Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alegloria81

Prezent na komunię- może taki być?

Polecane posty

Gość alegloria81

Chciałam podarować mojej chrześnicy na Komunię sesję zdjęciową u profesjonalnego fotografa. Sesja kosztuje 450 zł- dodane jest piękne zaproszenie w eleganckiej kopercie. Sesja będzie trwałą ok. 4 h i odbędzie się w domu i w plenerze (+ jakieś foty z młodej z rodzicami i rodzeństwem). Co o tym myślicie? Nie chcę dawać koperty, dziecko wszystko praktycznie ma, a sesja to uważam oryginalny a jednocześnie dość ekskluzywny prezent- myślicie, że rodzice (bo dziecko na pewno tak) się ucieszą z takiego prezentu?

Gość alegloria81
Może dla chłopaka nie byłby to odpowiedni prezent, ale uwierzcie, że wiem, że chrześnica będzie zachwycona- powrzuca sobie otem te foty na fejsbuka itd. W domu będa tez staly w ramce. Aha, jeszcze do tego jest ręcznie robiony album z 20 zdjęciami. Naprawdę wygląda to pięknie, tylko zastanawiam się, czy rodzice nie uznają tego za głupi prezent i marnowanie kasy?

Gość prosze o rade 1
fajny pomysl z ta sesja ja mam chrzesnice daleko ja kupie lancuszek za ok 600 a w koperte dam tylko 200 z tego wzgledu ze napewno u nas to todzice na remont wydadza bo juz kuzynka cos nabonknela wiec wole kupic pozadny lancuszek i dac 200 ze by sobie cos mala kupila

Jeżeli dziecko się ucieszy, to zamów coś takiego, rodzicami się nie przejmuj, bo to nie dla nich prezent. Musisz być jednak pewna, ze dziecko będzie zadowolone.

Gość pomysł orginalny
tylko czy I Komunia to okazja do sesji fotograficznej? Uważam, że nas ponosi z przyjęciami, prezentami

To innsa sprawa czy to odpowiedni prezent, ale przerabiałam problem prezentów rok temu i też nic nie potrafiłam wymyśleć, więc pomysł może nawet niezły. Pytania czy dziewięciolatka wytrzyma czterogodzinną sesję, bo mojemu synowi znudziłoby się to po 5 minutach. :D

Gość dsja
Jeśli mnie pytasz o zdanie to nie wydaje mi się to odpowiedni prezent. Z drugiej strony chciałabym mieć taką sesję córki. Tylko czy ona by chciała?

Gość alegloria81
ale to doswiadczona fotografka- fotografuje dzieci od kilku lat- sesja dlatego trwa az 5 h, bo wliczone sa w nia liczne przerwy itd., żeby mala sie nei znudzial. Poza tym beda rozne przebieranki, skakanie w trawie etc. Sesja oczywiscie nei bedzie sie odbywala w dzien peirwszej komuni!!!! Tylko kilka (nascie) dni po komunii, kiedy młoda bedzie miala czas na nią :) To juz sobie indywidualnie ustala z fotografem :) No wlasnei mysle, ze rodzice nawet jak na poczatku beda krecili nosem, to podem beda zachwyceni efektami, a bedzie to pamiatka na cale zycie- a takie przeciez powinno sie dawac na komunie :)

Gość alegloria81
No tak, oczywiscie - 500 zl w koperte to juz zdanie wiekszosci na tym forum odpowiedni prezent, ale sesja za taką kwotę i pamiatka na CAŁE życie to juz NIEODPOWIEDNI, tak? Ktos sie przynajmniej postaral i cos wymyslil, a nie tylko wyjal kase z bankomatu i zadowolony, ze ma problem z glowy!

Gość judysiay
autorko swietny pomysl, po prostu zrob to!! ja na komunie dostalam złote pierscionki, masakra do tej pory sa za duze. Kasa moze i jest fajnym prezentem, ale dla rodzicow.

