Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

luska46

Mamusie Grudzień 2012 :)

Polecane posty

jestem pewna nie martw sie ja w ok. 3-4tyg tez mialam na papierze 2 plameczki krwi i na drugi dzien zadzwonilam do gin mowiac mu o tym, przyjal mnie i przepisal duphaston 3x1.

Gość Mamuska2012
Czesc Mamuski. Jak wam mija niedziela? Ja dzis caly dzien spedzam w lozku. Boli mnie troche brzuch dlatego wole sobie polezec i wreszcie odespac tydzien. :) odnosnie nastroju ostatnio sie uspokoilam a od poczatku chodziala ciagle zdenerowana. Mam wreszcie spokoj. Widzialam tu mamuske z Lodzi, do jakiego lekarza chodzisz? Prywatnie czy panstwowo?

Witam. A ja wrocilam niedawno ze szkoly mega zmeczona, 7 godzin w budzie :/// Mecza mnie wymioty, dopiero co pisalam ze jest lepiej, a od piatku znow to samo... Do tego mnostwo pracy w przedszkolu.. koniec roku zbliza sie wielkimi krokami, zmeczona juz jestem, najchetniej bym poszla na L4 ale nie moge, to co zaczelam musze dokonczyc. Szkoda ze w tym roku tak pozno koniec roku :(

Witam wszystkich:) Dziewczynki wczoraj miałam rano niespodziankę. Była komunia chrześniaka mojego męża. Rano się szykowałam,założyłam bieliznę,rajstopy,spojrzałam w lustro i co widzę:) Mega brzuszysko mi wyskoczyło. Teraz już nie ma wątpliwości. Niestety nie miałam dostępu do mojej szafy,więc nie mogłam wynaleźć,czegoś luźniejszego,tylko musiałam założyć to co sobie przygotowałam wcześniej. Nigdy brzucha nie miałam,więc tylko obserwowałam ciotki mojego męża,jak się na mnie patrzyły i komentowały jak np szłam do łazienki. Tego brzucha nawet trochę nie da sie wciągnąć,więc chyba wszystkie się domyślają,cpytały się teściowej,ale ona lojalnie mówiła,że nic nie wiem. Dziś kończymy 11 tydzień i zaczynamy 12:) Już coraz bliżej:) Pozdrawiam was wszystkie bardzo gorąco. Jak jakaś mamusia z Warszawy będzie chętna na spacerek to ja jak najbardziej:)

Witam wszystkie dziewczynki :) Olcia pogoda super jestem z warszawy i chętnie wybrałabym się na spacerek jakiś ;)

O to całkiem niedaleko:) Ja mieszkam obok Galerii Mokotów :) Pracujesz,czy jesteś na zwolnieniu?

a u mnie ok. wyczytałam w necie : o 9,10 tyg. "Kiedy Twoja macica zaczyna się powiększać, możesz odczuwać tępy ból w podbrzuszu. U niektórych kobiet pojawia się także skąpa czerwonawa lub brązowawa wydzielina z pochwy. Jeśli dolegliwości nie są zbyt silne, wszystko zapewne jest w porządku - powinny one osłabnąć w kolejnych trymestrach. Jednak w razie wątpliwości nie wahaj się powiadomić swojego lekarza" U mnie nie ma juz plamienia, to była jednorazowa sprawa. Mam nadzieje ze sie nie powtorzy. Na srode mam wizytę. Poszłabym dzisiaj ale moja gin ma USG w srody i czwartki. Nie muszę się zapisywać. Idę jak mam ochotę i czas. Gabinet jest nowy. Jest osobna łazienka i przebieralnia dla kobiety. Można się podmyć i przygotowac do badania. Nie wiem czy w państwowych przychodniach miałabym taki komfort... Podziwiam Was...

no i zaczal mi sie dzisiaj 9 tydzien. :) Pozdrawiam!

