węże bajeczne. Korowód cyfr składających się na liczbę Pi nie zatrzymuje się na brzegu kartki, potrafi ciągnąć się po stole, przez powietrze, przez mur, liść, gniazdo ptasie, chmury, prosto w niebo, przez całą nieba wzdętość i bezdenność. O, jak krótki, wprost mysi, jest warkocz komety! Jak wątły promień gwiazdy, że zakrzywia się w lada przestrzeni! A tu dwa trzy piętnaście trzysta dziewiętnaście mój numer telefonu twój numer koszuli rok tysiąc dziewięćset siedemdziesiąty trzeci szóste piętro ilość mieszkańców sześćdziesiąt pięć groszy obwód w biodrach dwa palce szarada i szyfr, w którym słowiczku mój a leć, a piej oraz uprasza się zachować spokój, a także ziemia i niebo przeminą, ale nie liczba Pi, co to to nie, ona wciąż swoje niezłe jeszcze pięć, nie byle jakie osiem, nie ostatnie siedem, przynaglając, ach przynaglając gnuśną wieczność do trwania. Wislawa Szymborska

3,14 ... a od siebie potrafisz coś napisać, czy tylko potrafisz ściągać cudze myśli, wiersze, etc. ? na temat, jak powyżej - alimenty na dorosłą córkę mojego męża - według Ciebie ma moralne prawo żądać od ojca alimenty, czy nie ma prawa? Zaznaczam, że mieszka ze swoim konkubentem w jego wielkim domu, gdzie posiadają także przetwórnię ziemiopłodów, o ha już nie wspomnę, o liczbie ich samochodów dostawczych i osobowych - też nie wspomnę, o zatrudnionych pracownikach - też nie wspomnę, o kosztach utrzymania domu wliczanych na firmę, też nie wspomnę - no i jak uważasz, że córka ma prawo i jest taka biedna???? Ponadto, związku swojego nie legalizuje, bo straciłaby możliwość żerowania na ojcu i jego rodzinie, ponadto nie występowałaby już jako samotna matka? Proszę mi napisać, jakie jest jej prawo MORALNE????? I proszę zapamiętać, że to nie jest już mała dziewczynka, ale kobieta-matka-kochanka!!!!! DOROSŁA - 23-letnia, której nauka kończy się w czerwcu br. z rocznym opóźnieniem.

Gość szkoda, że..
no to szkoda Beata że Ty tak bogato nie wydałaś się za mąż, bo chyba z lekka jej zazdrościsz, że Twój mąż nie zarobi a ona tyle ma :-)

Gość szkoda, że..
a jak już jej tak wyliczasz, to napisz ile jej dał ojciec na nową drogę życia, oprócz tych alimentów, które sąd ustanowił mam wrażenie, że żałujesz tego małżeństwa, miało być lżej a jest ciężko

szkoda, że.. no to szkoda Beata że Ty tak bogato nie wydałaś się za mąż, bo chyba z lekka jej zazdrościsz, że Twój mąż nie zarobi a ona tyle ma 14:51 [zgłoś do usunięcia] szkoda, że.. a jak już jej tak wyliczasz, to napisz ile jej dał ojciec na nową drogę życia, oprócz tych alimentów, które sąd ustanowił mam wrażenie, że żałujesz tego małżeństwa, miało być lżej a jest ciężko ... No nie Ty wszystko widzisz na nie i to z mojej strony! Oceniasz innych na podstawie swoich własnych przekonań i odczuć? widzisz,ja nie jestem Tobą i nie jestem też materialistką tak jak ona. Nie mam jej nic do zazdroszczenia bo to nie jest nic jej, tylko jej partnera - ona weszła do jego domu na tzw. gotowe, a on może celowo z nią ślubu nie bierze, kto wie - już raz facet się sparzył i być może dmucha na zimne, bo być może pierwsza żona jest roszczeniową pazerniaczką i też wyciąga łapska po nie swoje... On to się dopiero urządził, szkoda gadać, facet w jego wieku związał się z taką gówniarą. Żałosne. Po co mu to było takie kłopoty, on jeszcze przez nią gorzko zapłacze. A ona jest dopiero na początku drogi nie tyle swojego związku, co młodego życia. Wszystko przed nią. Szkoda natomiast dzieciaków, tego małego i tego jego z pierwszego małżeństwa. Ja niczego nie żałuję. Ani tego małżeństwa ani poprzedniego. Niewątpliwie jest ciężko, ale nikt nie powiedział, że będzie lekko ani mnie ani jej.... Tobie też nikt nie dał takiej gwarancji... że miało być lżej a jest ciężko...

