Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agmadka

Kiedy powtórzyć test ciążowy?

Polecane posty

Gość agmadka

W dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test. Na początku wyszła 1 wyraźna kreska,ale po 5 minutach pojawiła się druga,ale bardzo delikatna. Kiedy mam powtórzyć test? :) I kiedy najwcześniej można udać się do ginekologa? Ostatnią @ miałam 4 marca.

Możesz sobie teraz zrobić bhcg w laboratorium cena ok 30 zł. A wizyty najlepiej jakieś 2 tygodnie od terminu okresu.

Gość mnio
do gina 6-7tydzien od ostatniej mies. test za kilka dni z rana powtórz albo idź na betę jak pisze Miarka.

Gość agmadka
Miarka-od terminu okresu,,który miał nastąpić,a nie nastąpił? A powiedz,jak się liczy tygodnie ciąży: od zapłodnienia,czy od ostatniej miesiączki?

Gość agmadka
Mnio-sek w tym,że brałam duphaston na wyregulowanie okresu i po 10 dniach,jeśli test byłby negatywny,miałam odstawić. Tak też zrobiłam Z ciekawości jednak w niedzielę powtórzyłam tets i była ta kreseczka. Nie wiem,po jakim czasie od odstawieniu duphastonu powinna się pojawić @?

2 tygodnie od okresu który się nie pojawił. Czyli 6/7 tydzień od ostatniej miesiączki. Wtedy już coś można zobaczyć;-) zwykle wcześniej jest tylko pęcherzyk bez serduszka.

Gość agmadka
To wygląda na to,że teraz jest u mnie 5 tydzień od ostatniej miesiączki. Czyli który to tydzień ciąży,jeśli taka byłaby? Liczy się od zapłodnienia czy od okresu?

Ciążę liczą lekarza od ostatniej miesiączki czyli to byłby 5 tydzień ciąży. Ale z wizytą dobrze ten tydzień dwa jeszcze odczekać, bo na razie tylko ten pęcherzyk będzie widać, a później to już żywą ciążę.

Gość agmadka
Ok,rozumiem. A czy to i tak nie za wcześnie na usg? Nie jest to chyba najzdrowsze.

Usg nie ma żadnego wpływu na dziecko. ja miałam już chyba z 15 razy:P a mała rozwija się książkowo.

Gość agmadka
Jasne :) Widzę,że masz termin na czerwiec. Gratuluję :) Długo się staraliscie?