jestem pewna z plamieniami nie ma co sie zamartwiac ;) to ja was zaskocze bo chodzac prywatnie nie mialam przebieralni - za parawanem sie rozbieralam, lazienka byla ale ogolna chyba taka na korytarzu - nie bylam tam, a u siebie panstwowo gdzie teraz chodze jest fajna lazienko przebieralnia i kibelek tam jest i bidet i umywalka i fotelik - pelen luksus - a na NFZ :] moze dlatego ze to prywatna przychodnia ale z nfz?

hejka :) jestem pewna to dobrze, że sie tak skończyło że plamiłaś jeden dzień, ja wtedy w sumie plamiłam tak z 2 dni ale na szczęście też wszystko skończyło się dobrze ja będąc na 1 wizycie jak byłam w ciąży to byłam w przychodni na nfz, i tam jest właśnie taka łazienko-poczekalnia (są 2) zamykane na klucz, i tam jest kibelek i bidet, jest też krzesełko, pacjentka się przygotowuje, w tym czasie np. inna jest badana i zawsze lekarz prosi, pełen luksus :D i intymność.... jedynie wkurzającą rzeczą jest to że położna wchodzi nie raz podczas badania, to jest krępujące.... a tu gdzie chodzę prywatnie to przebieralnia też jest osobno, więc luzik dziś wybieram się do koleżanki która 3 m-ce temu urodziła 2 szkrabów chłopców :D :D nie wiem czy będę miała chłopca czy dziewczynkę ale mówiła że naszykowała mi całe 2 torby małych ciuszków - jak narazie uniwersalnych :D :D

Witam wszystkie przyszłe mamy :) mam termin na 13 grudnia i szukam wsparcia :)

Witam, tak mi było źle bo żadna z moich znajomych nie jest w ciąży i byłam sama, nie miałam się z kim podzielic moimi odczuciami :(

A jak tam wasze teściowe ? Czy interesują się waszym zdrowiem i tym jak się czujecie ? Moja tesciowa woli grzebać w zasadzonych za domem ziemniakach, i to jest jej świat. Nie interesuje ja raczej co tam u mnie... Eh.. Są i też takie...

Dziewuszki czy wy też dużo jecie, myślałam że apetyt przychodzi w późniejszym trymestrze a ja jestem dopiero w 9 tc

Ja bym wolała żeby moja aż tak się nie wtrącała we wszystko, odkąd jestem w ciąży jak powiem że mi coś smakuje natychmiast mi przywozi tego tonami :)

Witam nową przyszłą mamusię ;) a moja teściowa olewa tak jakbym jej powiedziała np że idę po zakupy jakoś ją to obeszło zupelnie .

Witam Marti . Hmmm moja w sumie się interesuje tzn jak sie widzimy pyta , ale nie jest natrętna ;) Ona za to kocha swoj ogrodek i zawsze sadze z nia ogorki hahahahhahaha;p

Gość Leja
Przy mojej pierwszej ciąży teściowa się cieszyła. (pierwszy i jedyny wnuk). Po porodzie entuzjazm opadł. Fajnie ale na chwilę. Żeby się młodym zająć to dopiero jak już chodził i był w miarę stabilny. Ale i tak ma zawsze tysiące wymówek. (nadmienię, że nie pracuje). Nie ma jeszcze 60 tki. Teraz jeszcze nawet nie wie.

Cziłałka a może jest zazdrosna że jesteś w centrum zainteresowania bo mąż to pewnie tylko mówi o tobie. Moja teściowa jest zazdrosna o swojego syna bo świata po za mną nie widzi kiedyś codziennie po pracy ją odwiedzał a od kąd jestem w ciąży pędzi do domu i zawsze coś smacznego przywiezie :)

A w sumie Marti chyba masz racje . Chociaż ja z teściową żyjemy tak wiesz gadamy bo musimy i tyle . Ona jest kochana jak coś chce to wtedy wie do kogo zadzwonić . Ale nawet się z tego cieszę ze mam spokój od niej chociaż nie powiem czasem tez potrafi być miła

a moja tesciowa jak i M rodzenstwo i moje i moja mamusia - wszyscy sie ciesza i pytaja czy dobrze sie czuje ;) natretni nie sa, pytaja czy mam na cos ochote :P