Gość Ninaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
osoba wyzej napisała MY bo 95% piszacych na tym watku osób ma normalne zycie, ty beata po prostu nie jestes normalnym człowiekiem, jestes wyjatkowo zła

Ninaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa osoba wyzej napisała MY bo 95% piszacych na tym watku osób ma normalne zycie, ty beata po prostu nie jestes normalnym człowiekiem, jestes wyjatkowo zła ... no i ok i niech Ci będzie jak tam wolisz, nie zamierzam Ci czegokolwiek udowadniać - Twoja sprawa co o mnie piszesz i myślisz. Ponadto, przypominam, że temat nie dotyczy mojej osoby tylko jak powyżej:)

wiesz zastanawiam sie po co ty w ogóle ciagniesz ten watek, sprawe rozstrzygnie sędzina , nie wiem po co tu sie wykłócasz, rzucasz obelgi, zamiast olac wszystkich i zlikwidowac ten watek. troche godnosci ....

... A co Tobie ten wątek przeszkadza i w ogóle ten temat? Jak Ci nie pasuje, to nie zaglądaj tutaj... jest wiele, wiele innych tematów. Albo załóż swój własny. ...Ponadto tacy, jak ty ludzie i tak powiedzą swoje.. - taki oto mały przykład: Pewnego dnia szli przez miasto ojciec z synem. Ojciec ciągnął za sobą osła. Ludzie zaczęli szemrać: "Spójrzcie, jaki głupiec! Ma osła, a obaj idą pieszo!". Wówczas ojciec posadził na ośle syna i ruszyli dalej. Wtedy ludzie zaczęli mówić do siebie: "Spójrzcie jaki głupiec! Młodego chłopaka posadził na osła, a on - starzec idzie pieszo sam". Tak więc ojciec zdjął syna, a sam wsiadł na osła. Reakcja ludzi była natychmiastowa: "Jaki okropny ojciec! Biednemu synowi każe iść, a sam siedzi na ośle".Ojcu nic nie pozostało, jak wziąć syna do siebie. Jadą tak razem na ośle, a ludzie na to: "Co za zwyrodnialcy! Biednego osła męczą!" - morał z tego taki, że takim jak ty zawsze coś nie będzie pasowało i się podobało!!! Jesteś zwykłym smutasem, żal mi Cię! Ciekawa tylko jestem czy jesteś starym czy młodym smutasem?:)

ckliwa historyjka :D jeju jaka ty jestes bezdennie głupia, mi zwisa czy ten watek bedzie trwał czy nie, zadziwia mnie tylko brak inteligencji, godnosci w tobie, ktos inny juz by dawno usunał ten watek a ty dalej brniesz w gówno które sama tu stworzyłas. Pewnie jak pasierbica wygra to wtedy szybko znikniesz :D

Ninaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ckliwa historyjka jeju jaka ty jestes bezdennie głupia, mi zwisa czy ten watek bedzie trwał czy nie, zadziwia mnie tylko brak inteligencji, godnosci w tobie, ktos inny juz by dawno usunał ten watek a ty dalej brniesz w gówno które sama tu stworzyłas. Pewnie jak pasierbica wygra to wtedy szybko znikniesz ... słuchaj, ja nie chcę się z tobą kłócić. Z żadną inną osobą też nie chcę się kłócić. A twój powyższy wpis świadczy nie tylko o twojej głupocie, ale przede wszystkim o totalnym braku inteligencji, a o twoim braku godności to już nie wspomnę. I wydaje mi się, że jesteś osobą bardzo zainteresowaną w tym temacie, a jak pasierbica wygra to się dowie pierwsza!!! Ojciec drugi a ja trzecia. I na forum też napiszę, że pasierbica wygrała, ale zaczekajmy do czerwca:D

Gość MonikaNoawckaLuzik
czytam i czytam i tak mysle ze to jest prowo bo czy ponad 50 letnia kobieta moze zachowywac sie jak by miała 15 lat, bo taki mózg dla mnie posiada autorka

MonikaNoawckaLuzik czytam i czytam i tak mysle ze to jest prowo bo czy ponad 50 letnia kobieta moze zachowywac sie jak by miała 15 lat, bo taki mózg dla mnie posiada autorka ... a ty jesteś neurochirurgiem, że widziałaś/łeś jakikolwiek mózg? Ja nie miałam żadnej operacji głowy, tylko piersi i nikt też nie widział mojego mózgu. Czytasz i czytasz i tak nic nie rozumiesz, szkoda twojego czasu. Ponadto, twój nick mówi o twojej infantylności a nie o mojej:D

Gość aaaaaahdkvnj
jeżeli kończy studia w czewrcu to sąd uchyli alimenty, i nie będzie to żadna wygrana czy przegrana, żadnej ze stron, po prostu wygasną z chwilą ukończenia studiów, i być może dlatego sędzia świadomie przeciągnął sprawę do czerwca. gdyby się alimenty nie należały to od razu na pierwszej sprawie byłoby roztrzygnięcie: nie należą się i tyle. Nie wiem Beata czy lubisz cierpieć, ale powinnaś skasować ten temat. Samo obgadywanie pasierbicy publicznie, opowiadanie jej i swojego życia jest nie w porządku.