Niekoniecznie kasa jest dla rodziców. Na życzenie syna kupiłam mu akcje i cieszy się, ze być może dostanie dywidendę. :) A taka sesja byłaby ostatnią rzeczą, którą by chciał. No, ale dzieci są różne, więc to wszystko kwestia gustu :)

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
fajny prezent pamiatka na całe zycie i mysle ze dziewczynka bedzie miała przy okazji fajna zabawe i byc moze nigdy w zyciu juz czegos podobnego nie przezyje :)

Gość BeyonceKnowlesssssssssssssssss
MESSOL no Ty to pojechałas :D sama wcisnełas synowi te akcje bo nie wmówisz nikomu ze sam poprosił :D To dopiero prezent który cieszy :D żenada autorko świetny pomysł :)

Oczywiście, że sam chciał akcje. :) Horyzonty niektórych dzieci nie sa ograniczone do gier komputerowych. Taaaa, dla każdego dziewięciolatka sesja zdjęciowa to zajebiste marzenie. Stuknijcie się w łeb. Ile lat temu oglądałyście ostatni raz zdjęcia z własnej komunii? Nie twierdzę, ze to jest zły prezent, jeżeli dziecku się to spodoba, ale nie widzę również powodu do wpadania w zachwyt, bo to och i ach, marzenie każdego dziecka.

Gość alegloria84
ale mi chodzi o to, że to nie BEDA ZDJECIA Z KOMUNII!!!! Tylko sesja plenerowa, studyjna- dla dziewczynki- w sukienkach, wsrod kwiatow, z misiami, z kwiatami we wlosach itd. Nie majaca nic wspolnego z komunia, tylko, że BON na tę sesję dostanie w prezencie akurat komunijnym. Poza tym wyraznie napisalam wyzej, ze uwazam iz bylby to kiepski prezent dla chlopaka, ale dla dzeiwczynki, ktora lubi sie stroic i wygladac jak ksiezniczka czasami juz jak najbardziej.

Moim zdaniem warto spróbować, jeżeli masz pewność, że małej prezent się spodoba.Jeżeli będzie to okraszone zabawą, może być dla dziewczynki ciekawym przeżyciem i fajną pamiątką z młodości. Dzieci sa różne - moja córka wyśmiałaby taki prezent, bo to chłopczyca. Ale patrząc na jej niektóre koleżanki odnoszę wrażenie, że niejedna dałaby się pokroić, by móc się wcielić w rolę modelki na kilka godzin - lekki makijaż, przebieranki, profesjonalny fotograf...

Ja mam w domu do tej pory discmana i kostkę rubika, któą dostałam od chrzestnej. Warto robiąc prezent pamiętać, że poza super wrażeniem musi też zostać jakaś pamiątka, którą będzie mogła wyciągnąć za kilka lat lub jak będzie dorosła i powspominać...

Gość ale pomysl ogolnie oki
a nie możesz po prostu zapytać siostry, czy to dobry pomysł? ja nieraz pytałam się swojej siostry, co myśli o danym prezencie, raz nawet powiedziała: szkoda kasy, mała bardziej ucieszyłaby się z.... Rozumiem, że to ma być niespodzianka, ale siostrzenica nie musi wiedzieć, że o tym rozmawialiście.

Jeśli wiesz że dziecko by się ucieszyło z takiego prezentu to ja nie widzę problemu. Aczkolwiek ja jako dziecko (teraz też :D) nie lubię być fotografowana :o Więc za tą kasę bym wolała mieć coś innego,tym bardziej że dobrym domowym aparatem też można zrobić cuda wianki i nie potrzeba "profesjonalnej" sesji ;)

Gość szukinia
Czy mogłabyś podać namiar na tą panią fotograf? Myślałam o podobnym pomyśle dla chrześnicy, a widzę, że masz chyba kogoś sprawdzonego :) Jeśli nie na forum, to, wyślij mi proszę na szukinia@gmail.com. Z góry dziękuję!

Gość aaalllllllllllllllllaaaannnnnn
Super :-) juz samo czytanie o tym mi sie podoba. Dla dziewczynki super,jezeli lubi sie stroic :-) moja 4letnia siostrzenica bylaby w raju :-) a nawet siostrzeniec bo lubi robic rozne pozy do zdjec :-) no i jak dorosnie to bedzie miec fajna pamiatke. I racja,najlepiej zapytaj mame dziewczynki,ona bedzie wiedziec czy sie spodoba :-)

Gość weronika4345
Ja uważam, że taka sesja może być świetnym prezentem. Oczywiście to zależy od dziecka, ale w dzisiejszych czasach często ciężko kupić coś czego dziecko jeszcze nie ma. A taka sesja to jednak pamiątka do końca życia więc warto zainwestować. Ja ufundowałam kiedyś taką sesję mojej chrześnicy z okazji urodzin. Skorzystałam z usług http://www.baby-milla.com/Portfolio/ Jest to pani fotograf, która specjalizuje się w sesjach dziecięcych i rodzinnych, efekty były zniewalające, chrześnica zachwycona, polecam!