Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qqrydza14

rozszerzanie diety w zimie

Polecane posty

Gość qqrydza14

W pierwszej połowie sierpnia tego roku zostanę mamą. Już teraz myślę o rozszerzaniu diety dla dziecka. Czy już któraś z Was zastanawiała się nad tym jak to zrobić żeby było jak najlepiej dla dziecka? Chodzi mi o to że dla mam karmiących piersią (a ja mam tak zamiar karmić) moment rozszerzenia diety przypadnie na ok. luty 2013. Więc jak wiadomo - nie ma owoców i warzyw świeżych - wszystko hodowane w szklarniach. Jaki macie pomysł? słoiczki ze sklepu? Ja chciałabym jednak sama gotować dla dziecka żeby być 100% pewną co w danej potrawie się znajdzie. Ja mam taką sytuację że w lecie i jesienią będę miała warzywa i owoce z własnego ogródka. Nie wiem czy nie można by było jakoś je przechować do lutego z tym że mrożenie jakoś niespecjalnie mnie przekonuje. Myślałam jeszcze o pasteryzacji - ale co znajdę przepis na np. marchewkę to jest z jakąś zalewą zawierającą sól cukier albo ocet także odpada i nie wiem czy takie pasteryzowane słoiczki utrzymają się taki okres czasu. Co według Was będzie najlepszym rozwiązaniem? Jak same zamierzacie rozszerzać dietę swoich dzieci? Może któraś z Was przy poprzednim dziecku pasteryzowała warzywa i owoce?

Gość po co zaśmiecasz forum
kolejnym identycznym tematem?

Gość xdxd
ja wszystko mroze i jest ok