odpowiem tak: ... Jeśli chcemy się wszystkim podobać i zadowolić każdego, to powinniśmy zmienić zawód. Na ten najstarszy zawód świata. Zawsze będziemy dla kogoś albo zbyt sztywni albo zbyt na luzie. Dla jednych naiwni, dla drugich nieufni, dla jednych mądrzy dla drugich głupi. Ktoś będzie nam coś zawdzięczał a ktoś będzie się czuł przez nas skrzywdzony. Cokolwiek byśmy nie robili, zawsze to będzie komuś przeszkadzało. Bardzo trafnie ilustruje to opowieść zacytowana przeze mnie "o ojcu i synu", którzy wybrali się na osiołku do pobliskiego miasteczka. Nie liczę, że wszyscy będą rozumieli moje decyzje oraz moje życiowe wybory. A ci, którzy próbują się wszystkim przypodobać i przesadnie dbają o swój zewnętrzny wizerunek, przestają być w rezultacie wiarygodni. Każdy nasz wybór zakłada rezygnację z czegoś. Jednych mile zaskoczy, innych rozczaruje. Wielu było chorych w Nazarecie, w Kafarnaum i w Jerozolimie a jednak Jezus nie uzdrowił wszystkich. Czyżby dlatego, że mieli za słaba wiarę? Skądże. Uzdrawiał tych, których chciał uzdrowić. Jak więc czuli się Ci, którzy nie dostąpili tej łaski? I wybacz, że znów powołuję się na Jezusa, ale jest ON moim autorytetem, i też jak przyjechał do Jerozolimy robił porządek z kmiotami, nadto pozwól, że ja dokonam wyboru i zdecyduję, chcę czy nie chcę prosić moderatora, aby skasował ten temat, na razie ten temat niech zostanie...ja z tego powodu nie cierpię...

Gość MonikaNoawckaLuzik
beata nie trzeba byc chirurgiem, zeby ocenic po twoich wpisach jak mózg ci sie kurczy z dnia na dzien coraz bardziej...

MonikaNoawckaLuzik beata nie trzeba byc chirurgiem, zeby ocenic po twoich wpisach jak mózg ci sie kurczy z dnia na dzien coraz bardziej... ... Monika nie trzeba być chirurgiem, żeby stwierdzić i ocenić po twoich wpisach, że ty masz tylko miejsce na mózg:)

Gość MonikaNoawckaLuzik
jeju jak ty w ogóle smiesz ze Jezus to twój autorytet??? jestes niczym wcielony diabeł a powołujesz sie na Jezusa :O teraz to stwierdzam ze jestes kobieto bez watpienia chora psychicznie :O amen

MonikaNoawckaLuzik jeju jak ty w ogóle smiesz ze Jezus to twój autorytet??? jestes niczym wcielony diabeł a powołujesz sie na Jezusa teraz to stwierdzam ze jestes kobieto bez watpienia chora psychicznie amen ... hej hej a gdzie twoja konsekwencja? najpierw byłaś neurochirurgiem a teraz bawisz się w psychiatrę, no no a za chwilę będziesz kimś zupełnie z innego wymiaru, nie pij RedBulla bo jeszcze doda ci skrzydeł i polecisz (a może ty latasz na miotle?) ...taka huśtawka emocjonalna nie wróży nic dobrego - miłego dnia ci życzę, na razie opuszczam te forum, do potem:)

Gość do moniki.......
A cóż to za kopniete dziewczatko? pierwsze zdanie ci nie wyszło- pusto w czaszce!!!!!!!!

Gość Masz ustach Bóg a za uszami...
Wielu było chorych w Nazarecie, w Kafarnaum i w Jerozolimie a jednak Jezus nie uzdrowił wszystkich. Czyżby dlatego, że mieli za słaba wiarę? Skądże. Uzdrawiał tych, których chciał uzdrowić. Jak więc czuli się Ci, którzy nie dostąpili tej łaski? I wybacz, że znów powołuję się na Jezusa, ale jest ON moim autorytetem, i też jak przyjechał do Jerozolimy robił porządek z kmiotami, nadto pozwól, że ja dokonam wyboru i zdecyduję, chcę czy nie chcę prosić moderatora, aby skasował ten temat, na razie ten temat niech zostanie...ja z tego powodu nie cierpię... Ty ucz się od Wielkiego Nauczyciela-nie obgaduj,nie wyzywaj,miej szacunek dla cudzych uczuć,miej szacunek dla siebie samej,nie bądź skąpa,ciesz sie cudzym szczęściem,pomagaj swojej rodzinie nie wykluczając nikogo (za jakiś czas wasze dzieci pójdą na studia więc daj wszystkim równa szansę),przestań wytykać cudze krętactwo-ty bądź uczciwa PS: niewiele z nauk Jezusa stosujesz w życiu codziennym-przeczytaj przypowieść o synu marnotrawnym przeczytaj to i zaprzestań obgadywania i obwiniania swoich bliźnich-daj juz spokój tej sprawie-ona w czerwcu będzie miała swój finał Jezus litował się nad wszelką nędzą ludzką - świadczą o tym liczne uzdrowienia z najrozmaitszych chorób. Najbardziej jednak odczuwał On występowanie nędzy moralnej. "Albowiem Syn Człowieczy przyszedł szukać i zbawiać to, co zginęło" (Łk 19, 10). Jezus przyjmuje Magdalenę, daruje jej grzechy, czym wywołuje zdziwienie i zgorszenie faryzeuszów. Broni też niewiastę cudzołożną zawstydzając tych, którzy ją chcieli ukamienować. Gdy Samarytanka nie chciała Mu podać wody, Jezus nie zważając na jej niegrzeczność, pouczył ją i oświecił, przedstawiając się jako Mesjasz. Gdy św. Piotr pytał Go, ile razy ma przebaczać, gdy mu ktoś zawini, czy aż siedem razy, Jezus odpowiedział: "Nie mówię, że aż siedem razy, lecz aż siedemdziesiąt siedem razy" (Mt 18, 22), czyli zawsze.

Masz ustach Bóg a za uszami... Wielu było chorych w Nazarecie, w Kafarnaum i w Jerozolimie a jednak Jezus nie uzdrowił wszystkich. Czyżby dlatego, że mieli za słaba wiarę? Skądże. Uzdrawiał tych, których chciał uzdrowić. Jak więc czuli się Ci, którzy nie dostąpili tej łaski? I wybacz, że znów powołuję się na Jezusa, ale jest ON moim autorytetem, i też jak przyjechał do Jerozolimy robił porządek z kmiotami, nadto pozwól, że ja dokonam wyboru i zdecyduję, chcę czy nie chcę prosić moderatora, aby skasował ten temat, na razie ten temat niech zostanie...ja z tego powodu nie cierpię... Ty ucz się od Wielkiego Nauczyciela-nie obgaduj,nie wyzywaj,miej szacunek dla cudzych uczuć,miej szacunek dla siebie samej,nie bądź skąpa,ciesz sie cudzym szczęściem,pomagaj swojej rodzinie nie wykluczając nikogo (za jakiś czas wasze dzieci pójdą na studia więc daj wszystkim równa szansę),przestań wytykać cudze krętactwo-ty bądź uczciwa PS: niewiele z nauk Jezusa stosujesz w życiu codziennym-przeczytaj przypowieść o synu marnotrawnym przeczytaj to i zaprzestań obgadywania i obwiniania swoich bliźnich-daj juz spokój tej sprawie-ona w czerwcu będzie miała swój finał Jezus litował się nad wszelką nędzą ludzką - świadczą o tym liczne uzdrowienia z najrozmaitszych chorób. Najbardziej jednak odczuwał On występowanie nędzy moralnej. "Albowiem Syn Człowieczy przyszedł szukać i zbawiać to, co zginęło" (Łk 19, 10). Jezus przyjmuje Magdalenę, daruje jej grzechy, czym wywołuje zdziwienie i zgorszenie faryzeuszów. Broni też niewiastę cudzołożną zawstydzając tych, którzy ją chcieli ukamienować. Gdy Samarytanka nie chciała Mu podać wody, Jezus nie zważając na jej niegrzeczność, pouczył ją i oświecił, przedstawiając się jako Mesjasz. Gdy św. Piotr pytał Go, ile razy ma przebaczać, gdy mu ktoś zawini, czy aż siedem razy, Jezus odpowiedział: "Nie mówię, że aż siedem razy, lecz aż siedemdziesiąt siedem razy" (Mt 18, 22), czyli zawsze. ... no no a ty to jesteś z tych, co za wszelką cenę chcą osiągnąć swój cel... tylko i wyłącznie swój... to jest największa plaga XXI wieku i nazywa się EGOIZM, objawia się na różne sposoby, nawet na takie jakie ty cytujesz, trzeba umieć, go tylko rozpoznać, no sorry ale ja do takich maluczkich co postraszysz ich starym piekłem nie należę... hej

Gość jest takie
Jest takie stare przysłowie: "jak trwoga to do Boga" Beata04 przecież reprezentujesz sobą i egoizm i mega materializm. Czy za wszelką cenę nie chcesz osiągnąć swojego celu, chociażby ta sprawa w sądzie - czy to nie jest za wszelką cenę? Albo opisywanie cudzego majątku, pożądanie pieniędzy itd. Czy to nie jest materializm?